SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan istifa söylentilerine cevap; 'Git işine bak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarına sesleniyor.  

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2014 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2014 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan'dan istifa söylentilerine cevap; 'Git işine bak'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarına sesleniyor.

 

Başbakan Erdoğan: "13 yıl önce AK Parti'nin kuruluş töreninde yaptığım konuşmada 'Görüşlerine katılmasam dahi bu görüşleri rahatlıkla ifade edebilmeniz için canımı bile vermeye hazırım' şeklinde bir ifade kullanmıştım. AK Parti olarak 13 yıl boyunca, hükümet olarak 12 yıl boyunca işte bu sözün arkasında durduk. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herkesin, inançlarını yaşaması için değerlerini, kültürünü, kimliğini özgürce ifade edebilmesi için yaşam tarzını muhafaza edebilmesi için özellikle de fikirlerini rahatça söyleyebilmesi için tarihi nitelikte reformlar yaptık."

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Partimize yönelik çok saldırı oldu. Yolumuzdan sapmadan buraya kadar geldik. Amaçları AK Parti'yi hizmet üretemez hale getirmek isteyenler 13 yıl boyunca taarruzu sürdürdü.

Arka arkaya davalar açıldı. Biz Türkiye’yi dolaşırken, milletimizle kucaklaşırken Ankara’da o aralar şahsımla ilgili derhal tutuklanmamı isteyen, idamla yargılamaya hazırlanan bazı savcılar çıktı.

Hem partimizi kurduktan sonra, hem de iktidar olduğumuzda AK Parti’nin kapatılmasıyla ilgili girişimler oldu. Darbe senaryolarını gördük, suikastlara maruz kaldık. Zaman zaman partimizin içine fitne sokulmak istendi.

Bizi çalıştırmamak için nice tuzaklar kuruldu. Sadece son bir yıl içinde Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık darbe girişimiyle partimiz, hükümetimiz hedef alındı. Ulusal ve uluslararası medyadan çeşitli sermaya çevrelerinden istihbarat örgütlerinden nice saldırılar yapıldı. Allah’a hamd olsun, tüm bu saldırılara göğüs gerdik. Kurulan tüm tuzakları alt üst ettik.

Milletin egemenliğine ortak olmaya alışkın güç odakları karşısında AK Parti'yi bulmuşlardır.

Partimizi kurarken bize ömür biçenler iktidarımıza ömür biçenler yanıldılar. Milletimize mahçup olmamak için 13 yıl boyunca çok hassasiyet içinde çalıştık. Hamd olsun 13 seçim kazandık.

Kampanya süresince destek veren, katkı sunan yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

AK Parti için ayrımcılık yapılıyor diyenler Türkiye'nin her yerinde aldığımız oy dağılımına baksın. Tüm illerimizde yüzde 14'ün üzerinde oy aldık.

Biz 7 ilde oy kaybettik CHP-MHP 80 ilde oy kaybetti.

Birincilik yine Rize'de. Rize'ye selamlarımı gönderiyorum. Bayburt ikincisi, Bayburt'u ziyaret edeceğiz inşallah. Gümüşhane, Konya, Aksaray, olarak devam ediyor.

 

ERDOĞAN SİNCİK'E GİDECEK

İlçelerde ise Adıyaman'ın Sincik ilçesi teşekkürlerimi sunuyorum. Allah nasip ederse özellikle Sincik'e gideceğim. Harran, Güneysu, İkizdere'ye de teşekkürlerimi sunuyorum.

10 Ağustos seçimlerinin galibi Recep Tayyip Erdoğan değil 77 Milyon Türkiye Cumhuriyetidir. Bu seçimin kaybedeni yok.

Yemin edip göreve başladıktan sonra 77 Milyonun cumhurbaşkanı olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olması.

