SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Cüneyt Yıldız: Gürsu hak ettiği yatırımları alacak

AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Cüneyt Yıldız, yaklaşan yerel seçime hazırlık sürecini ve seçim sonrası hayata geçireceği projelerini gazet

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Cüneyt Yıldız: Gürsu hak ettiği yatırımları alacak
AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Cüneyt Yıldız, yaklaşan yerel seçime hazırlık sürecini ve seçim sonrası hayata geçireceği projelerini gazetemize açıkladı. Yıldız, kentsel dönüşüm, tarımsal kalkınma, yüksek öğrenim kampüsü projelerini anlatarak yılda 250 milyon dolarlık ihracat yapan ilçenin hak ettiği yatırımlara kavuşacağını söyledi.

 

Röportaj:   Canan Güleç 

 

AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Cüneyt Yıldız’ın ismini yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak ilk zikreden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmuştu. Arınç’ın Bursa ziyareti sırasında elini sıkarak, “Hayırlı olsun Başkan” dediği Yıldız, o günden sonra hız verdiği çalışmalarını ve projelerini gazetemize anlattı. Yılda 250 milyon dolarlık ihracat yapan Gürsu’nun 1980 sonrasında yanlış yönetimler nedeniyle yatırımcının gözünde cazibesini kaybettiğini söyleyen Yıldız, ilçenin hak ettiği yatırımlara kavuşacağını duyurdu. Kentsel dönüşüm, tarımsal kalkınma ve yüksek öğrenim kampusu projeleriyle Gürsu’da yaşanacak değişimi ayrıntıları ile paylaştı. Yıldız, Gürsu Dışkaya mevkiindeki TOKİ evlerinin değerlendirilebileceği projesini de şu sözlerle anlattı: “Gürsu’da bir yüksek okul ya da fakültenin ötesinde, üniversite kampüsü bölgemiz hazır, yatırım bekliyor. Dışkaya’da yapılan TOKİ’ye harcanan paraya, masrafa üzülüyorum. Diyorum ki;  vatandaşın parasını iade edelim, mevcut okul binalarına ilave yapalım, özel üniversitelerimiz buyursunlar, hazır bir kampüsle eğitime varız. Orada 1936 konut var, en az 4 bin kişilik kalacak yer demektir. 1980 öncesi, çocukluk yıllarımda Gürsu’da 1 dönüm arazi ya da 1 bina sattığınızda bugün pahalı görülen Nilüfer’de onlarca dönüm yer alırdınız, ancak basiretsiz yönetimlerin sorumsuzluğu nedeniyle şimdi dengeler tam tersine dönüştü. Bizim amacımız Gürsu’nun değerini Gürsu’ya iade etmek.”

 

Sizi AK Parti Gürsu İlçe Başkanı ve ilçenin önemli bir işadamı olarak tanıyoruz. Siz kendinizi nasıl anlatırsınız? Cüneyt Yıldız kimdir?

Gürsu’da doğan, Gürsulu olmaktan mutluluk duyan bir kardeşinizim. 22 Haziran 1975’te Gürsu’da doğdum. 1988 yılında Gürsu Atatürk İlkokulu’ndan, 1995 yılında ise Bursa Anadolu Ticaret Lisesi “Yönetim ve Ticaret Sekreterliği Bölümü”nden mezun oldum. Üniversiteyi Dumlupınar Üniversitesi İnşaat Bölümünde okudum ve 1998 yılında mezun oldum. Çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Küçüklüğüm esnaflıkla, muavinlikle, pazarcılıkla geçti. Babam derdi ki; “Sen işten korkma, iş senden korksun.” Şu anda Gürsu’da 3-4 kolda çalışıyoruz. Kuyumculuk, inşaat  sektörü, akaryakıt sektörü ve baba mesleği olan çiftçilik ve galericiliğe devam ediyoruz. Cüneyt Yıldız Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Çok şükür Rabb’im yardım etti, tuttuğumuz altın oldu, bu güne kadar hiç sıkıntı yaşamadık bu anlamda. Rabbi’m der ki; “İlmi isteyene, zenginliği istediğime veririm.” Bunu bize nasip etmiş. Helal olan, bize para kazandıracak her işi yapmaya ve kazandığımız parayı da Allah yolunda, helal yolda  harcamaya çalışıyoruz.

