SON DAKİKA
Hava Durumu

Aydın Altaç'tan ortak aday değerlendirmesi:'siyaset iflas etmiştir'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partilerin kendi adına aday çıkaramamasının seçmene karşı saygı

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aydın Altaç'tan ortak aday değerlendirmesi:'siyaset iflas etmiştir'
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partilerin kendi adına aday çıkaramamasının seçmene karşı saygısızlık olduğunu söyledi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, muhalefet partileri CHP ve MHP’nin ‘çatı’ aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Muhalefetin yaptığı siyasetin iflas ettiğini belirten AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partilerin kendi adına aday çıkaramamasının seçmene karşı saygısızlık olduğunu söyledi. Altaç, “Cumhurbaşkanı adayı çıkarmamaları hem seçmene karşı saygısızlık hem de kendi başarısızlıklarını ortaya koydu. CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak eski İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu gösterebilir, bu gayet doğal bir durum. Kimi aday gösterdiğinden ziyade halkın kime teveccüh göstereceği önemlidir. Türkiye’de taban ve tavan aynı şeyi söylemiyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, sürekli cumhurbaşkanı adayı “siyasetçi olmasın” diyorlar, siyaset bu kadar kötü bir şeyse niçin siyaseti yapıyorlar? Siyasete ve siyasetçiye bu manada güvenleri kalmamıştır. Bu da kendileri için, siyaset yapanlar için acı bir tablodur. Türkiye, siyaset dışındaki cumhurbaşkanları ile çok acılar ve sıkıntılar yaşadı. Siyaset dışından gelen cumhurbaşkanlarının ülkeye ne kadar sıkıntı yaşattıklarını herkes biliyor” dedi.

“TÜRKİYENİN ÇATISI GERÇEK MANADA AK PARTİ'DİR”
Türkiye'nin çatısının gerçek manada AK Parti olduğunu belirten Altaç, AK Partinin 77 milyon insanın sorununa eğilen, herkesin ve herkesimin dertleri ile dertlenen bir parti olduğunu, 13 yıllık zaman sürecinde herkesin bunu çok iyi gördüğünü söyledi. Altaç, “Bu ülkede hem siyaset yapacaksınız, siyaset kanalıyla çözüm geliştirmeye çalışacaksanız hem de siyasetçiye güven duymayacaksınız. Bir siyasi parti olan CHP’de MHP’de maalesef kendi içerisinden aday çıkaramamanın ve siyasetçi birini aday gösterememenin acziyeti içerisindeler. Halkımız her şeyi çok iyi biliyor, çok net görüyor. Partimizin göstereceği adayı kim olursa olsun destekleyeceğiz. Biz isimleri tartışmayız bizim için esas olan halkımıza hizmettir. AK Parti’nin her ferdi daima kendisini ülkesine, milletine adamıştır. Dolayısı ile Cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin yine haklımıza hizmet edecektir. Bu konuda kimse şüphe etmesin. Halkımızın sağduyusuna ve ferasetine bugüne kadar güvendik ve inandık, yine halkımızın sağduyusu ve bize duydukları teveccüh ile AK Parti’nin göstereceği adayı birinci turda seçtirip, rahat bir şekilde Çankaya Köşkü’ne göndereceğiz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.