SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'nin Meclis'e soktuğu HDP'li vekillerden tehdit

CHP'nin Meclis'e soktuğu terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin vekilleri Ahmet Şık ve Barış Atay, art

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2018 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'nin Meclis'e soktuğu HDP'li vekillerden tehdit

CHP'nin Meclis'e soktuğu terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin vekilleri Ahmet Şık ve Barış Atay, artık dağlarda ve kentlerde sürdüremedikleri terör faaliyetlerini, bünyesinde bulundukları parti üzerinden basın yoluyla devam ettireceklerini ima ederek medyaya tehditler savurdu.




CHP'nin parlamentoya soktuğu terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin vekilleri Ahmet Şık ve Barış Atay, resmi sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla medyayı tehdit ettiler.

Yeni Şafak gazetesinin "Türkiye'ye 'terörist' diyen Ahmet Şık ve TSK'yı katil ilan eden Barış Atay, CHP sayesinde HDP'den milletvekilliğine seçildi ve Meclis'e girdi." sözleriyle duyurduğu haberini alıntılayan HDP'li Ahmet Şık, "Bu daha başlangıç, ipinizi tutanların da, sizlerin de inlerinize gireceğiz." ifadelerini kullanarak hem ülkemizin hem de güvenlik güçlerimizin karşısında olmalarının yanı sıra, bünyesinde bulunduğu partinin basın yoluyla da terör estireceğini ima etti.

Yine aynı haberi alıntılayan HDP'li Barış Atay ise, "Halkın iktidarında, tuvalet kağıtları sadece işlevini yerine getirecek, gazete gibi davranamayacak..." gibi çirkin ifadeler kullanarak, "basın ve ifade özgürlüğüne" ne kadar saygılı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.
"İlk işimiz bu gazetelere el koymak olacak"
7 Haziran 2015 Genel Seçimi öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen CHP'li Gürsel Tekin de medyayı tehdit etmiş ve "8 Haziran'da ilk işimiz o gazetelere el koymak olacak." diyerek partisinin idealindeki "özgür basın" kavramının altını doldurmuştu.
TRT ve Anadolu Ajansı'na haksız itham
Tek parti döneminin tek sesliliğine öykünen CHP'lilerin "özgürlük" arayışı bununla da sınırlı kalmadı. 24 Haziran seçimlerine giden süreçte sık sık TRT ve Anadolu Ajansı'nı hedef alan CHP'nin mağlup cumhurbaşkanı adayı İnce, bu iki kuruma da asılsız ithamlarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden zaferle ayrıldığını kabul ettiğine yönelik basın açıklamasını gerçekleştirdiği salondan TRT çalışanlarını kovan İnce'nin partisi CHP, Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını yanlı ve yanlış aktardığını savunmuş, fakat YSK'nın açıkladığı sonuçlarla örtüştüğünü gördükten sonra geri adım atmıştı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.