Bu ticari itibar ve başarının ardında nasıl bir aile hayatı var? Nasıl bir evde büyüdünüz ve siz çocuklarınızı nasıl bir ev hayatında büyütüyorsunuz?

Baba tarafım Artvinli;  babaannem Yusufeli, dedem Ardanuçlu. Annemin annesi Bursa’nın yerlisi, babası Bulgaristan göçmeni. Kozmopolit bir aileyiz, Bursa’da buluşmuşlar. Babam da Gürsu doğumlu ben de. Bir oğlum bir kızım, dünya iyisi bir eşim var. Anne babamla birlikte yaşıyoruz. Bunun da çok faydasını görüyorum. Anne baba duası alıyorum. Aile bağları kuvvetli, ataerkil bir aileden geliyorum. Annem her zaman doğru dürüst olmayı, başkasının malına, harama el uzatmamayı öğretti. Babam da ticaretten korkmamayı öğretti. Mesela çok özel bir anım vardır; Fomara’da bir oto galerimiz vardı. Babam bir araba satmış, çek almış, tahsilatı yapılacak. Tam 18 yaşıma girdiğim gün, doğum günümde, bana verdi çeki, bankaya yolladı. O günden beni ticarete hazırladı, 92 yılından beri ticaretle uğraşıyorum. Babam bana hiç hesap sormadı, ben de onu çok şükür hiç utandırmadım. Gürsu’yu sevmiş insanlarız. Arkadaşlarıma Gürsu’ya gelin diyorum. Burayı sevenler hizmet ederse ilçe kazanır. Maaş almak, mesai doldurmak için çalışılırsa olmaz. Niyet hayır olacak ki; akıbet hayır olsun.

Doğup büyüdüğünüz ilçe için AK Parti İlçe Başkanı olarak bunca emek verdiniz, artık yaklaşan yerel seçimlerde “başkan adayı” olarak adınız telaffuz ediliyor. Siyasete girişinizi ve bugünlere gelişinizi anlatır mısınız?

Burada basiretli esnaf dedikleri konumda çalışan bir işadamıyız. Aklımda siyasi hedefler yoktu yıllar önce. Siyasetin içerisinde görev almadığım dönemde de biz partimize ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gönül vermiş insanlarız. AK Parti Gürsu İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek, 2011 yılına kadar Ekonomik İşlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdüm. 17 Aralık 2011 tarihinde yapılan İlçe Kongresinde AK Parti Genel Merkezimizin tensipleri sonucu İlçe Başkanı seçildim. İl Genel Meclisi’nde uzun yıllar görev almış rahmetli Ekrem Uçar amcamızın da ısrarı ve desteği ile ilçe başkanlığı görevi tebliğ edildi. Rabbim çizdi, biz de oynuyoruz. 2007 yılından bugüne Gürsu’da köy köy, mahalle mahalle gezerek halkın beklentilerini ve sorunlarını dinleyerek çözüme kavuşması noktasında gayret gösteriyoru. Bir başarı bekleniyorsa ekip ruhu olacak ve çözüm odaklı olunacaktır.

Siz belediye başkanlığına dair hedeflerinizi dile getirmeden önce Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın bir Bursa ziyaretinde yaşananları gazetemizden okurlarımıza duyurmuştuk. Sayın Arınç, elinizi sıkarak “Başkan, hazırlan, haydi hayırlı olsun” ifadeleriyle sizi bir anlamda aday olarak ilan etmişti. O günün siyasi çevrenize yansıması ne oldu?

