SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'ye öfke büyüyor

Seçimlerde PKK’nın siyasi ayağı HDP’yi TBMM’ye sokmak için büyük gayret gösteren ve yönlendirdiği kendi seçmeninin oylarıyla terör de

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'ye öfke büyüyor
Seçimlerde PKK’nın siyasi ayağı HDP’yi TBMM’ye sokmak için büyük gayret gösteren ve yönlendirdiği kendi seçmeninin oylarıyla terör destekçilerinin meclise girmesine yol açan CHP’ye toplumun her kesiminden büyük tepki var. Bunun son örneği Büyükorhan’daki şehit cenazesinde yaşanırken, CHP’nin gönderdiği çelenk vatandaşlar tarafından parçalandı.

CHP’nin tavrına büyük tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit cenazelerinde protokole CHP İl Başkanlarının alınmaması yönünde talimat verdiğini belirtirken, “Onları gideceği bir adres var. O adresi de onlara göstereceğiz. PKK terör örgütleri mensuplarının cenazeleri var. Biz, o leşleri çok sık kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjanı ayıracağız" dedi.

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminin ardından CHP’yi tartışıyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin meclise girmesi için büyük gayret gösteren CHP’nin seçmeni yönlendirmesiyle bu parti 67 milletvekili ile TBMM’ye girdi. HDP’nin meclise girmesinin CHP seçmeninin verdiği oylarla gerçekleştiğinin ortaya çıkmasının ardından ülkenin dört yanında CHP’ye karşı toplumun her kesiminden büyük tepki gelmeye başladı. Öyle ki bu durum CHP’nin içindeki vatanseverleri de rahatsız ederken, partililer de bu duruma özellikle sosyal medya hesapları üzerinden büyük tepki gösteriyor.
SİYASİ PARTİLERDEN TEPKİ
Türkiye terörle savaşırken ve PKK terör örgütü 34 yıldır bu ülkenin evlatlarına silah çekerken Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin terör örgütünün siyasi ayağına sırt vererek meclise taşıması hükümette ve diğer siyasi partilerde de büyük tepkiye yol açtı. Milliyetçi Hareket Partisi en üst perdeden CHP’yi ağır şekilde eleştirirken, AK Parti sözcüleri de tepkilerini yüksek sesle dillendiriyor.
SOYLU’DAN CHP TALİMATI
CHP’nin terör sevici tutumuna en sert tepkilerden biri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Tüm valiliklere talimat gönderen Soylu, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamalarını istedi.  İstanbul’daki partisinin teşkilatlarına teşekkür ziyaretinde bulunan ve burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu,  CHP İl Başkanlarının bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul edilmemesi yönündeki iddiaları da cevapladı. Soylu, "Müsteşarımız üzerinden böyle bir talimat gönderdim. 'CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul etmeyin' dedim. Bu kadar basit. Onları gideceği bir adres var. O adresi de onlara göstereceğiz. PKK terör örgütleri mensuplarının cenazeleri var. Biz, o leşleri çok sık kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjanı ayıracağız." ifadelerini kullandı.
"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ŞIMARTMAYIN"
"Terör örgütünü şımartmayın" uyarısını sık sık yaptıklarını dile getiren Soylu, şöyle devam etti: "Türkiye, terör örgütüne karşı büyük bir mücadele veriyor. Bize her türlü eleştiride bulunun. Hiçbir şey söylemeyiz. Çünkü bu sizin en demokratik hakkınızdır. Ama terörle mücadelede bizi eleştirmeyin. Terörle mücadele başka bir şeydir. Terörle mücadelede karşı tarafa güç ve kuvvet vermeyin. Bugün karşı karşıya kaldığımız durum budur. Orada özellikle Doğubeyazıt'taki o köyde arkadaşlarımız(Valimiz) sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Gerekli bütün soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi bir gözaltı var. Gerek Doğubeyazıt'ta gerekse Ağrı'da gerek o köyde bu arkadaşımızın katilini bulacağız. Zaten elimizden bir şey kaçmıyor. Geçen gün bir evladımızı şehit ettiler. Ardından Siirt'te tepelerine bindik. 3 teröristi etkisiz hale getirdiler. Bir tanesini de orada yaralı bir şekilde aldılar. Şimdi de bu sabah itibarıyla Bitlis Hizan'da 10 kişilik bir terörist grubu etkisiz hale getirdiler. Terörle mücadele konusundaki kararlılığımız da aynı şekilde devam etmektedir. Bu yapılanın kimsenin yanına kar kalmayacağını burada PKK'ya güç vermeye çalışanların da tekrar bir hayal kırıklığına uğrayacakları burada ifade etmek istiyorum."
DOĞUBEYAZIT’TAKİ İNFAZ
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Soylu, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Yaygınyurt Köyü'nde bakkal Mevlüt Bengi'nin PKK'lı teröristler tarafından infaz edilmesine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "Ağrı Doğubeyazıt'ta katledilen kardeşimizin 10 çocuğu var. İnsanlıktan nasibini almamış ve canavarca katliamları takdir edenlere ve bunu özellikle bir terör örgütünün siyasi partisini destekleyenlere bir kez daha kulaklarına küpe olsun diye söylüyorum, bu işler öyle kolay değil. Kendi çocuğu kızamık olunca, öksürünce hastane hastane koşanlar, en lüks hastanelere gidenler, oradaki kardeşimizin katiline nasıl bir süreçle katkı koydular. Bu açıktır. Ben bunun ne demek olduğunu biliyorum. Yıllardır bu işlerin içerisinde olan bir arkadaşınız ve kardeşinizim. Yani orada Doğu ve Güneydoğu'da oyu düşen HDP, PKK üzerinden milletten intikam almaktadır. Bu kadar açık ve net. Buna kimse müsaade edeceğimizi düşünmesin."
“KİMSE PKK’YI YEŞERTEMEZ”
Pervin Buldan'ı aradığını söyleyen Soylu, şöyle devam etti:  "Evet, bu haberi alınca ilk önce Pervin Buldan'ı aradım. Kendisinin dün yaptığı açıklamada eksik yoktur fazlası vardır. Çok net bir şey söyleyeyim. Bu topraklarda kimse PKK'yı yeşertemez. İster CHP ile birlikte olsunlar, ister şunlarla birlikte olsunlar."
(Fetih BAĞCI)
 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.