SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'ın kaçak yaveri Antalya'da yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havacı yaveri Yarbay Erkan Kıvrak, Antalya'daki bir otelde sahte kimlikle yakaland

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan'ın kaçak yaveri Antalya'da yakalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havacı yaveri Yarbay Erkan Kıvrak, Antalya'daki bir otelde sahte kimlikle yakalandı.
 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havacı yaveri Yarbay Erkan Kıvrak, Antalya'daki bir otelde sahte kimlikle yakalanıp Ankara'ya gönderildi. Antalya'da gözaltında 3 subay bulunurken, 2 jandarma subayı da açığa alındı.

DETAYLAR BİR BİR GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi Antalya'da yaşananlarla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Girişimin başladığının öğrenilmesiyle birlikte AntalyaValisi Münir Karaloğlu, valilik makamı yerine konutunu karargah olarak kullanmaya karar verdi. 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'u konuta çağıran Vali Karaloğlu, gelişmeleri takip etmeye ve talimatları buradan vermeye başladı.

İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un garnizon ve jandarma komutanlıklarının önüne özel timleri yerleştirmesi ve 'vur' emri vermesi, askerin kışladan çıkmasını önledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel de gelişmelere bağlı olarak belediyenin iş makinelerini garnizon komutanlığının nizamiyesinin önüne çektirdi ve zırhlı araçların olası çıkışını önledi.

YAVER LARA'DA OTELDE

Cumartesi günü öğle saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havacı yaveri Yarbay Erkan Kıvrak'ın Antalya'da bir otelde olduğu öğrenildi. Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Lara semtindeki bir otele sahte kimlikle kayıt yaptıran Yarbay Kıvrak'ı yakalamak için operasyon düzenledi. Gözaltına alınan Hava Yarbay Erkan Kıvrak, emniyetteki işlemlerin ardından akşam saatlerinde uçakla Ankara'ya gönderildi.

3 SUBAY GÖZALTINDA

Pazar günü ise darbe girişimi gecesi vali konağında bulunan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya ile İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Yurdagül peşpeşe gözaltına alındı. Darbenin gerçekleşmesi durumunda Antalya Sıkıyönetim Komutanı olarak atanacağı ileri sürülen, bu sebeple Antalya'ya gelen Burdur Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz de darbe gecesi gözaltına alınmıştı. Darbeye karıştıkları iddia edilen 3 komutanın emniyetteki sorgusu sürüyor.

Cuma gecesi Antalya'da gözaltına alınan Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ise ilk uçakla Ankara'ya gönderilmişti

Darbe girişimiyle ilgili İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 2 istihbarat subayının da dün açığa alındığı öğrenildi.

"HIZLI HAREKET ETTİK"

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, girişimin öğrenilmesiyle birlikte polisin çok hızlı hareket ettiğini, bu işe niyeti olan askerlerin hareket etmeye fırsatının kalmadığını söyledi. İlerleyen saatlerde darbe girişiminin başarısız olacağının anlaşılmasıyla birlikte niyeti olanlar varsa onların da vazgeçtiğini belirten Müdür Tonbul, "İlk anda yaptığımız hareket, özel timleri kışlaların önüne göndermek oldu. Polisimize 'Kışlalardan asker ve araç çıkmayacak. Girişimde bulunan olursa vurun' emrini verdik" diye konuştu.

Gözaltındaki 3 subayın sorgusunun sürdüğünü, Antalya'da yakalanan Tuğgeneral Adnan Arslan ile Hava Yarbay Erkan Kıvrak'ın Ankara'ya gönderildiğini belirten Cemil Tonbul, soruşturmanın sürdüğünü, yeni gözaltılar olabileceğini kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Haberler.com
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.