Yaşanan bu olaya birçok güzel tepki aldım. Bize dair bir teveccüh vardı sanırım, Sayın Bülent Arınç da bu bilgiyi almış olacak ki kendisi böyle bir misyon yükledi, adımızı telaffuz ettiler. Onurlandırdılar. Biz de ondan sonra emin adımlarla yolumuzu çizmek için ilerliyoruz. AK Parti’nin belediyecilik anlayışı ülke vizyonunda ciddi değişimler yaratabilmiştir. İnşallah Genel Merkezimizin beraatı ile Mart 2014 yerel yönetim seçimlerinde, Gürsu halkının teveccühünden güç alarak yepyeni projelerle Gürsu’da destan yazmaya hazırlanıyoruz. İnsan odaklı yönetim tarzı, halka hizmet et ki, hakka hizmet etmiş olasın düsturuyla bütünleşmiş bir kadroyla Gürsu’ya hizmet etmeye yemin ederek, kararlı, azimli adımlarla geleceğiz. AK Parti’nin kalkınma hedeflerini takip eden, bu vizyonu yerele aktarmayı hedefleyen, Bursa ile entegre olmuş kapsamlı projelerle Gürsu’nun kazanımlarını yıldızlaştıracak, Gürsu’yu Bursa’nın yükselen yıldızı yapacak ve Gürsu’da hayatı güzelleştirecek, yaşama kalite kazandıracak önemli kararlar ve projelerle geliyoruz.

İlçede tanınan bir iş adamısınız. Gürsu’da kazandığınızla ilçenin istihdamına katkı sağlıyorsunuz. Bu konumunuz ilçeyi gerek fiziki gerek sosyal manada daha yakından tanımanızı sağladı mı?

Ben Gürsu Meydanı’nda esnaflık yapıyorum, ilçenin her sokağında top oynamış, bisiklete binmiş, çocukluğunu dolu dolu burada yaşamış biriyim. Yeşil Bursa’mızın merkez ilçesi konumunda olan Gürsu İlçemiz, 6 köy ve 8 mahallesiyle toplam 76 bin nüfusa sahip, Bursa Ovası’nın yeşil ilçesi, huzurlu bir yaşam noktasıdır. Gürsu’nun insanı benim insanım, burayı eskisiyle bugünüyle tanıyor ve yarınları için çalışıyorum. Gürsu’da en büyük sorunumuz sağlıktı, akşam 5’ten sonra iğne vurduracak bir yerimiz yoktu. Bu sorunu aştık çok şükür, AK Parti İl Başkanımız Sedat Yalçın’a, Milletvekillerimiz Bedrettin Yıldırım ve Hüseyin Şahin’e çok teşekkür ediyorum, bize destek verdiler ve Şevket Yılmaz Polikliniği’nin acil servisini açtık, 24 saat hizmet veriyoruz. Metro çalışması yüzünden ortaya çıkan yol sıkıntımız vardı, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde çözdük. Bizim insanımızın çok fazla isteği, büyük bütçeli beklentileri yok. Ülkemizin her bölgesinden Gürsu’ya yerleşmiş insanlarımız; asfaltı, doğalgazı, suyu sorunsuz gelsin istiyorlar. Ben samimi söyleyeyim, burada doğmaktan, yaşamaktan mutluyum. Ataevler’de, Çamlıca’da konutum var fakat ben Gürsu’da yaşamayı tercih ediyorum. Burada bir daire 100- 150 bin lirayken oralarda 300- 400 bin lira. 80 öncesi, çocukluk yıllarımda Gürsu’da 1 dönüm arazi ya da 1 bina sattığınızda bugün pahalı görülen Nilüfer’de onlarca dönüm yer alırdınız, ancak basiretsiz yönetimlerin sorumsuzluğu nedeniyle şimdi dengeler tam tersine dönüştü; orada 1 dönüm satınca buradan onlarca dönüm arazi alıyorsunuz. Bizim amacımız Gürsu’nun değerini Gürsu’ya iade etmek, en azından Nilüfer’le eşdeğer bir mali konuma taşımak. Her geçen gün farklı alanlardaki büyüme refleksi ve halkın talepleri Gürsu’ya daha çok hizmet verilmesini zorunlu kılmaktadır.