Azınlıklar noktasında dünyada bizim gösterdiğimiz hassasiyeti aynı şekilde gösteren bir başka ülke yoktur. Türkiye'de tüm azınlıklar şu anda huzur içinde. Bakın bu kadar Gazze'de olay oluyor. Biz ne dedik, 'Türkiye'deki Museviler bizim vatandaşımızdır, kimse onlara yönelik olumsuz bir yaklaşımda bulunamaz, onlar bizim güvencemiz altındadır.' Bizim meselemiz İsrail yönetimiyledir, İsrail halkıyla da değildir. Biz aklıselimle hareket edeceğiz, duygusallıkla değil.

Yeni Türkiye'ye yeni bir muhalefet gerekir. Bu kaçınılmaz hale gelmiştir. Yeni bir muhalefet Türkiye'nin ihtiyacıdır. Hakaretle muhalefet olmaz.

27 Ağustos'ta olağanüstü genel kuruluna gidiyoruz. Genel Başkanlığını delegelere emanet edeceğim onlar da bu görevi aramızdan birine tevdi edecek.

Bu akşam resepsiyondan sonra bütün milletvekillerimizle bir araya gelip kanaatlerini alacağız.

Bu tür hareketleri hazmedemeyenler boş durmaz, şeytan bu dönemlerde boş durmaz. Önümüzdeki iki haftada bu imtihan yoğunlaşacak. Hırs, makam tutkusu, bencillik bizden uzak olsun.

11 Ağustos'un sabahında muhalefetin hezimeti konuşulması gerekirken ısrarla AK Parti'nin geleceği konuşuluyor.

Bu sözlerimle asla hiç kimseyi itham etmiyor hiç kimseyi işaret etmiyorum.

10 Ağustos akşamı bizim zaferimiz Gazzeli çocukların sevinç çığlığı ile karşılandı. Gazzeli çocukların sevinç çığlıklarını kesmek ümmete ve bu davaya ihanet olur.

3 dönem kuralı bir kişinin siyasi yaşamının bitmesi demek değildir. Sadece parlamentoya girmek için bir dönem ara vermeyi gerektirir.

Partimiz batıda olduğu gibi seçme ve seçilme yaşını 18'e indirsin. Gençlerin siyasette önünü açmalıyız. Kaldı ki biz 21 yaşında karanlık çağı kapatıp aydınlık çağını açan Fatih'in torunlarıyız.

Avusturya'da Dişişleri Bakanı 27 yaşında biz de neden olmasın.

Paralel yapı ile mücadele ile ilgili konuşmak istiyorum, biliyorsunuz ben net bir insanım, sosyal medyada da konuşmuyorum, twit mwit de sevmem.

30 Mart seçimlerine giderken Pensilvanya dediğimizde meydanların nasıl coştuğunu gördünüz. 10 Ağustos'ta aldığımız oyun verdiğimiz paralel ihanet çeteleri ile mücadele millete verilmiş bir sözdür. Gelecek Başbakanımızı bununla ilgili adım atmaması gerekir. Son MGK toplantısında da bunun üzerinde hassasiyetle duruldu.

İçimizde veya dışımızda hala bu ihanet çetesine sempati ile bakanlar, bunlara kucak açanlar, olabilir. Paralel çetenin hedefi Recep Tayyip Erdoğan, ailsi, yol arkadaşları değildir, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalidir, geleceğidir, istiklalidir.

Bunu hala görmemiş arkadaşların kalplerindeki mührün kalması için dua etmeye devam edeceğim . Acaba yargılanır mıyız diye çekinenler insan bir defa ölür, korkmaya gerek yok.

Bunların ilkesi falan yok bunlar kıbleyi falan her şeyi kaybettiler.

Cumhurbaşkanlığı görevini devraldığımda da bu çete ile mücadeleyi anayasa çerçevesinde sürdüreceğime söz veriyorum.

 

İSTİFA SÖYLENTİLERİNE YANIT

Şimdi de yeni bir şey söylüyorlar 15'inden sonra istifa etmem gerekiyormuş, git işine bak
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.