SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş: 'Ordu ve polisin harcamalarını yarıya indirirsek ülkede işsiz kalmaz'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinin sonucu ulaşmasıyla ordu ve polis harcamalarını yarıya indirec

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinin sonucu ulaşmasıyla ordu ve polis harcamalarını yarıya indireceklerini belirterek, “Onların harcamasını yarı yarıya indirsek Türkiye’de işsiz tek bir genç kalmaz. Taşeron işçiler kadroya alınır, asgari ücret ve emekli aylığı bin 800 TL olur” dedi.
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bağcılar’da düzenlediği mitingle halka hitap etti.
7 Haziran seçimlerinin öneminde değinen Demirtaş, “7 Haziran artık partiler arasında bir yarış olmaktan çıktı. Diktatörlükle özgürlük arasında, baskı ile barış kardeşlik arasında bir seçime dönüştü" diye konuştu.
“DOĞRU BİR İŞ YAPTIN DİYE ON TANE YANLIŞINA KATLANMAK ZORUNDA DEĞİLİZ”
Demirtaş, “Halkımız oy verirken ‘adaletsiz davran, hukuksuzluk yap, rüşvet ye’ diye oy vermediler. Oy veren insanların bir beklentisi vardı. Ama bunlar kendilerine verilen desteği kötüye kullanmaya başladılar. Biz hiçbir zaman vicdansız davranmadık. Kim bu ülkede taş üstüne taş koymuşsa, doğru bir adım atmışsa onu da inkar etmedik. Kim ki bu ülkede faydalı bir iş yapmışsa Allah razı olsun dedik. Ama doğru bir iş yaptım diye on tane yanlışına katlanmak zorunda değiliz. Doğru bir adım attın diye zulmünü normal görmek zorunda değiliz. Yol yaptın diye yolsuzluğunu hoş görmek zorunda değiliz. Bunların kafası nasıl bir kafa biliyor musunuz. Diyorlar ki ‘biz cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan hizmetleri yaptık. O nedenle çalmak bizim hakkımız, yolsuzluk bizim hakkımız’ Niye sizin hakkınız olsun. Biz de diyoruz ki biz vicdanlı bir partiyiz. Yaptığınız hizmetler için sağ olun var olun. Ama yaptığınız yolsuzluklar için de sizin burnunuzdan getirmek de bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu’nun meydanlarda kendisini yuhalattığını söyleyen Demirtaş, “Şimdi kendisine oy vermeyen herkes vatan haini ilan ediliyor. İnançlarımızı, kimliklerimizi meydanlarda yuhalatıyorlar. Hepimizin inancı dini mezhebi aynı olmak zorunda değil. Kimliklerimiz aynı olmak zorunda değil. Ben benim dinimden olmayan birine hakaret edebilir miyim buna hakkım var mı. Biz bunu diyoruz işte. Bütün kimlikler, inançlar kardeş olsun. Kimsenin kimseye üstünlüğü olmasın. Bu sadece HDP programı değil Allah’ın kelamıdır yahu. Buna bir suçmuş gibi meydanlarla bizi yuhalatıyorlar. Elhamdülillah Müslümanım ama benim dinimden olmayan kardeşim benim başımın tacıdır. Onun inancı ile alay etmek, edemem. Açlık, işsizlik, yoksulluk. Bunları çözmek için de barışa ihtiyacımız var. Barış ekmek, barış aş, barış iş. Bunlar ancak birlikte olursa mümkün olur. Savaşın ortasında karnın doysa ne olur doymasa ne olur. Coğrafyamızda bu kadar kan akarken sen zengin olsan ne olur fakir olsan ne olur. Barış ile ekmek bir arada olmalı. Karnımız doymalı ama onurluca olmalı” ifadelerini kullandı.
“ORDU VE POLİSİN HARCAMALARINI YARIYA İNDİRİRSEK ÜLKEDE İŞSİZ KALMAZ”
Demirtaş, konuşmasında çözüm sürecine de değinerek, şunları söyledi;
“Çözüm sürecini sonuca ulaştırırsak intizamı sağlarız. Orduya savaşa, tanka topa harcanan paraları size harcayacağız. Sadece ordunun ve polisin gereksiz harcamalarını yarıya indirsek çünkü barış içinde panzere gerek yok. Size tankla tomayla müdahaleye gerek yok. Barış içinde bir toplumda silaha kurşuna mermiye gerek yok. Onların harcamasını yarı yarıya indirsek Türkiye’de işsiz tek bir genç kalmaz. Taşeron işçiler kadroya alınır, asgari ücret ve emekli aylığı bin 800 TL olur. Size sıkacağımız gazın yerine sizin hakkınız olan paranızı vereceğiz”
“TEMMUZ AYINDA ATAMASI YAPILAMAYAN ÖĞRETMENLER İŞBAŞI YAPACAK”
Selahattin Demirtaş ataması yapılamayan öğretmenlere de seslenerek, “Haziran ayında bizler parlamentoda güçlü olursak Temmuz ayında ataması yapılmayan bütün öğretmen arkadaşlarımız işbaşı yapacak. Türkiye’de binlerce ücretli öğretmen var. Yani kadrosu da yok sözleşmesi de yok. Aylık bin TL. Öğretmen okullarda köle gibi çalıştırılıyor. Öğretmenler 16 yıl 20 yıl okul okuyorlar. Sen evladını 20 yıl okutuyorsun öğretmen oluyor. Sosyal sigortası bile olmadan bin TL’ye çalışmaya mecbur ediyorsun” dedi.
“MERCEDES’İN ZIRHI SENİ GÜNAHLARDAN DA KORUYOR MU”
HDP Diyanet İşleri Başkanı’nı da eleştirerek şunları söyledi;
“Diyanet işleri başkanına soruyorum. Kendisine lüks zırhlı Mercedes armağan edilecek. Sevgili diyanet işleri başkanı hocamız. Sana özel zırhlı lüks Mercedes armağan edecekmiş. Sen bir din alimisin. Acaba bu Mercedes’in zırhı seni günahlardan da koruyor mu? O zırh günahları da geçiriyor mu geçirmiyor mu? Birçok arkadaşımın cebinde akşam eve giderken bir kilo et alacak parası yoktur. Halkı böyle fakir fukara olan ülkede böylesine bir lüksü israfı niye halkın gözüne soka soka yapıyorsunuz. Sevgili hocam sırat köprüsünden Mercedes ile geçilmiyor haberin olsun. Hepimiz Allah’ın huzuruna üryan çıkıyoruz”
“YOLSUZLUĞA BATAN HDP’YE ASLA OY VERMEYİN”
“Yanlış yaparsak HDP’yi cezalandırmaktan çekinmeyin” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Eğer bir iktidar başı dönmüş güç zehirlenmesi yaşıyorsa. Bir iktidar yolsuzluğu, hırsızlığı normalleştiriyorsa. Eğer o toplum o hükümete bir ders vermezse, yozlaşma sokağa yayılır, halka yayılır. Sizler yanlış yapanı cezalandırmalısınız ki bir daha böyle bir yanlışa düşmesinler. HDP yanlış yaparsa, verdiği sözlerden cayarsa HDP’yi cezalandırmaktan çekinmeyin. Yolsuzluğa batmış bir HDP’ye, halkın içinde ayrımcılık yapan HDP’ye asla oy vermeyin. Cezalandırın öyle bir HDP’yi asla oy vermeyin. Oy verme kabinine girdiğinizde sizler vicdanınızla başbaşasınız. Mühür sizin elinizde o ün sultan sizsiniz. Doğru yere basın sultanın kim olduğunu gösterelim”.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.