SON DAKİKA
Hava Durumu

Alkol birçok hastalığın nedenidir...

AK Parti Grubu'nda partililere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Reyhanlı saldırısının faillerini ve CHP ile olan bağlantılarını açıkl

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2013 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Alkol birçok hastalığın nedenidir...
AK Parti Grubu'nda partililere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Reyhanlı saldırısının faillerini ve CHP ile olan bağlantılarını açıklayarak CHP lideri ve ekibinin derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bundan 30 yıl önce 26 Mayıs 1983'te Necip Fazıl'ı hakka uğurladık. Üstad çok zor şartlarda yaşadı. Tüm tehditlere rağmen hakkı söylemekten bir an bile tereddüt duymadı. Kendisi ile tanışma bahtiyarlığına eriştiğim Üstad Necip Fazıl'ı rahmetle yad ediyor, eserlerini de ebediyen yaşatacağımızı belirtmek istiyorum.

27 Mayıs'ın 53. yıl dönümünde, idama mahkum edilen, Adnan Menderes'i, Fatim Rüştü Zorlu'yu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle yad ediyorum.
İstanbul'un Fethi'nin 560. yılı nedeni ile buradan Fatih Sultan Mehmet'i ve ordusunu da rahmetle yad ediyor ve Allah onlardan razı olsun diyorum.
Yarın 3. Boğaz Köprüsünün temelini atıyoruz. Bu köprü İstanbul ulaşımına yeni bir kolaylık ve zenginlik katacak. Köprünün üzerinde 2x5 şeritli olmak üzere 10 şeritli bir yol olacak. Tüm otoyolun toplam yatırım tutarı ise 4.5 milyar TL olacak.
2053'e giderken biz, bu ülkede bir değil değil, yüz değil, binlerce Fatih Mehmet, binlerce Ulubatlı Hasan, yüzbinlerce Akşemsettin Molla Gürani yetişsin istiyoruz. Medya dizi filimleri ile, filimlerle gençlerimizi geliştirmiyor. Gençlerimiz son 200 yıldır kendi medeniyetinden koparıldı. İnsanlara yıllardır dayatma yapıldı. Biz hiçbir dayatmanın içinde değiliz. Biz ortaya tercihler koyarız.

ALKOLÜ KÖKTEN YASAKLAMIYORUZ
Hafta içinde tarihi bir adım atılarak bağımlılık yapan maddeler ile ilgili kısıtlamalar getiren bir yasa hayata geçirildi. Fatih nesline anlamlı bir yasa armağan eden Meclis'i yürekten kutluyorum.
CHP ve ona yakın yazarlar bu yasaya tepki koydu. Ama bilim onlar gibi düşünmüyor. Alkol bir çok hastalığın nedeni. Ama 'bunu inancından ötürü yapıyorlar' dedi. İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için mukteder oluyor da inançlarından ötürü yasaklanan bir şey niye sizin için sıkıntı yaratıyor.
Kaldı ki biz ortaya tercihler koyuyoruz, alkolü tamamen yasaklayan adım atmıyoruz. Ülkemizde alkollü içkileri kökten tamamen yasaklamak söz konusu değil. Anayasanın bize yüklediği gençlerin geleceğini korumaya yönelik sorumluluğu yerine getiriyoruz. Günlerdir yurt dışında ve içinde "alkol yasaklandı" diye propaganda yapıldığını belirterek, "Bunu söyleyenler, bunu yazıp çizenler, bunu yurt dışında ve yurt içinde yayanlar, en hafif tabiriyle yalancıdır. Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. 10,5 yıldır kimsenin yediğine, içtiğine karışmadık. Bundan sonra da karışmayız. Karışana da musehama göstermeyiz.

Ölüm gelmeden önce tedbirimizi almaya mecburuz. Trafik kazalarında polislerimiz koltukların altında şişeleri hep bulmuştur. Çocuk genç kafayı buluyor ve yola çıkıyor ve başka bir araca çarpıyor çarptığı araçtaki kişiler alkolik değil ama bu kaza sonrasında onlarda yaşamını yitiriyor. Biz bunu önlemekle ve tedbirini almakla mükellefiz.

Biz hiçbir yasayı oldu bittiye getirmedik. Bu yasa üzerinde konun uzmanları oturup konuşmuştur ve bunun sonucunda hayata geçirilmiştir.