Her mahallede akil insanlar komisyonu kurulacak, siyasi düşüncesine bakmadan hazırlanacak olan bu ekiple her ay toplanıp mahallelerin sıkıntısı, sorunu bu yolla çözülecek. İnsanın ihtiyacının ne olduğuna bakmalıyız. İnsanın alt yapı ihtiyacı varken şenlik yapmak çok yerinde olmaz. Halk için çalışırken halka kulak vermek gerek. Belediyenin bir işi yapıp yapmadığını değerlendiren halk tepkisini ilçe teşkilatına gösteriyor. İlk yapacağım işlerden biri Belediye Başkanlığı binasının kapısını çıkartmak olacak. Şeffaf yönetim anlayışını benimsiyoruz. Hak eden her şeyi alacak. Rabb’im, “Ben nice hayır bildiğinizde şer, nice şer bildiğinizde hayır kıldım” buyuruyor. Ben ortaokulda sınıfta kalmıştım. Kur’an kursuna yolladı babam, o süreçten sonra zihin açıklığı ile eğitimime devam ettim.

Eğitimin kişinin gelişimindeki önemine inanıyorsunuz. Gürsu’da eğitime dair projeleriniz neler olacak?

Gürsu’da yeni bir İmam Hatip Lisesi açtık, bize nasip oldu çok şükür. Eğitimde güncel teknoloji ve eğitim donatılarını yakalamalıyız. Ben Bursa Erkek Lisesi’nde okurken sınıfımız 81 kişiydi, şimdi sınıflar 40 kişi ve buna bile çok diyoruz. Bu da partimizin 10 yılda neler yaptığının göstergesidir, genel politikamız bu. Bursa’nın 17 ilçesi var, Gürsu eğitim düzeyi olarak 15.- 16. Sırada yer alıyor, bu üzücü bir sonuç. İlçe nüfusu her geçen gün hızla artıyor, iktidara geldiğimizde ilçe nüfusumuz 22 bin kişi iken şimdi 76 bin kişi oldu. Bu yüzden yeni okullar açmamız lazım, fiziki şartları düzenlememiz lazım. Acil arsa ihtiyacımız var, gerekirse istimlâk edeceğiz, gerekirse belediye arazisi ile takas edeceğiz.

Arsa istimlakı ve yeni okul binalarının yapılması ilçe genelini de etkileyecek ve kentsel dönüşüme de hız kazandıracaktır. Siz bir inşaatçı olarak da değerlendirirseniz ilçede atılması gereken kentsel dönüşüm adımları ne yönde ilerlemeli?

