SON DAKİKA
Hava Durumu

BUGİAD eriyor...

Hükümet aleyhtarı açıklamalarda bulunan BUGİAD’da istifalar dernek üye sayısının yarısına ulaştı. Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Fe

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2014 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUGİAD eriyor...
Hükümet aleyhtarı açıklamalarda bulunan BUGİAD’da istifalar dernek üye sayısının yarısına ulaştı. Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Feridun Kahraman, Enerji Komisyonu Başkanı Şinasi Güneş ve Eski Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp, Kadın Girişimciler Komisyonu Üyesi Nurcan Özdemir gibi dernek yönetiminde yer almış isimlerle birlikte 450 üye BUGİAD’dan ayrıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin dünürü ve Güral Pres Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Arslan da kısa süre önce derneğe istifasını verdi. Dernekler kanununa göre 3 ay aidatını ödemeyen üyelerin kaydının silinmesi gerekiyor, ancak BUGİAD yönetiminin kalan üyelerini de kaybetmeyi göze alamadığı için borçlu işadamlarını arayıp tahsilat istemediği biliniyor.

 

Paralel yapıdan yana olduğunu seçim sürecinde muhalefet parti adaylarına açık desteği ile de gösteren BUGİAD’ın üye sayısı son istifalarla yarı yarıya düştü. 17 Aralık kumpası sonrası başlayan ve ilk tepkilerle 150’yi bulan istifalar  yerel seçimlerin ardından 450’ye ulaştı. İstifa eden isimler arasında BUGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Feridun Kahraman, BUGİAD Enerji Komisyonu Başkanı Şinasi Güneş ve BUGİAD Eski Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp, BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Üyesi Nurcan Özdemir gibi dernek yönetiminde yer almış iş adamları da bulunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin dünürü ve Güral Pres Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Arslan da kısa süre önce derneğe istifasını verdi. İstifası çok konuşulacak diğer tanınmış iş adamları ise: Faik Çelik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik, Tezyaparlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tezyaparlar, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, Akel Eşarp Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akça, Nuri Körüstan Makine Metal Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Körüstan, Yılmaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yılmaz, MESKAR Yapı Dekorasyon ortaklarından Veysel Mescioğlu, TEM Promosyon ortaklarından Salih Işık, Üçkollar Yapı Dekorasyon Genel Müdürü Sıddık Üçkollar. Şaypa Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Şaylı ise başka bir dernekte daha kaydı olduğu için BUGİAD’dan kaydını sildirdiğini açıkladı.

DERNEK AİDATLARI İSTEMEK İÇİN BİLE ARAMIYOR

Dernekler kanununa göre 3 ay aidatların ödenmemesi kişinin üyelikten çıkartılmasını gerektiriyor. Yaşanan süreçte derneğe istifasını vermeyen ama bağlarını koparma kararı alan üyeler de kendilerine BUGİAD’dan gelecek “aidatınızı ödeyin” uyarısını beklemekte. 17 aralık süreci sonrasındaki tavrını gören ve yeni yılla birlikte aidat ödemeyen üyelerini kaybetmemeye çalışan dernek ise 4 aydır üyelerini arayıp uyarıda bulunmuyor.

FERİDUN KAHRAMAN:  “İSTİFAMIN NEDENİ AİLE  KARARIMIZDIR”

BUGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Feridun Kahraman da istifa eden iş adamları arasında yerini aldı. 4 Nisan günü istifasını veren Kahraman, “Kararı alırken ailemle ortak hareket ettim. Oğlum ve kardeşimle de konuşarak dernek bünyesinde olmamaya karar verdim” dedi. Şaypa Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Şaylı ise başka bir dernekte daha kaydı olduğu için BUGİAD’dan kaydını sildirdiğini açıkladı.

