SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP, HDP ile gizli ittifak peşinde

CHP'nin yerel seçimler öncesinde en büyük hedef olarak belirlediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi için çok sayıda aday adayı bulunurken

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2018 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP, HDP ile gizli ittifak peşinde
CHP'nin yerel seçimler öncesinde en büyük hedef olarak belirlediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi için çok sayıda aday adayı bulunurken, CHP’nin İstanbul’da HDP’nin oylarını da alabilecek bir ismi aday göstermesi gündemde.
Yerel seçim kampanyası geçen hafta belediye başkanları toplantısıyla başlatılan CHP'de en büyük çekişme İstanbul'da yaşanıyor. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı "İşte bizim adayımız" başlıklı paylaşımı kulisleri hareketlendirirken, CHP'de İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı yarışı ise tekrar gündeme geldi.
GÜRSEL TEKİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI
CHP'de önceki yerel seçimlerde de aday adayı olan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bu seçimde de aday adaylığını açıklayıp İstanbul'un ilçelerindeki çalışmalarına şimdiden başladı. Tekin'in aday olabilmek için İstanbul örgütüyle yakın temasta olduğu biliniyor.
AKİF HAMZAÇEBİ NABIZ YOKLUYOR
CHP'de İstanbul'da belediye başkanlığını hedefleyen bir başka önemli isim ise İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreter Akif Hamzaçebi. Aday adayı olduğunu daha önce deklare eden Hamzaçebi, özellikle hafta sonlarını İstanbul'daki saha çalışmalarına ayırıyor.
ENGİN ALTAY VE SARIGÜL ÖNE ÇIKIYOR
CHP'de "İstanbul'a kanal değil, Tanal lazım" sloganıyla hareket eden İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da aday olabilmek için çaba sarf edenler arasında bulunuyor. Kulislerde İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Altay'ın da adı İstanbul'da adaylık için geçenler arasında. CHP'nin geçen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Mustafa Sarıgül ise yeniden Şişli'ye dönme sinyalleri veriyor.
CHP’NİN UMUDU ‘HDP’
CHP'nin İstanbul adayının gelecek ay ortalarına kadar açıklanması beklenirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mevcut aday adayları içinden değil de iş dünyasından sürpriz bir ismi de gösterebileceği kulislere yansıyan bilgiler arasında. Kılıçdaroğlu'nun ayrıca partili bir isim yerine HDP'den de oy alabilecek bir isme sıcak baktığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun, HDP ile resmi bir ittifak yapmayacağı ancak HDP seçmenine de hitap edebilecek bir belediye başkanı adayını İstanbul Büyükşehir için aday gösterebileceği konuşuluyor. (AA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.