Çeşitli sebeplerle dağınık bir yerleşime sahip olan Gürsu’da, hükümetimizin çıkarmış olduğu 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasının bütün imkanları kullanılarak ilçemizde yoğun olarak kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştireceğiz. Gürsu’yu eski yapılar ve Yenidoğan’daki imarsız yapılar olarak ikiye ayırıyoruz. Burada evler 300 metrekare civarında bahçe içinde 100 metre kare oturma alanı olarak yapılmış durumda. Bir bölgede imar planı hazırlanırken 100 yıl sonrası hayal edilerek çalışmalar yapılmalı. Biz planlarımızı 2071 hedefiyle hazırlıyoruz, çocuklarımızın torunlarımızın göreceği projeler hazırlıyoruz. İnsanların rahat ve konforlu yaşayacağı siteler hazırlayacağız. Sayın Başbakanımızın Yıldırım’daki kentsel dönüşüm projesi temel atma töreninde dile getirdiği gibi zemin+5 projesine uygun hazırlayacağız. Yenidoğan’da da güzel projelerimiz var. İnsanlarımız da istiyorlar bu değişimi. 3 katlı binası var, satmaya kalksa 150 bin lira etmiyor. Birkaç farklı seçenek hazırlayıp vatandaşa sunacağız, uygun koşullar çerçevesinde anlaşacağız. Şunu da belirteyim, TOKİ’ye ya da belediyeye yük olmadan dönüşümü tamamlayacağız. Yerlerimiz değerli ve insanlarımız değerli insanlar. Müteahhitlerle bu işi çözebileceğimize inanıyoruz. Caddelerimiz daha bakımlı ve görsel açıdan daha güzel olacak. İlçemize kapsamlı bir devlet hastanesi kazandırma konusunda kararlıyız. Altyapı sorunları giderilmiş, çevre düzenlemeleri tamamlanmış, asfalt çalışmaları bitirilmiş bir Gürsu hedefliyoruz. Gürsu’nun her karış toprağı tarih kokuyor. İlçemizin merkezi bir noktasında halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek, Osmanlı Mimarisini yansıtan kapsamlı bir kapalı çarşının kazandırılması ilçemize farklı bir vizyon katacaktır.

İlçenin önemli geçim kaynağı tarım ve yapılan araştırmalar son yıllarda genç nüfusun toprakla çalışmaktan uzaklaştığı yönünde. Siz toprağın kaybedilmemesi ve tarımsal kalkınma adına nasıl bir çözüm yolu izleyeceksiniz?

Gürsu’da 3 bin kayıtlı çiftçimiz var. Aile fertleriyle birlikte yaklaşık 13 bin kişi tarımdan geçiniyor. Gürsu’da artık 1 metrekare alanı dahi yerleşime açmayacağız. Dünyaya ihraç ettiğimiz bir armudumuz var, şeftalimiz, elmamız yine aynı değerde. Çiftçimizin en büyük sorunu su... Tarım arazilerinde yapılan ürün yetiştiriciliğini daha kaliteli ve kolaylaştırıcı projeleri hayata geçireceğiz. Gölbaşı veya Demirtaş Barajından kapalı devre su kanalları oluşturulacak, çiftçimizin ürün yetiştirme si ve ürünün daha kaliteli olmasını sağlamak amacıyla sulama hizmetleri hem kolay hem de daha ucuz maliyetle yapılacaktır. Ayrıca Gürsu Doğu arıtma tesisindeki su, minimum maliyetle tarım üretiminde kullanılabilir vasıfta çiftçimizin hizmetine sunulacaktır. Bir de bahçe aralarımızda atıl kalmış yollarımız var. 250 milyon dolar ihracat yapıyoruz ve bu yollardan çıkan toz maddi kayıp sebebi, bu nedenle   yollarımıza satıh kaplama yapmayı planlıyoruz. Ovada büyüyen fabrikalar var, geçici ruhsatlı çalışıyorlar, onları Gürsu ovasından çıkarmalıyız. Soğuk hava deposu ve tarımsal sanayi haricinde ovada fabrika istemiyoruz. Armut Festivali’ni layıkıyla düzenleyerek dünyaya duyuracağız.

Kent yaşamı rahat ve insanlar da bunun cazibesiyle kente göç ediyor. Siz köydeki yaşamı kolaylaştırmak adına neler yapacaksınız?

