SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Erdoğan: BDP şımardıkça şımarıyor...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hem silahı öveceksin, hem bu Meclis'in çatısı altında duracak, dokunulmazlık zır

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2012 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2012 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hem silahı öveceksin, hem bu Meclis'in çatısı altında duracak, dokunulmazlık zırhı altında duracaksın. Biz, en başından beri siyaset yolunun açık olması için mücadele veriyoruz. Biz siyaset yolunu açık tuttukça BDP bunu bir sistem açığı gibi gördü. Bunu istismar etmenin, bundan istifade etmenin kolaycılığına kaçtı'' dedi.

AA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir genel başkan kalkıp karşısındaki kitleye nasıl 'silahlanın' diyebilir. Bir genel başkan bunu dediği zaman onun mensupları nasıl hareket eder. Yani bunlar bunun karşılığını bunun bedelini ödemeyecekler mi? Sen milletvekili olmadan önce bunu söyleseydin ya. Şimdi milletvekili oldun kalkıp bunu söylüyorsun. Bunun rahatlığı içinde bunu söylüyorsun. Milletvekilliği, bunun için bir zırh olamaz. Biz eğer buna sessiz kalacak olursak bilesiniz ki bu halk bizi affetmez. Allah da bizi affetmez'' dedi.
Başbakan Erdoğan, ''Dünyanın hiçbir yerinde terörü destekleyen bir parti kabul görmez. Tam tersine böyle partiler, demokrasi için tehlike olarak kabul edilir. Nitekim AİHM'in bu yönde vermiş olduğu kararlar var. BDP'ye oy vermiş kardeşlerime de soruyorum. Bugüne kadar BDP'li milletvekilleri sizi mi temsil ettiler, sizin haklarınızı mı savundular. Yoksa terör örgütünü mü temsil ettiler, onun haklarını mı savundular'' dedi.

Erdoğan, ''BDP şımardıkça şımarıyor. Sınırları daha fazla aşıyor, gerilimi daha fazla tırmandırıyor. Açıkça demokrasiyi zehirliyor. Açıkça hukuk sistemine meydan okuyor. Silahlı yöntemi kutsarken, teröristle sarmaş dolaş olurken, demokratik siyaset üretilebilir mi? Eğer senin demokrasi diye bir derdin varsa zaten mesele yok. Gel şurada Parlamento'nun içinde bunun cevabını var, o mücadeleyi orada sürdür ama bunların hiçbir zaman böyle bir derdi olmadı'' dedi.

Erdoğan, BDP'li milletvekilleriyle ilgili, ''Hiç kimse kusura bakmasın eğer Meclis'te olacaklarsa önce terörü desteklemediklerini göstersinler. Terör örgütüyle organik bağlarını kessinler. Terörü kınasınlar. Yoksa terör örgütünün bir uzantısı olarak TBMM'nin çatısı altında olmayı biz kabul etmiyoruz, böyle bir şeyi kabullenmiyoruz'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.