SON DAKİKA
Hava Durumu

İçişleri Bakanlığında devir teslim töreni

İçişleri Bakanlığına getirilen Süleyman Soylu, "Bir taraftan PKK, bir taraftan DEAŞ mücadelesi Türkiye'nin gelişmişlik ve büyüme, demokrasi,

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İçişleri Bakanlığında devir teslim töreni
İçişleri Bakanlığına getirilen Süleyman Soylu, "Bir taraftan PKK, bir taraftan DEAŞ mücadelesi Türkiye'nin gelişmişlik ve büyüme, demokrasi, özgürlük haritasının en önemli mücadelesi olarak tarihimizde yerini alacaktır." dedi.

Efkan Ala'nın istifa etmesiyle İçişleri Bakanlığına getirilen Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk tarafından bakanlık önünde karşılandı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın merasim takımını selamlayan Soylu, daha sonra kendisini bekleyen bakanlık, emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın üst düzey yetkilileri ile tek tek tokalaştı.

Daha sonra bakanlığa geçen Soylu, Efkan Ala'dan görevi devraldı.

Soylu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 21’inci asra iyi başladığını belirterek, Türkiye'nin dünyanın şaşkınlığı içerisinde hem yol haritasını hem dünya okumasını hem de insanının hayat standardını yükseltmek için ortaya koyduğu gayretten birgün olsun vazgeçmediğini ifade etti.

Bakan Soylu, Türkiye’nin hikayesinin sadece Anadolu topraklarında değil, bütün dünyaya örnek bir mücadele olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, hukukun üstünlüğünden hiçbir dakika ayrılmayan, demokrasisini yükselten Türkiye tablosunun 21’inci asrın özeti olduğuna işaret ederek, "Bu ülkenin nöbetini tutarken, şehit olanlar gibi bu vatanın nöbetçileriyiz." diye konuştu.

Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün buradayız, 24 saat sonra vatanımızın ve milletimizin bize emanet ettiği başka bir görevdeyiz. Önemli olan bize bu görevi tevdi edenlere ve bu emaneti bize veren aziz milletimize mahcup olmamaktadır. Gayretimiz odur ve herkesin bilmesini isteriz ki sığındığımız yüce Allah'tır ve bu aziz milletin o şefkat ve merhamet kucağıdır. Türkiye ve etrafımızdaki coğrafya çok büyük bir sınavdan geçmektedir. Ama aziz ve asil milletimizin feraseti bu sınavı hem geçmişimizin onuruna yakışacak şekilde devam etmesini sağlamak hem de geleceğimize emin ve güvenilir bir toprak parçası bırakmak üzere devam etmektedir. Allah milletimizden razı olsun."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu çizginin sadece aziz ve asil Türk milletine yönelik değil, bu çizginin şefkat ve merhametle buluşmak isteyen tüm dünyaya yönelik bir çizgi olduğunu kaydetti.

Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Bu sınavın içerisinde terör örgütleriyle mücadele var. 14 yıllık AK Parti iktidarında ve kıymetli bakanımızın bakanlık yaptığı dönemin her dakikasında hedefinden sapmaz bir iradeyle bu mücadele devam etmiştir, bilinmesini isteriz ki devam edecektir. Bir taraftan PKK, bir taraftan DEAŞ mücadelesi Türkiye'nin gelişmişlik ve büyüme, demokrasi, özgürlük haritasının en önemli mücadelesi olarak tarihimizde yerini alacaktır. Hiç kimsenin endişesi olmasın, kıymetli bakanımız nasıl bir mücadele ortaya koymuş, nasıl bunu bir iradeyle bugüne kadar taşımışsa, vatan nöbetinde aynı irade, aynı kararlılık hepimizde, bütün arkadaşlarımızda devam edecektir."
"TÜRKİYE FETÖ BELASINDAN KURTULACAKTIR"
15 Temmuz'un Türk milleti ve Türkiye'den umudu olan tüm milletler için milat olduğuna işaret eden Soylu, demokrasideki milletleşmenin ne olduğunu, milletleşmenin ana unsurlarından bir tanesinin demokrasi olduğunu 15 Temmuz'da Türk milletinin bütün dünyaya gösterdiğini bildirdi.Herkesin sorumluluğunun 14 Temmuz'dan daha fazla olduğunu anlatan Soylu, şunları söyledi:"15 Temmuz'da tankın üzerine çıkan, kurşuna çıplak elleriyle beraber müdahale edenlerle, geleceğimizin bu ülkede hür ve özgür şekilde yaşanmasını isteyenlerin sorumluluğu her birimizin omuzlarındadır. Attığımız her bir adım, yaptığımız her iş bir taraftan onların ruhaniyetini incitmeyecek, onların ruhaniyetiyle bizi sürekli olarak bir arada tutacak ve ifade etmeliyim ki onların yapmış oldukları o aziz mücadeleyi yarına aynı anlayışla beraber taşıyacaktır."

