SON DAKİKA
Hava Durumu

Hipertansiyon 'anevrizma' nedeni

Hipertansiyonun yol açtığı yükselen kan basıncının damarları zayıflatması ile ortaya çıkan balonun (anevrizma) patlamasının hayati risk taş

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hipertansiyon 'anevrizma' nedeni
Hipertansiyonun yol açtığı yükselen kan basıncının damarları zayıflatması ile ortaya çıkan balonun (anevrizma) patlamasının hayati risk taşıdığı belirtildi.
 

 

Hipertansiyonun yol açtığı yükselen kan basıncının damarları zayıflatması ile ortaya çıkan balonun (anevrizma) patlamasının hayati risk taşıdığı belirtildi.Medicana International Ankara Hastanesi nefroloji uzmanı Yasemin Kıraç yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında "yüksek tansiyon" olarak bilinen hipertansiyonun erkeklerde 45, kadınlarda 65 yaştan sonra görülme riskinin arttığına işaret etti.


Hipertansiyonun, yıllarca belirti vermeden ilerleyebildiğine dikkati çeken Kıraç, "Yükselen kan basıncı, kan damarlarını zayıflatarak balonlaşmasına ve anevrizma oluşumuna neden olur. Bir anevrizma yırtılırsa, hayatı tehdit edebilir." dedi.


Kıraç, risk altındaki kişilerin kafeinli yiyecek ve içeceklerden kaçınması gerektiğini belirterek, kan basıncı ölçülmeden önce tuvalete gidilmesi, hastaneye başvurulduğunda mutlaka kullanılan ilaçların hekime bildirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.