SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP, Erdoğan için Yargıtay'a başvurdu

CHP'li Atilla Kart, AK Parti'nin kongresi öncesi Başbakan Erdoğan'la ilgili olarak Yargıtay'a başvuruda bulundu.  

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2014 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP, Erdoğan için Yargıtay'a başvurdu
CHP'li Atilla Kart, AK Parti'nin kongresi öncesi Başbakan Erdoğan'la ilgili olarak Yargıtay'a başvuruda bulundu.

 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, en geç kesin sonuçların açıklanacağı 15 Ağustos'ta partisiyle ilişiğinin kesileceğini ve milletvekilliğinin sona ereceğini savunarak, AK Parti'nin yetkili kurullarını ve 27 Ağustos'ta yapılacak Genel Kurulu'nu yönetmesinin engellenmesi talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

 

Kart, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bugün yaptığı başvuruda, Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı seçiminde oyların salt çoğunluğunu alan adayın Cumhurbaşkanı seçilmiş sayıldığını ve partisiyle ilişiğinin kesilmiş olacağını ve milletvekilliğinin sona ereceğini ifade etti.

 

Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçları açıkladığı 11 Ağustos 2014'te ya da en geç kesin sonuçları açıklayacağı 15 Ağustos'ta Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmiş olacağını, partisiyle ilişiğinin kesileceğini ve milletvekilliğinin sona ereceğini savunan Kart, "Bu konuda hiç kimsenin ayrıca ve bizzat beyanda bulunmasına gerek yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

 

AK Parti'nin tüzüğü ve Siyasi Partiler Yasası gereğince en geç 10 gün içinde Genel Başkan Vekilini seçme zorunluluğu olduğunu anlatan Kart, seçilecek Genel Başkan Vekili'nin partiyi 45 gün içinde genel kongreye götürmesi gerektiğini belirtti.

 

Erdoğan ve AK Parti yetkili organlarının yasa ve anayasadan kaynaklanan görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini öne süren Kart, Erdoğan'ın da AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevini sürdürmeye devam ettiğini kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.