SON DAKİKA
Hava Durumu

Facebook'ta FETÖ çetesi

FETÖ karşıtı paylaşımlar nedeniyle Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu’nun hesabını 3 defa kısıtlayan Facebook, bu kez de Alman gazeteci Mart

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Facebook'ta FETÖ çetesi
FETÖ karşıtı paylaşımlar nedeniyle Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu’nun hesabını 3 defa kısıtlayan Facebook, bu kez de Alman gazeteci Martin Lejeune’u hedef seçti.
Facebook’un bu uygulamaları FETÖ’cü çalışanı İbrahim Okuyucu’yu işaret ediyor. Fuat Avni ile samimi yazışmaları olan Okuyucu, daha evvel de Yeni Şafak’ın hesaplarını kapattırmıştı.
 

15 Temmuz kalkışması ardından Facebook, FETÖ karşıtı paylaşım yapan hesaplarda kısıtlama uygulamasına giderken, darbe destekçisi paylaşımlara dokunmamayı tercih etti. Bursa Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu’nun hesabını 1,3 ve son olarak da 7 gün kapatan Facebook, kendine hedef olarak gazetecileri seçmeyi sürdürüyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Türkiye'ye destek veren Alman gazeteci Martin Lejeune, Facebook'taki kişisel sayfasının sebep gösterilmeden 5 gün boyunca kapatıldığını söyledi.

 
FACEBOOK’TAKİ FETÖ’CÜ KİM?
Yeni Şafak Gazetesi’nin Facebook sayfalarının sansürlenmesi, FETÖ’nün Facebook bağlantılarına dikkat çekmişti. Ocak 2016’da Facebook’ta çalışmaya başlayan ve Fetullah Gülen’e desteğini yıllardır açıkça ifade eden İbrahim Okuyucu, FETÖ karşıtı hesapları kapattırmaya başladı. Okuyucu, 17- 25 Aralık sürecinden birkaç ay evvel Twitter'da işe başlamış ve aynı sansür politikasını burada da uygulamıştı. Yeni Şafak Gazetesi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İbrahim Okuyucu, 2000 yılında ABD'de yaşamaya başladı. 2010 yılında bir arkadaşı ile birlikte Facebook'a uygulamalar yazan bir şirket kuran Okuyucu, 17 Aralık Darbesi'nden 1 ay önce de Twitter'da işe başladı.
MONTAJLI TAPELERİ HESABINDA YAYINLADI
Twitter'da "10-11 Mühendis" takımının başında “Engineering Manager" yani Teknik Müdür olarak çalışan Okuyucu, 17-25 Aralık döneminde Twitter'da montajlanmış tapelerin ve sahte delillerin yayınlamasıyla beraber FETÖ ile bağlantısını da kendi mesajlarında açık etti. Okuyucu'nun "Selam Tevhid'de kumpas" davası kapsamında firari sanıklarından Emre Uslu ve Bugün gazetesinin eski Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile Twitter'da samimi yazışmaları oldu.
FUAT AVNİ’YE TEKNİK DESTEK VERİYOR
İbrahim Okuyucu, Türkiye'de hükümet karşıtlığı ve hükümete darbe eyleminin destekçisi olarak bilinen “Fuat Avni" hesabına ise Twitter hesabının güvenliğini nasıl sağlayacağına dair tavsiyeler vermekten de geri durmadı. Okuyucu, FETÖ'nün operasyonel hesabı “Fuat Avni" için Reis gibi kelimeler kullanarak kendisine hayranlığını her fırsatta dile getirdi.

 
FETÖ karşıtı Alman gazeteciye Facebook engeli
Darbe girişimi sonrası Türkiye'ye destek veren gazeteci Lejeune, 'Facebook sayfam 5 gün boyunca sebep gösterilmeden kapatıldı. Basın özgürlüğümün tehdit edildiğini görüyorum.' dedi.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Türkiye'ye destek veren Alman serbest gazeteci Martin Lejeune, sosyal medya ağı Facebook'taki kişisel sayfasının sebep gösterilmeden 5 gün boyunca kapatıldığını söyledi. Lejeune, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Facebook şirketinden, toplumsal standartlara uyması gerektiği yönünde bir elektronik posta aldığını, ayrıca 3 gün boyunca hesabının kapalı olacağına ilişkin bilgi verildiğini ifade etti.
DARBE KARŞITI MİTİNGTE KONUŞMA YAPMIŞTI
Ancak orada 3 gün yazmasına rağmen 5 gün hesabını kullanamadığını vurgulayan Lejeune, "Facebook sayfam 5 gün boyunca sebep gösterilmeden kapatıldı. Basın özgürlüğümün tehdit edildiğini görüyorum." dedi. Facebook şirketine cevap yazarak hangi paylaşımının hangi toplumsal standartlara uymadığını sorduğunu anlatan Lejeune, ancak cevap alamadığını kaydetti. Lejeune, sayfasına gelen mesajları da okuyamadığını belirterek kendisinden haber alamayan arkadaşlarının da meraklandığını dile getirdi. 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimi sonrası Almanya politikacılar ve medyasının tutumunu eleştiren Lejeune, bir ay önce Köln’de düzenlenen "Darbeye karşı demokrasi mitingine" katılarak konuşma yapmıştı.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.