SON DAKİKA
Hava Durumu

İhsanoğlu'na 'İsrail' protestosu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Diyarbakır ziyareti sırasında cuma namazı çıkışında protesto edildi. İhsanoğlu camiden polis e

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2014 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2014 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İhsanoğlu'na 'İsrail' protestosu
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Diyarbakır ziyareti sırasında cuma namazı çıkışında protesto edildi. İhsanoğlu camiden polis eşliğinde çıkabildi.

 

Adaylığı 9 parti tarafından desteklenen cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'a yaptığı ziyarette protesto edildi.

Ulucami'de kıldığı Cuma namazı çıkışında gösteri yapan bir grup, İhsanoğlu'nun çıkışı sırasında, İsrail aleyhine sloganlar attı ve İhsanoğlu'nu yuhaladı.

Grupta bulunan bir kişi "Filistine sahip çıkmayanın burada yeri yok" diye bağırırken, İhsanoğlu çevik kuvvet koruması altında camiden çıkabildi.

Cami'den kaldığı otele geçerken yolda vatandaşlarla konuşan Ekmeleddin İhsanoğlu'na bir vatandaş, "İsrail'le ilgili tavrını açıkla" dedi.

Bu kişi de polis tarafından uzaklaştırıldı.

Protestolar nedeniyle, İhsanoğlu, Valilik programını iptal etti.

"İbadet yerinde siyaset olmaz"

Protestonun ardından bir basın toplantısı düzenleyen İhsanoğlu, "İsrail konusunda ben de onlar gibi aynı hislerdeyim, ama ibadet yerinde siyaset omaz. En kutsal meselelerimizden biri olan Filistin meselesi olsa dahi, her şeyin ayrı bir yeri vardır." diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.