SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Atılan adımın bayrak olayıyla alakası yok

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star televizyonlarının ortak yayınında Oğuz Haksever’in gündeme ilişkin soru

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2014 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2014 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: Atılan adımın bayrak olayıyla alakası yok
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star televizyonlarının ortak yayınında Oğuz Haksever’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

Yüksek Askeri Şura kararları ve Diyarbakır’daki komutanlığın Eskişehir’e taşınmasında, Diyarbakır’daki bayrak indirme olayının ilgisi olup olmadığı sorusu üzerine Erdoğan, YAŞ’ın bu yıl ön hazırlıklarını yaparak sonuç almada hızlı olduklarını, 2 günde YAŞ kararlarını açıkladıklarını söyledi.

Kendisinin 15’inci YAŞ toplantısına katıldığını, bunun da bir ilk olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu toplantılardaki karşılıklı dayanışma, karşılıklı bu noktadaki anlayış ve kararları alıştaki isabet yüzdesi inanıyorum ki çok çok yüksek. YAŞ’ın ağustos toplantıları biliyorsunuz terfi ve atamalarla alakalıdır, tamamen ona kilitlenerek yapılmış toplantı olması hasebiyle bu süreci daha da kısaltmış oldu" değerlendirmesini yaptı.

"Şu anda Diyarbakır ile ilgili atılan adımın, yakından uzaktan bayrak olayıyla alakası yok"

Diyarbakır’daki bayrak indirme olayıyla ilgili çok spekülasyonlar yapıldığına işaret ederek "Şu anda Diyarbakır ile ilgili atılan adımın, yakından uzaktan bayrak olayıyla alakası yok" diyen Başbakan Erdoğan, yapılan işlemin tamamıyla Hava Kuvvetlerinin kendi içindeki güçlendirmeye yönelik bir reorganizasyon çalışması olduğunu kaydetti.

Erdoğan, yapılan işlemin sadece Diyarbakır ile ilgili olmadığını, Eskişehir’de de benzer adımlar atıldığını anlatarak şöyle devam etti:

"Çünkü Hava Kuvvetleri caydırıcılıkta ülkelerin en önemli gücüdür, savunmada. Şu anda da bizim TSK’da Hava Kuvvetlerimiz hissedilir, fark edilir bir güce kavuşuyor. Burada bazı bu tür reorganizasyonlarla özellikle Diyarbakır’ın hassasiyetleri belli, böyle hassasiyetleri olan vilayetimizde böyle bir adımın atılması gerekliydi, bu konuda Hava Kuvvetleri Komutanımızın hazırladığı çalışmalar, Genelkurmay Başkanımızla yaptıkları çalışmalar, ondan sonra birlikte bu çalışmaların neticesini de gördük, buraya hayırlı olsun demekten başka bir şey bize düşmez.

Gayet de bana göre güzel bir çalışma, altyapı oluşturmuş vaziyetteler ama bizi içeriden vurmak isteyenler ne yazık ki burada üzülerek söylüyorum: medyanın yalan yanlış haberleriyle bu tür TSK’nın atmış olduğu adımları gelip bayrak meselesiyle ilintili hale getirmeleri çok çok yanlış, hiç şık değil. Bu yapılan bu reorganizasyonu küçümsemektir. Bölgede hassasiyetler var. Bu hassasiyetlerin olduğu bölgede tabii ki bizim Hava Kuvvetlerimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin çok daha orada diri, yeni teknolojilerle donanımlı şekilde yapılanması gerekiyor. Atılan adımlar tamamen buna yöneliktir, bunun altında kimse başka bir şey aramasın.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.