SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener yeniden Genel Başkan seçildi

İYİ Parti 2'inci Olağanüstü Kurultay'ında tek ve ortak aday olarak seçilen Meral Akşene

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2018 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akşener yeniden Genel Başkan seçildi
İYİ Parti 2'inci Olağanüstü Kurultay'ında tek ve ortak aday olarak seçilen Meral Akşener, 1123 delegenin 881'inin oyuyla yeniden genel başkan seçildi.
İYİ Parti’nin 2’nci Olağanüstü Kurultayı'ndan son gelişmeler

* Meral Akşener, 1123 delegenin 881'inin oyuyla yeniden genel başkan seçildi. Genel Merkez'e kayıtlı 1123 delege bulunuyor. Genel Başkanlık seçiminde 888 delege oy kullandı, 7'sinin oyu geçersiz sayıldı. 888 delegenin oyuyla Akşener, yeniden genel başkan seçildi

* İYİ Parti'nin 2'nci Olağanüstü Kurultayında Genel Başkan seçimi için oylamaya geçildi. Bin 124 delege, kurultayın yapıldığı büyük salonun yanındaki bölümde kurulan 11 sandıkta Genel Başkan seçimi için oy kullanmaya başladı.

*Genel Başkan seçiminin ardından 80 asıl, 25 yedek üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ile 11 asıl ve 7 yedek üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimine geçilecek.

* Önergenin okunmasının ardından yapılan oylamada "blok liste" kararı alındı.

* Yapılan oylamada, oy çokluğuyla seçimin blok liste yöntemiyle yapılması karar alındı. 59 delege, çarşaf liste ile seçim yapılmasını istedi.

* Akşener, genel idare kurulu ve merkez disiplin kurulu üyeliği seçiminin blok mu yoksa çarşaf mı yapılmasını karar verme yetkisi olmasına rağmen bu kararın delegelerce verilmesi yönünde önerge verdi.

* İYİ Parti delegeleri, blok mu yoksa çarşaf listeyle mi yapılacak seçim için biraz sonra oy kullanacak



* Genel başkan Meral Akşener'in, 80 üyeli genel idare kurulu ve 11 üyeli merkez disiplin kurulu'nun belirlenme yöntemine ilişkin verdiği önerge okundu.

Genel Başkan Meral Akşener, yaptığı konuşmada, kurultayda tekrar aday olmayacağını açıkladıktan sonra partililerin ısrarcı olduğunu anımsatarak şunları söyledi:

"Evet, bir iddia koyduk ortaya, seçimlere öyle girdik. Meclise girmiş olan bütün partiler oy kaybettikleri halde, kendilerini başarılı ilan ettiler. Biz ise, 50 yıllık partiler kadar oy almamıza rağmen, iddiamızla sınanmayı esas aldık, sorumluluğu üstlenerek çekildik. Meşhur sözdür, bilirsiniz; bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler. ’Kendi partimde ihtilaf konusu olmaktansa, noktayı koyarım’ dedim.

'Fitneye sebep olmaktansa, örter kapımı otururum’ dedim. ’Çekildim, izzetü ikbal ile bab-ı siyasetten’ dedim. Türkiye’ye yakıştırdığımız demokrasi anlayışımız da şahsi prensiplerim de bunu gerektiriyordu. Allah şahittir ki, meselenin altı da budur, üstü de budur. Önü de budur, ardı da budur. O andan sonra ise içinde yer almadığım ve asla müdahil olmadığım bir süreç yaşandı.

İYİ Parti camiası, kararımın hilafına ortaya bir irade koydu, ısrarcı oldu. Veda niyetine ’ben sizi çok sevdim be’ demiştim. Bu sözümü alıp, elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz. ’Biz de seni çok sevdik be’ dediniz. Kararınıza teslim oldum. Görev, töre gereğidir. Töre konuştu, han sustu. İradenize boyun eğdim. ’Gel’ dediniz, geldim."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.