SON DAKİKA
Hava Durumu

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’dan gençlere aşı çağrısı

 Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa’da Covid-19 aşılama oranını artırmak için il düzeyinde “Aşı ol, hayatı yakala” mottosu ile aşılama seferberliği başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2021 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2021 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’dan gençlere aşı çağrısı

Pandeminin bitmesi ve en kısa zamanda eski normallerimize dönmek için tek yolun aşılanma olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz; bu nedenle Bursa’da topyekûn bir aşı seferberliği başlattıklarını belirterek, gençlere 'aşı olmayan annenizi, babanızı, dedenizi ve ninenizi de alarak aşı olmaya gidiniz' çağrısında bulundu.
Yaz sezonuyla birlikte hareketliliğin de artacağına dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz, “İlimizde günlük vaka sayısı 150’in altına düşse de tedbiri elden bırakmamalıyız. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın bitmesiyle tatil planları yapan aileleri, çocukları ile beraber aşı olarak güvenli bir şekilde tatillerini yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Bursa’da hedef gruptaki aşılama oranının yüzde 53 olduğu bilgisini veren Dr. Yavuzyılmaz, “Bu oranı yüzde 60-70’lere çekmek istiyoruz. Geçen hafta itibari ile 18 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımız için Covid-19 aşı uygulaması açıldı. Hedef nüfusumuzun büyük çoğunluğu gençlerimizden oluşuyor. Bir buçuk yılı geçen bir süredir okullarına gidemeden uzaktan eğitim aldılar. Bu süreçte arkadaşları ile bir araya gelerek spor, sinema, tiyatro gibi toplu aktivitelerde bulunamadılar. Futbol karşılaşmalarını yeşil sahalarda izleyemediler. Gençlerimizi anlıyorum çok sıkıldılar. Tüm bu etkinlikleri yapabilmek ve salgını bitirmek için tüm vatandaşlarımızı ve hedef grubumuzdaki 18-34 yaş arasındaki 800 bin gencimizi 'Aşı ol, hayatı yakala' diyerek aşı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Vatandaşların kamu ve özel hastaneler, ilçe sağlık müdürlükleri, aile sağlığı merkezlerinde aşı olabileceklerini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz bugünden itibaren de Kent Meydanı AVM, Marka AVM, Korupark AVM, Yıldırım Kaymakamlığı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olmak üzere beş ayrı yerde kurulan aşı uygulama noktalarında aşılarını randevusuz olabileceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.