SON DAKİKA
Hava Durumu

Albert-Schulz salonu'n dan Pensilvanya'ya sert mesajlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avusturya’nın başkenti Viyana’daki konuşmasını dinlemek için gelenlerin sevgisi 7 bin kişinin bulunduğ

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2014 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Albert-Schulz salonu'n dan Pensilvanya'ya sert mesajlar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avusturya’nın başkenti Viyana’daki konuşmasını dinlemek için gelenlerin sevgisi 7 bin kişinin bulunduğu Albert-Schulz Salonu’na sığmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pensilvanya'ya da sert mesajlar gönderdi. Erdoğan, "Türkiye'ye ihanet etmenin bedelini ödeyecekler" dedi.

Başbakan Erdoğan, Viyana’da Türk vatandaşlarına seslendi. Erdoğan’ın konuşmasını dinlemeye gelen binlerce kişiden 7 bini başkentte bulunan Albert-Schulz Salonu’nu doldururken, bir o kadarı salonun dışında toplandı. Başbakan, kendisini izlemek için gelen ancak salonda yer bulamayıp dışarıda kalanları unutmadı. Konuşmasının sonrasında dışarı çıkan Erdoğan, burada bekleyen vatandaşları da selamladı ve kısa bir konuşma yaptı. Vatandaşlar da sevgilerini sloganlar atarak gösterdi.

Başbakan Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Albert-Schulz Salonu'nda binlerce Türk vatandaşına seslendi. İfade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün ciddi miktarda önünü açtıklarını dile getiren Erdoğan, "Ve 1960’ta, 1980’de, 1997’de yaptıklarını bir kez daha yapmak istediler. Ve bizler ekonomiyi batırmak, milletin evlatlarını gurbet yolunu düşürmek isteyenlere gerekli cevabı verdik. İşte Gezi dediler tutmadı. 17 Aralık dediler tutmadı. 25 Aralık dediler tutmadı. Evelallah tutmayacak. Artık milli iradenin karşısında dayanmaları mümkün değil. Onlar Taksim’e yürümek istediler. Onların Taksim’e yürüdüğü yerde benim milletim yüz binlerle meydanlara yürüdü. Milli iradenin dedik. Milli irade ne diyorsa o olur dedik. Ve milli iradenin dediği hamdolsun 30 Mart’ta oldu. Şimdi 28 Şubat’ta ortaya bir Pensilvanya çıktı. Bu Pensilvanya, hatırlayın, darbecilere ödül dağıtıyor, dönemin hükümetine, merhum Erbakan hükümetine, ‘Beceremediniz artık bırakın’ diyordu. İşte en son 25 Aralık darbesinde bir kez daha sahneye çıktı. Bize haince saldırmakla kalmadılar, ülkesini arkadan hançerlemek istediler. Sadece bize değil ülkesine ihanet ettiler. Türkiye içinde CHP’yi, MHP’yi, bir kısım medyayı, bazı işveren çevreleri kukla gibi oynattı ve oynatmaya devam ediyorlar. 30 Mart’ta yaşadıkları hezimet yetmezmiş gibi bugün hala bir arada yeni hezimetlere hazırlanıyorlar. Biz darbecilerden hesap sorduk. Darbe girişimi yapanlardan da hesap soracağız ve soruyoruz. İnlerine girmeye başladık, inlerinden tutup çıkarmaya başladık, inşallah bütün inlerini de ortaya çıkaracağız. Türkiye’ye ihanet etmenin bedelini ödeyecekler. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Suriye’deki Türkmenler’e yardım götüren TIR'larını sanki düşman askeri gibi durdurmanın bedelini ödeyecekler. Türkiye’yi tüm dünyaya teröre destek veren ülke gibi göstermenin, bu alçakça ihanetin de bedelini ödeyecekler. Milli bankamız Halk Bank’a, milli yatırımlarımıza, küresel projelerimize saldırmanın hesabını tek tek verecekler. Çocuk, genç, orta yaşlı, ihtiyar her birinizin şunu bilmesini istiyorum; sizler çok büyük bir milletin evlatlarısınız. Burada rahat olun. Sadece tarihinizle değil, sadece ecdadınızla değil, sizler bugün mensubu olduğunuz, vatandaşı olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti ile de büyüksünüz. Her birinizin tarihiyle, ecdadıyla olduğu kadar bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’yle de iftihar etmesini, gururlanmasını istiyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.