SON DAKİKA
Hava Durumu

İsmail Aydın, bu neyin kafası?

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesinin de değiştirilebileceğine inandığını söylemesi salonda tartışmalar

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2017 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2017 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsmail Aydın, bu neyin kafası?
Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesinin de değiştirilebileceğine inandığını söylemesi salonda tartışmalara yol açtı. AK Parti Siyaset ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Aydın'ı salonun arkasına götürerek uyardı.
 

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik teklifinin "olağanüstü hal yönetimi" başlığı altındaki 12. maddesinin oylamalarına başlandı. Teklifin 12. maddesi, "olağanüstü hal yönetimi" başlığı altında, cumhurbaşkanın olağanüstü hâl ilanını düzenliyor. 12. madde ile ilgili görüşmeler sırasında kürsüye çıkan AKP Milletvekili İsmail Aydın konuşması sırasında bir hukukçu olarak Anayasa'nın ilk dört maddesinin de değiştirilebileceğine inandığını söyledi.

MHP’Lİ USTA: “NİYETİNİZ VARSA SÖYLEYİN”

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, bunun tehlikeli bir görüş olduğunu, MHP'nin bu konuda çok hassas olduğunu söyledi ve "Öyle bir görüşünüz varsa bunu bu aşamada öğrenelim" dedi. İsmail Aydın yeniden söz alıp bunun şahsi görüşü olduğunu, partisinin ilk dört maddenin arkasında olduğunu söylese de MHP ve CHP milletvekilleri tepki göstermeye devam etti.

AYDIN’A YAZICI’DAN UYARI

AK Parti Siyaset ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bu tartışmalar üzerine İsmail Aydın'ı salonun arkasına götürerek onunla konuştu. Aydın, “Bu benim şahsi görüşüm, partimle ilişkisi yok” savunması yapsa da kürsüde sarf ettiği sözler anayasa değişikliği görüşmelerinde gerilime sebep oldu.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.