SON DAKİKA
Hava Durumu

'Güçlü bünye güçlü ruhsal denge getirir'

Düzenli yapılan egzersizler hem vücudunuza hem de ruh sağlığınıza olumlu etkiler bırakır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tunce

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2019 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2019 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Güçlü bünye güçlü ruhsal denge getirir'
Düzenli yapılan egzersizler hem vücudunuza hem de ruh sağlığınıza olumlu etkiler bırakır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tuncer Kocagil bu konuda, “Güçlü bir bünye güçlü bir ruhsal denge getirir. Egzersiz yaparak sadece iyi görünmekle kalmayıp, iyi, hızlı ve doğru düşünmeyi, sorunlara farklı yönlerden yaklaşmayı ve doğru iletişim kurma becerilerinizi de geliştirirsiniz” diyor.
Egzersiz, düzenli olarak yapılan fiziksel aktiviteler olarak adlandırılır. Tekrarlı ve düzenli bir şekilde yapılan vücut hareketleridir. Bu fiziksel aktivite genel sağlığın korunması ve devamlılığında en önemli unsurdur. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tuncer Kocagil, düzenli yapılan egzersizin sadece fiziksel olarak değil, ruh sağlığı, düşünme ve iletişim kabiliyetlerine de olumlu etki yaptığını belirtiyor. Uzm. Dr. Kocagil düzenli egzersizin faydalarını şöyle sıralıyor; “Düzenli olarak spor ve egzersiz yapmak kas kuvveti, dayanıklılığı ve esnekliği sağlar. Bunun yanı sıra kilo vermek ya da kilosunu korumak isteyen kişilerin de egzersiz yapmaları önemlidir. Kardiyovasküler ve tromboz riskinde, kan, yağ ve glikoz düzeyinin düşürülmesinde, psikolojik durum ve uyku kalitesini düzeltmede ve kronik ağrıyı azaltmak da düzenli egzersizin faydaları arasındadır. Ayrıca egzersiz, kişinin kendisine özsaygısını yükselterek stres yönetimi üzerinde de etkili olur ve anksiyete,  depresyon, zihinsel gerilimi azaltır. Psikologların yaptıkları araştırmalar sonucunda da yüzme, yürüyüş ve koşu yapan kişilerin olumsuz ruhsal etkilerle daha az karşılaştıkları ortaya konmuştur.” Kısa dönemli egzersizlerde bile ağrı hissini azaltan ve vücut tarafından salgılanan bazı ağrı kesici maddelerin oluşturduğu (endorfin) tespit edildiğini söyleyen Uzm. Dr. Kocagil, güçlü bir bünyenin güçlü bir ruhsal denge getirdiğinin altını çizen Uzm. Dr. Kocagil, “Güçlü bir bünye güçlü bir ruhsal denge getirir. Egzersiz yaparak sadece iyi görünmekle kalmayıp, iyi, hızlı ve doğru düşünmeyi, sorunlara farklı yönlerden yaklaşmayı ve doğru iletişim kurma becerilerinizi de geliştirirsiniz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.