SELİM YEDİKARDEŞ: SEÇİM ÖNCESİ İSTİFA ETTİĞİM İÇİN GURURLUYUM

BUGİAD’dan 18 Mart günü istifa ettiğini açıklayan DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, “Böyle anlamlı bir günde ayrıldığım için gururluyum, 600 sene Osmanlı’yı yıpratmak için çabalayan dış güçlerle BUGİAD’ı aynı görüyorum” dedi. Yedikardeş istifa kararına giden süreci şu ifadelerle değerlendirdi: “BUGİAD iyi niyetlerle üye kabulü yapmıştı. Kültürel ve sosyal birliktelik amacıyla bizler de üye olduk, destek verdik. Ancak 17 Aralık ve beddua sürecine kadar ilişkiler normaldi. Siyasi kararlara bakıldığında AK Partiyi Gülen Cemaati yönetiyordu. Hukuksal bazı şeyleri duyuyorduk, devletin yürütme yasama yargı noktalarına sızdılar. Dershaneler cemaatin yumuşak karnı. Eğitim sisteminin düzeltilmesi noktasında atılan adımlarla gerilim başladı. Eş zamanlı olarak 3-4 yerden birden saldırmaya başladılar. Seçim sürecinde yapılanlar, sağ görüşlü AK Partiyi yıpratmak adına CHP’ye ve hatta doğu illerinde BDP’ye destek vermesi içimize sinmedi. Ben 18 Martta istifa ettim. Bu da çok anlamlı bir karardı; 600 yıl boyunca Osmanlıyı yıkmaya çalışanlarla aynı yapıda oldukları için istifa etim. Yaşananlar, Erdoğan ve Gülen kavgasından kaynaklandı, cemaatin de partinin de tabanında insanlar arasında bir sıkıntı yok. Teşkilatın alt yapısı olarak “Hoca Efendi” demek içimize sinmese de biz aldığımız edep ve terbiyeden dolayı bu ifademizi koruyoruz. Ancak bir Müslüman küfreder mi, beddua eder mi? Biz hata yaptık diyebilirdi.”

SERTAÇ KARAALP: “BASIN  AÇIKLAMASI YAPMALARI KOPMA NOKTASI OLDU”

Alpiş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve BUGİAD Eski Başkan Yardımcısı Sertaç Karalp, istifa kararı almasında derneğin 35 STK ile birlikte ortak basın açıklaması yapmasının etkili olduğunu söyledi. Karaalp görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “BUGİAD üyesi bir TC vatandaşıysanız, devletinize hükümetinize yapılan saldırıya tahammül etmeniz, sineye çekmeniz, sessiz kalmanız mümkün değildir. Basın açıklaması kopma noktası oldu. Yönetim 35 STK ile bir otelde düzenlediği toplantıda hükümetin duruşunu ve tavrını bizler adına da eleştirdi. Bizlerin görüşü olmadan bunu yaptılar. İş adamı derneğine yakışmadı. Devletin altına dinamit koymak bir cemaate yakışmaz. Cemaat olmadan dinimizi yaşarız ancak vatan olmadan devlet olmadan yaşanamaz. Başkan yardımcısı idim ve yeni yönetim kurulunda adaylığımı koymadım.”

SIDDIK ÜÇKOL:  “MUHALEFETTE MÜCADELE  EDECEĞİZ DİYEN İSİMLER  İSTİFA ETTİLER”

Üçkollar Yapı Dekorasyon Genel Müdürü Sıddık Üçkol da dernek bünyesinde Genç BUGİAD adı altında bir oluşum bulunduğunu ancak bu yapının sadece isimde kaldığını söyledi. Seçim sürecinde muhalefet olarak mücadele edeceğiz diyen isimlerin son günlerde istifa ettiğini söyleyen Üçkollar şöyle konuştu: “Son istifaların kurucu ve yönetim kurulu üyelerinden gelmesi BUGİAD’daki çözülmenin önemli bir kanıtıdır. Cemaat cephesinden gelen yorumlar, bu istifaların tehditle gerçekleştiği yönünde. Oysa 17 Aralık’tan 4 ay sonra istifalar geliyorsa, bu insanların süreci değerlendirip kendi kararlarıyla ayrıldıklarını ortaya koyar. 1-2 ay evvel muhalefet olarak mücadele edeceğiz diyen isimler şimdi istifa edenler arasında. BUGİAD’da Genç BUGİAD adıyla bir yapılaşma var ancak bunun sadece adı duruyor, üye aidatları, düzenlenen etkinlikler anlamında bir farklılık görmek mümkün değil.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.