SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüseyin Şahin akıllanmayacak!

İnegöl’de kaldırımların ticarethaneler tarafından vatandaşın geçmesini engelleyecek şekilde işgal edilmesinin önüne geçen İnegöl Belediye

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2015 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hüseyin Şahin akıllanmayacak!
İnegöl’de kaldırımların ticarethaneler tarafından vatandaşın geçmesini engelleyecek şekilde işgal edilmesinin önüne geçen İnegöl Belediye Meclisi kararını basına açıklamaya yaparak eleştiren AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in İnegöl esnafı ile Ak Partili belediyeyi karşı karşıya getirmek için büyük bir çaba içinde olduğu gözlemleniyor.

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, daha evvel de hakkında yalan anket çalışması yaptırarak yıpratmak istediği İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı bu kez de halkla karşı karşıya getirdi. İnegöl Belediye Meclisi aldığı bir kararla; esnafın dükkanları önündeki kaldırımda tezgah açmasının önüne geçmişti. Kaldırımların yayalar tarafından rahatça kullanılmasını sağlayan uygulamadan vatandaş memnun olmasına rağmen, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, “Sadece kaldırıma sergi açamayacak olan kuyumcular memnun” diyerek belediyeyi suçladı.

ŞAHİN’DEN AKTAŞ’A GÖZDAĞI: “BAŞBAKANIMIZ DUYSA BİZİ TOPA TUTAR”

Kaldırım işgal kararının esnafın işine ket vurduğunu, bu yüzden oy kaybı yaşanabileceğini belirterek, "Başbakanımız duysa hepimizi topar tutar"dedi. Kaldırım işgal kararının yanlış olduğunu savunan Şahin, "Bu esnaflara yapılan sıkıntı, üzülerek söylüyorum siyasi olarak bize ceza kesecek. Belki belediye başkanımız bunu anlamıyor olabilir, ama siz benimle beraber gezmediğiniz için göremiyorsunuz, ilçe başkanım da şahit . Üzülerek söylüyorum, bu bize siyasi bedel ödettirecek. Başbakanım,  Cumhurbaşkanım esnaf  dostudur. Benim genel merkezim bütün kuralları koyan bir siyasi mekanizmadır. Bunun düzeltilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Biz esnaf partisiyiz. Bizim yönetimimizde de esnaf arkadaşlarımız var, onlar da bu durumdan rahatız ama kendi belediyemiz olduğu için kimse sesini çıkartamıyor. Bizim koyduğumuz bir kural yüzünden esnafın cirosu düşüyorsa, Ak Parti milletvekili olarak sorumlusu benimdir başbakanımdır, cumhurbaşkanımdır, benim partimdir. Durumdan vazife çıkartıyorum."dedi.

MOBİLİYUM’A YABANCI İBADETHANE TEPKİSİ

İnegöl mobilyasının yurtdışına açılan kapısı olmayı planlayan Mobiliyum AVM’de yaptırılan yabancı ibadethaneler de Şahin’in yandaşı olan medya kurumlarında yazılanlar nedeniyle iptal edildi. “Yurtdışına çıktığımız zaman ibadet edecek yer bulamıyoruz” diyen mobilyacıların, gelen yabancı konukları bu ayıplarıyla yüzleştirmek için hazırlattığı yabancı ibadethaneler kullanıma açılamadı. Mobiliyum AVM Kurucu Başkanı Haluk Özbek, “Mobiliyum AVM, ihracat potansiyeli ile İnegöl’ümüzü sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da mobilya merkezi yapmak hedefiyle yola çıktı. İnegöl’ümüze, uluslararası kimliğe sahip, bu denli büyük bir projeyi kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşarken, Mobiliyum projemizde mescit olmasının yanı sıra yabancı ibadethanelerin de yer alması sebebiyle bazı gruplar tarafından, hiç hak etmediğimiz, çirkin ve anlamsız saldırılara maruz kaldık.” diye konuştu.

ŞAHİN’İN YALAN ANKETİ UNUTULMADI

Yerel seçim evvelinde de İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı başarısız göstermek ve yeniden aday yapılmasını engellemek için yalan anket yayınlatan Hüseyin Şahin’in bu hamlesi de akıllardan silinmedi. ‘Batsın Böyle Çirkin Siyaset’ başlığı ile yayınladığımız haberimizde, bir anket oyunun perde arkasını belgeleri ile gözler önüne sermiştik. Milletvekili Şahin’in  anketin yayınlandığı  gün Şoförü Sedat Yaşar’a Kestel’deki bir gazete bayiinden 4 bin adet gazete satın aldırdığı  haberimizde fotoğraflarla apaçık ortaya çıkmıştı. Anketi düzenleyen araştırma şirketinin yönetim kurulu başkanı Onur Karaduman yorum ile ilgili farklı algı oluşturup Başkan Aktaş’ın karnesinin ince nüanslarla nasıl başarısız gösterildiğini ise şu sözlerle anlattı; 17 ilçeyi kapsayan çalışmamızda özellikle dikkat edilmesi gereken net bir sonuç var; Alinur Aktaş  diğer ilçelerle kıyaslandığında başarı sıralamasında 17 ilçe içinde görünen tabloda 4. sırada yer alıyor ki bu başkan adına ciddi olumlu bir veri olarak net ortada .Ve başarı sıralamasında ilk 4’te bulunabilmek  anketin yorumu ile  ucundan kıyısından asla bağdaşmıyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.