Aile içi şiddetin altından hep madde bağımlılığı çıkıyor. Biz o yüzden bataklığı kurutmaya çalışıyoruz, sivri sinek avlamakla bu iş çözülmez. CHP bu tavrını sürdürmeye devam etsin, ama CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu yöneticilerin izinden gitmesin. Bu yasa kimsenin hayatına müdahale değildir. İçeçeksen yine alkolünü al evinde git iç. Ama belli yerlerde biz buna müsade etmiyoruz. Bu konuda bizlere destek veren MHP'ye de teşekkür ediyorum.

Reyhanlı'daki patlamada yaralanaları ve hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret ettik.

Ana muhalefetin lideri 'Bindirilmiş Kıta' diyor, ama o senin meşrefindir. Tabi sen halen genel müdürlükten terfi edemediğin için bu işi çok bilmiyorsun. Reyhanlı AK Parti'nin yüzde 72 oranında oy aldığı bir yerdir o yüzden bizim öyle bindirilmiş kıtaya ihtiyacımız yok.
Orada 17 yaşındaki oğlunu kaybeden babanın metaneti bizleri çok duygulandırdı. Acılı baba bizden para veya başka bir yardım istemedi, bizden oğlunun okuduğu okula isminin verilmesini istedi. Bende gerekli talimatı verdim Oğulcan ile birlikte hayatını kaybeden iki çocuğun daha ilçedeki okullara isimlerinin verilmesi için gerekli çalışma başlatıldı.
Reyhanlı'daki bu alçak saldırının daha dumanları tüterken bize saldırılar başlatıldı. Hem ülkeyi gerecek hem de ilçeyi hareketlendirecek söylemlerde bulunuldu. Ancak yüzyıllardır kardeşliğin simgesi haline dönüşmüş olan Hatay bu saldırı karşısında metanetli bir duruş sergilemiştir. Hatay'da çok tehlikeli bir oyun oynanıyor, siyasi mezhepçilik yapılıyor. Bu oyuna hiç bir mezhep üyesi vatandaşımın gelmemesi gerekiyor. Hatay'daki bazı gazetecilerin bu oyuna alet olduğu ve vatana ihanet ettiği tespit edilmiştir. CHP'ye yakın olan bir gazeteci de şu an tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Dünyadaki hiçbir olaya etnik köken çerçevesinde bakmayız.

30 Büyükşehir ile çok farklı Türkiye inşaa ediceğiz. Ama bunu muhalefet partilerinin liderleri anlıyamaz. Çünkü onlar 5 koyunu bile idare edemez, verin onlara 5 koyunu kaybederler.

Suriye meselesine mezhep temelli hiç bir zaman bakmadık, olaya bu açıdan bakmakta çok tehlikelidir. Hataylı kardeşlerimide bu oyuna gelmemeleri konusunda uyarıda bulunuyorum.
Reyhanlı'daki saldırının ardından CHP lideri ve milletvekilleri yangına benzinle gittiler. Kendi yandaş medyaları ve sosyal medya ile bu olayı örtbas etmeye çalıştılar.

CHP'nin başındaki zatın bize terörist başı diyecek kadar iz'anını kaybetmesinin nedenin girdiği karanlık ilişkilerdir. CHP'li milletvekilleri Esed ile görüşmeye gitti ve eli kanlı Beşşar Esed ile resimler çektirdi. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz sığınmacı Suriyeliler'e yönelik kanlı eylem planları yapılacağına yönelik bilgilere ulaştı ve bunların çoğunu engelledi. Bu işi örgütleyen bir iş adamı. CHP'nin işbirliği içinde olan karanlık gazeteci bu iş adamı ile sürekli irtibat halindeydi. İki kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik eden şahsın Reyhanlı olayını gerçekleştiren kişinin ta kendisidir. İfadeler, fotoğraflar ve deliller şu an yargının elindedir. CHP'nin Genel Başkanı ve bazı vekiller tamamen çamura batmış durumda. Benim istihbaratımın elinde sizin develer ile görüntüleriniz yok, otomobiller ve plaklar vardır. CHP Genel Başkanı ve vekilleri derhal istifa etmelidir ve CHP seçmeni bunlardan kurtulmalıdır. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz ile bu olayı çok ciddi takip etmeye devam edeceğiz.

haber:7

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.