SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozok yaylasının yiğit evladı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2014 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2014 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozok yaylasının yiğit evladı
Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı için ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim kampanyasına Yozgat’tan başlıyor.

Yozgat, İhsanoğlu’nun babaocağı. Sokakların dört bir yanı İhsanoğlu için hazırlanan afişlerle, pankartlarla donatılmış. Sloganı, “Bozok yaylasının yiğit evladı Ekmeleddin İhsanoğlu”. Seçim otobüsünde de aynı sloganlar yazıyor. İhsanoğlu’nu bekleyen otobüste fonda çalan şarkı ise, MHP’nin yerel seçimlerde kullandığı, “Ölürüm Türkiyem”.

Çoğu Yozgatlı, "Biz Tayyipçiyik" diyor

İhsanoğlu’nun danışmanları Cumhurbaşkanı adayının kentteki programına ilişkin son hazırlıkları sürdürürken, İhsanoğlu hakkında ne düşündüklerini hemşehrilerine sorduk.

İlk dikkat çeken Yozgat’lıların İhsanoğlu’nun adını telaffuz etmekte sıkıntı çektikleri. Bir çoğu İhsanoğlu’nu tanımıyor, tam da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı açıklandığı dakikalarda konuşan birçok Yozgat’lı ise sorularına, “Biz Tayyipçiyik” yanıtını veriyor.

'Gurur duydum ama...'

Onlardan biri Hikmet Çınar. “Ekmeleddin İhsanoğlu Yozgat’a geliyor. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna verilen ilk yanıt, “Ne İhsanoğlu?” oluyor. Ardından da “Bunca sene gelmemiş memleketine, neyini düşünelim, onun bize ne yararı var ki? Allah razı olsun Başbakanımızdan, biz Başbakanımızdan dağlar kadar memnunuz. Ama dediğin adamı görmedik, bilmiyoruz. 70 yaşındayım, ismini yeni duyuyorum. Bizim ülkemize daha önce hiç gelmedi mi? Yüz sene yaşasın Erdoğan.” diyor. Şehrin nabzını en iyi tutan işkollarından biri şüphesiz taksiciler. “Valla hiç tanımıyoruz kendisini. İhsanoğlu’nu hiç görmedik, sadece resimlerde gördük. Mısır’dan intikal etmiş duyumlarımıza göre. Bugün de buraya geliyor. İnsanlar çoğunlukla ismini bile getiremiyorlar, söyleyemiyorlar. Biz Tayyip Erdoğan’dan yanayız, sonuna kadar yanındayız.” diye konuşuyorlar.

Önce türbeye sonra iftara

İhsanoğlu’nu Yozgat’ta böyle bir seçmen profili bekliyor. Cumhurbaşkanı adayı, akşamüstü memleketinde Molla Osman türbesinde karşılanacak. Liseliler Caddesi’nde Yozgat’lılar ile biraraya gelecek, ardından da babaocağında iftar verecek.

Ekmeleddin İhsanoğlu, 2 Temmuz günü yani Sivas’taki Madımak olaylarının yıldönümünde ise Aleviler için çok önemli görülen Hacı Bektaş’a gidecek. İhsanoğlu, Kırşehir’de Neşet Ertaş’ın mezarını da ziyaret ettikten sonra aynı gün akşam saatlerinde İstanbul’a dönecek.

Kaynak: Al Jazeera
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.