SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahte gözlüklere dikkat

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2022 20:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2022 20:29

Havaların ısındığı, güneşin altında kaldığımız bu dönemde güneş gözlüğüne hepimiz ihtiyaç duyuyoruz. Hepimizin ihtiyacı olduğunu bilen fırsatçılarda maalesef ki ortaya çıkıyor. Güneş gözlüğü satın alırken dikkatli olmalıyız. Sahte güneş gözlükleri gözümüze zarar verebildiği gibi çeşitli hastalıklara da neden olabiliyor. Şık tasarımlarına aldandığımız, rengarenk gözlükler maalesef ki sahte ise körlüğe neden oluyor.


Konu ile ilgili Dr. Şaban Kılıç, güneş ışınlarına karşı koruyucu olması ve göz sağlığını koruması amacıyla kullanımı önem arz eden güneş gözlükleri, sahteleri tercih edildiğinde tam tersi bir etki ile ciddi hastalıklara yol açabildiğini söyledi. 


Güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi kesinlikle merdiven altı yerlerden herhangi bir güneş gözlüğü alınmaması gerektiğini belirten Dr. Kılıç, şunları söyledi; “Mutlaka optisyenlerin olduğu gözlükçülerden güneş gözlüğü seçmek gerekiyor. Güneş gözlüğü düzgün seçilmediği takdirde vatandaşların gözünde ciddi sıkıntılara yol açabilmekte. Çünkü güneş gözlüklerinde kaplamalar var bu kaplamalar gerçekten güneşten gelebilecek zararlı ışıkları korumadığı gibi vatandaşında gözüne zararlı ışınların geçmesine neden olmakta. Buda ciddi hastalıklarla sonuçlanabilmekte. Mutlaka hastalarımızın dediğim gibi gözlükçülerden güneş gözlüğü seçmelerini tavsiye etmekteyiz. 20 yıldır optik sektörü içerisindeyim. Bölgemizde özellikle yaz aylarında hava sıcak olduğu için Ultraviyole ışınları gözlere zarar veriyor. Vatandaşlar özellikle gözlük alırken optik mağazalarından almasını öneriyoruz. Merdiven altı satılan gözlükler göz sağlığı için zararlıdır. Vatandaşlarımızın gözlük mağazalarından güneş gözlüğü almalarını öneriyoruz.”


Güzel gözüküyor diye sahte gözlüklere hem boşuna para verip hem de sağlığımızdan olmayalım. Gözlük alırken uzmanlardan destek alabiliriz. Sağlıklı günler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.