SON DAKİKA
Hava Durumu

'ABD'deki seçimlerden sonra dünyanın ayarı bozuldu'

"Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon" temalı Ege Ekonomik Forumu'nda konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıld

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2018 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'ABD'deki seçimlerden sonra dünyanın ayarı bozuldu'
"Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon" temalı Ege Ekonomik Forumu'nda konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım; "ABD'de yapılan seçimlerden sonra dünyanın ayarı bozuldu. Bilhassa korumacılık, günübirlik alınan keyfi kararlar, dünyada her gün yeni krizlerin ve yeni öngörülemez bir sürecin başlamasını da hızlandırmaya başladı." dedi.
 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon" temalı Ege Ekonomik Forumu'nda konuştu. Yıldırım, "Özellikle ABD'de yapılan seçimlerden sonra dünyanın ayarı bozuldu. Bilhassa korumacılık, günübirlik alınan keyfi kararlar, zaten küresel iş dengesi çoktan beri bozulmuştu, dünyada her gün yeni krizlerin ve yeni öngörülemez bir sürecin başlamasını da hızlandırmaya başladı. ABD'nin bölgemize yönelik, doğu komşumuza İran'a yönelik yaptırım kararı, Rusya'ya ve bu bölgeye ekonomiyi, döviz kurunu, doları kullanarak uyguladığı doğrudan ve dolaylı baskılar ve yaptırımlar bölgesel gelişmeleri olumsuz yönde etkilemektedir." ifadelerini kullandı. "Türkiye'nin etrafında özellikle güney sınırlarında müthiş bir kaos, terör, otorite boşluğu, kan, gözyaşı... Türkiye'nin yanı başındaki olaylardan etkilenmemesi söz konusu değil." diyen Yıldırım, "Çok fazla bedel ödüyoruz, 8 yıldır bu bedeli ödüyoruz ama her şeye rağmen değerlerimiz, tarihimiz, kültürümüz, ecdamızdan bize kalan mirasın gereği biz bize yakışanı yapıyoruz." şeklinde konuştu. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.