SON DAKİKA
Hava Durumu

Görmez: 'Mübahele demem için cahil olmam lazım'

  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, katıldığı bir televizyon programında  Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik sorular

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Görmez: 'Mübahele demem için cahil olmam lazım'
 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, katıldığı bir televizyon programında  Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik soruları yanıtlandırdı ve Gülen'in bedduası ile ilgili yaptığı mübahele talebini değerlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatından ve toplumdan gelen baskılar üzerine açıklama yaptığını kaydeden Görmez, “İşin siyasi boyutuna elbette biz karışmayız. Ama kurumumuzla ilgili itibarımıza gölge düşüren, hepimizi üzen, sahih olmayan haberler üzerinden eğer Diyanet bir polemik konusu haline getiriliyorsa bu, mahşeri vicdanı yaraladığı için bu açıklamayı yapıyorum”  diyerek,  Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rifat Börekçi’nin “Millet adına devletin verdiği bu görevi yapıyorum” sözlerini hatırlattı.



“BEDDUA DEĞİL MÜBAHELE OLDUĞUNU SÖYLEMEMİ İSTEDİLER”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kendisinden Fethullah Gülen’in yaptığı bedduanın beddua olmadığına dair bir açıklama yapmasını isteyenlere, “Benim bunu söylemem için cahil olmam lazım” dediğini anlatarak onlarca defa bu taleple Diyanet İşleri Başkanlığı’na gelindiğini ve beddua olmadığını “mübahele” olduğunu söylemesi istendiğini kaydetti. Gülen’in bedduasının mübahele ile ilgisi olmadığını vurgulayan Görmez, “Hz. Peygamber ile Necranlı Hristiyanlar arasında mübahele dediğimiz bir hadise yaşanmıştır. Onu buraya uyarlamak istediler. Dedim ki ‘Bakın Peygamber Aleyhisselamın 70 sahabeyi katleden insanlar için okuduğu bedduadır bu, benden böyle bir şey istemeyin’. Diyanet’i yanlarına almak istediler, ‘olmaz’ dedim. Sonra ne oldu? Bunun üzerine dediler ki ‘Bu Diyanet İşleri Başkanı Şii’dir. Mut’a nikâhına fetva veriyor’.  Diyanet’e karşı bir itibarsızlaştırma propogandası başlattılar.” açıklamasında bulundu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.