Artık köyler mahalle durumunda, sıkıntılarına baktığımızda da imar problemlerini çözmek lazım. Bunu çözdükten sonra da acil doğalgaz ihtiyacını çözeceğiz. Bursagaz ile de görüştük, ilk adım atıldı. Köylümüzün kazancı yüksek, konforlu yaşamdan kaçınmayacak insanlar. Hasan köyün doğalgazı bağlandı, inşallah diğer köylerimizde de doğal gaz kullanımını başlatacağız. İmar ve doğalgazı çözünce büyük problem kalmayacak. Her mahallede sosyal donatı alanları oluşturacağız. Çocuk parklarını yaygınlaştıracağız.  Çocuklarımızın aktif olarak kullanacakları spor alanları oluşturacağız. Bu dönem, köylerimizin kanalizasyon sorunlarını kesinlikle çözeceğiz. Köylerimizdeki yaşam kalitesini artıracak, halkımızın yaşamını kolaylaştırarak, köylerimizin çehresini değiştireceğiz.

Bursa son birkaç yıl içerisinde hem 2. Devlet üniversitesi hem de özel üniversite yatırımlarıyla ciddi bir eğitim şehri halini aldı. Gürsu’ya da yüksek öğrenim kurumu yatırımı çekmeyi planlıyor musunuz?

Gürsu’da bir yüksek okul ya da fakültenin ötesinde, üniversite kampüsü bölgemiz hazır, yatırım bekliyor. Dışkaya’da yapılan TOKİ’ye harcanan paraya, masrafa üzülüyorum. Oradan konut alan insanlar maddi sıkıntısı olan gariban vatandaş, o çevrede fabrika ya da başka bir çalışma alanı yok. Gürsu’ya bir dolmuşla inecek, buradan işine gidecek, bir kira bedelini yolda harcayacak. Diyorum ki; o vatandaşın parasını iade edelim, mevcut okul binalarına ilave yapalım, özel üniversitelerimiz buyursunlar, hazır bir kampusle eğitime varız. Orada 1936 konut var, en az 4 bin kişilik kalacak yer demektir. Böylelikle ilçemizin küçük esnafına katkı sağlanacak ve ilçemize sosyal ve kültürel hareketlilik kazandırılacaktır.

Sizi sosyal sorumluluk projelerinde gerek katkılarınız gerekse bizzat yürüttüğünüz çalışmalarınızla biliyoruz. Yardıma ihtiyacı olan alt gelir grubunun sıkıntılarını çözmek adına yapılması gerekenler nelerdir?

Gürsu kültür evini aşevi yapmak ve günde 3 öğün yemek vermek istiyoruz. Sevgi marketler kurup vatandaşın farklı ihtiyaçlarını gidermek istiyoruz. Yaşlılara dair huzurevi yapıyoruz ancak bu benim içimi sızlatan bir durum. Siz onların çocuğuydunuz, yaşlandılar, onlar sizin çocuğunuz oldu, böyle düşünmeliyiz. Bizim gibi Müslüman insanlar için “Allah ıslah etsin diyorum. Anne baba duası almak gerek.

Ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz ve Gürsu da dinamik bir ilçe. Çocuk ve genç nüfusun doğru yetiştirilebilmesi adına yapılması gereken belediyecilik çalışmaları neler olmalı?

Öncelikle mahallelere basketbol, voleybol, futbol sahaları kurarak çocuklarımızı, gençlerimizi sporla buluşturacağız. Oyun alanları kurmak istiyoruz, bisiklet ve paten alanları oluşturmak istiyoruz. Biz çocukken tüm mahalleler boştu ama şimdi benim çocuğum küçük bir alanda bisiklete binebiliyor. Gençlerimiz vaktini kahvehanelerde değil de sosyal alanlarda geçirsin istiyoruz. Bir kültür merkezi kuracağız, içinde oyun alanları, tiyatro salonları, okuma salonları olacak. Çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle gençlerimizin toplumla iç içe, eğitimli, sağlıklı yetişmesini sağlayacağız. Gençlerimizden umutluyum. Hepsinin bir fikri var ve güçlü bir enerjiye sahipler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir      mesajınız olacak mı?

Bayramımızın tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımıza ve Gürsu halkımıza uğurlar getirmesini diliyorum. Nice 90 yıllara diyelim.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.