SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Davutoğlu: Vay nasipsiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu Bakanlar Kurulu toplantısı ardından ilk Grup toplantısını gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkanlığı'ndaki ilk gru

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Davutoğlu: Vay nasipsiz
Başbakan Ahmet Davutoğlu Bakanlar Kurulu toplantısı ardından ilk Grup toplantısını gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkanlığı'ndaki ilk grup toplantısını gerçekleştiren Davutoğlu, 'AK Gençlik yorulmaz, Hoca'sını unutmaz' sloganıyla karşılandı.

 

Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olan Ahmet Davutoğlu, partisinin ilk grup toplantısını gerçekleştiriyor.

62. hükümeti kuran Davutoğlu'nun hükümet programını saat 14:00 civarında açıklaması bekleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Tarihi süreçler tarihi sınavları beraberinde getirirler. Bugün 1 Eylül... Bugün Uşak'ın kurtuluşunun yıldönümü. İzzettin Çalışlar paşaya Allah rahmet eylesin. Aynı zamanda dünya barış günü. Eşrefi mahlukat olan insanoğlunun onuru iki şeyle teminat altındadır. Özgürlük ve güvenlik. Bağımsızlığını kaybetmiş hiçbir insan topluluğu iradesini kullanamaz. Güvenliği zorlaşan insanlar da özgürlüğün tadını çıkaramaz.

Türk istiklalinin en önemli garantisi AK Parti grubunda tecessüs etmiş milli iradedir. AK Parti istiklalimizin teminatıdır. İç barışın ve bölgesel barışın ve uluslar arası barışın teminatıdır.

Bir gün nasıl Türkiye'de iç barış sağlanmışsa çevre havzalarda da barış ve istikrarın sağlanması için tarihte olduğu gibi etnik mezhebi ve dini ayrım gözetmeden yan yana yaşamalarını sağlayacak barış ortamının sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız.

Türkiye bölgesinde bir barış adası ise bunda 12 yıl boyunca AK Parti'nin temel payı var.

Son 15 gündeki AK Parti'nin tutumu bir örnek tutum olarak tarihe geçecektir. En ufak bir sarsıntı olmadan, en ufak bir tereddüt yaşanmadan bu süreçler aşıldı. Bunda başta sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin tüm kadrolarının ahlaki duruşunun payı vardır.

Millet bizden yanadır o bizden yana oldukça hiçbir engeli tanımayız.

Gül'e teşekkür, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tam destek

Biz 11. cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'e geçmiş dönemde verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz, Sayın Erdoğan'a ise 12. Cumhurbaşkanımız olarak her türlü desteği vereceğimizi beyan ediyoruz.

"AK Parti kadroları kaya gibi sağlam durmasaydı bugün bu neticeleri alamazdık"

2007'de cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde neler yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. O günlerde AK Parti kadroları kaya gibi sağlam durmasaydı bugün bu neticeleri alamazdık. Hatta bizim aramızda bazıları dahi bunlara uyarak safları terk etti. AK Parti kadronun mihveri ve omurgası olarak dimdik durdu bundan sonra da bu dik duruşumuz değişmeyecek. Ne içerdeki vesayetçiler ne de onların işbirlikçileri Türkiye'yi tahakküm altına alacak bir ortam bulamayacaklar.

"İlk defa aynı kadro içinden iki cumhurbaşkanı"

İleride siyaset bilimciler şu son 10-12 günde yaşananları incelediklerinde AK Parti kadrolarının sergilemiş olduğu tutumu bir örnek tutum olarak tarihe geçireceklerdir.

İlahi iradeyi tecelli ettirecek duaları eden millet bizden yanadır. İlk defa aynı kadro içinden iki cumhurbaşkanı büyük bir onurla bu devir teslimi gerçekleştirdiler.

Biz 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e demokrasi mücadelesinde gösterdiği çabalar için teşekkür ediyoruz. 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da tüm desteğimizi vereceğimizi tekrarlıyoruz.

E-muhtıralar verildi, doğrudan dolaylı tehditler yapıldı. Hatta bizim aramızdan da bazıları burayı terk ettiler.

Bundan sonra da neyle karşılaşırsak karşılaşalım bu dik duruşumuz değişmeyecek.

Başbakanlık devri de ilk defa hiçbir tartışma yaşanmadan gerçekleşti.

Kongremizin adı olağanüstüydü pek çok konuda da olağanüstüydü. Atmosferi katılımı ve sıcağıyla bile olağanüstüydü. Ama sürecin işleyişi içinde hiçbir olağanüstülük yaşanmadı.

Ve sürecin sonunda bendenizi bu makama layık gördüler. Teşekkürlerimi minnetlerimi ifade etmek istiyorum.

Ama duyulan güven ikram edilmiş bir makam değildir. Aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Sizden tek bir talebim var bu sorumluluğu beraber taşıyalım. Ancak ve ancak kollektif bir akıl bu sorumluluğu taşır.

Eğer burada sizce bir sapma olursa gelip konuşmanız gereken bendenizim. Bu topluluk içine hiçbir şekilde kulis, fitne fraksiyon sokmayacağız.

Başka partilerde olduğu gibi şucular, bucular gibi bir anlayışı sokmayacağız.

'CHP herhalde bizden esinlendi'

CHP de birlik ve kardeşlik kurultayı demiş. Bizim milli birlik ve kardeşlik sürecimizden etkilenmişler galiba. Ama o çatı altında birliği kurmaları zor görünüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.