15 Temmuz'un müsebbibi olan FETÖ'den tek bir fert kalmayıncaya kadar Türkiye'nin  bu beladan, bu musibetten ve bu alçaklıktan kurtulması gerektiğini vurgulayan Bakan Soylu, "Buradaki kararlılığımız net ve açıktır. Bu İçişleri Bakanlığının kendine ait özgü bir şey değildir. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kararı, hükümetimizin politikası, milletimizin emridir. Bizim görevimiz bu emri yerine getirmektir." diye konuştu.

Ala'nın görev yaptığı dönemde hukuk, demokrasi ve vatan çizgisini bir an olsun bırakmadığını aktaran Soylu, görevi  Ala'dan görevi devralmanın kendisi için de büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

"Allah alnı açıklıkla görev almak, alnı açıklıkla görevi devretmek nasip etsin" temennisinde bulunan Soylu, Efkan Ala'ya gösterdiği kararlı duruş, ferasetten dolayı teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığı görevini Süleyman Soylu'ya devreden Efkan Ala ise bu görevi kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görevi yerine getirirken, kendisine destek olan mesai arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Görevini yerine getirirken, her zaman desteğini yanında hissettiği TBMM üyelerine de şükranlarını sunan Ala, "Türkiye gibi zaman zaman sistemine kayıt dışı darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkelerde TBMM ve halk desteğinin yanı başımızda hissedilmesi her şeyden çok daha önemlidir. O bakımdan ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.
"MİLLETİMİZ HER TÜRLÜ İYİLİĞE LAYIKTIR"
Görev yaptığı dönemlerde ziyaret ettiği illerde heyecanları ve ufuklarıyla her zaman yanlarında olduklarını hissettiği parti teşkilatına da teşekkürlerini ileten Ala, "Bunların tamamının içinden çıktığı aziz milletimize, ferasetiyle her karşılaştığımız zaman bizlere yol gösteren, sıkıntıya düştüğümüzde söylediği bir kelimeyle ya da bir cümleyle içimizi ferahlatan, bu milletin, bu memleketin, bu ülkenin en kıymetli dayanağı, meydanları kendi iradesine sahip çıkmak için dolduran aziz milletimize müteşekkir olduğumu altını çizerek ifade etmek istiyorum. Onları saygıyla selamlıyorum, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Efkan Ala, Süleyman Soylu'nun yeni görevini tebrik ederek, yeni görevin ülkeye, millete hayırlar getirmesini temenni etti.Ala, "Bütün içtenliğimle ülkemizin menfaati, ülkemizin, milletimizin geleceği için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin, başarılar nasip etsin. Milletimiz her türlü iyiliğe layık bir milletir, bunun ferdi olmaktan gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.Daha sonra Soylu ve Ala birbirlerine çiçek takdim etti. Soylu da Efkan Ala'ya bir hediye verdi.Bakanlık makamında gerçekleşen törene, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler,  Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay ile milletvekilleri ve bakanlık yetkilileri katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.