SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte Bursa'nın 25. Dönem vekilleri

Bursa’da açılan sandık sayısı % 95’i geçti. Kesin olmayan sonuçlara göre milletvekillerin  partilere dağılımı şu şekilde: AK Parti 9 mill

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2015 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2015 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşte Bursa'nın 25. Dönem vekilleri
Bursa’da açılan sandık sayısı % 95’i geçti. Kesin olmayan sonuçlara göre milletvekillerin  partilere dağılımı şu şekilde: AK Parti 9 milletvekili, CHP 5 milletvekili, MHP 3 milletvekili ve HDP 1 milletvekili.

 

Mehmet Müezzinoğlu: 9 Ocak 1955’te Gümülcine’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları ihtisası yaptı. Avcılarda bulunan özel bir hastanenin kurucusudur. Ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve Sağlık Bakanı olarak görev yapıyor. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Emine Yavuz Gözgeç: 1969 Bursa doğumlu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 20 yılı aşkın süredir serbest avukatlık yapıyor. 2003 yılında Ak parti il yönetim kurulu siyasi ve hukuki işler birim başkan yardımcılığını üstlendi. 2006 yılında ak parti il sekreter yardımcılığı görevine getirildi. Ayrıca İl yönetimine bağlı anayasa komisyonunda üyeliği ile seçim koordinasyon il hukukçusu ve il eğitimcisi görevlerini gerçekleştirdi. 2014 yılından bu yana da ak parti kadın kolları başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Cemalettin Kani Torun: 1959 yılında Artvin’de dünyaya geldi. 1984 yılında, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1996 yılında araştırma çalışmaları için İngiltere’ye gitti. 2001 – 2011 yılları arasında Yeryüzü Doktorları’nın CEO’luğunu yürüttü. 2011 yılında Somali’ye Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. 2014 yılına kadar bu görevi sürdürdükten sonra, aynı yıl, “İnsani yardımlar ve yurtdışına yönelik kalkınma yardımları konularından sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı” görevine atandı.

Hüseyin Şahin: 12 Ocak 1968’de İnegöl’de doğdu. İktisatçı, Sanayici ve İş Adamı; Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. İnegöl Genç İşadamları Derneği Kurucusu ve Dönem Başkanı, İnegölspor Yöneticisi, Bursaspor Süper Lig İdari Asbaşkanı ve Yöneticisi, Türkiye Futbol Federasyonu Delegesi olarak görev yaptı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, İnegöl Ağaç İşleri ve Mobilya OSB Kurucu Üyeliği, Güney Marmara Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Kurucu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 24. Dönem Bursa milletvekili seçildi.

İsmet Su: İsmet Su: 1959 yılında Artvin’de doğdu. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. AK Parti’nin kurulması ile Bursa Kurucu İl Yönetimi’nde yer alarak, siyasi hayatına AK Parti içinde devam etme kararı aldı. 14 Ocak 2011’de, AK Parti’den Bursa Milletvekili aday adayı olmak için İl Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa eden İsmet Su, TBMM 24. Dönem Bursa Milletvekili olarak seçildi. İsmet Su evli ve üç çocuk babasıdır.

Hakan Çavuşoğlu: 1972’de Yunanistan’da doğdu. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukatlık görevini yürütmektedir. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce ve Yunanca bilen Hakan Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Önder Matlı: 1972 Bursa- Karacabey doğumlu. Matlı A.Ş’deki Genel Müdürlük görevi yanı sıra gerek tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, gerekse kent ve ülke ekonomisine katkılarda bulunmak amacıyla mesleki kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına aktif olarak katılıyor. 2008 yılından bu yana TÜMSİAD, MÜSİAD, TÜGİAD, RUMELİSİAD ve KARSİAD üyesi. 2004 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti’den Karacabey Belediye Meclis üyesi seçildi. 2009’da gerçekleşen İl kongresi sonucu AK Parti İl Yönetim Kurulu’nda görev aldı. 24. Dönem milletvekili Matlı evli ve 4 çocuk babasıyım, iyi derecede İngilizce biliyorum.

Zekeriya Birkan: 1967 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğdu1987 yılı Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Akademisi, 1992 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 2003’de AK Parti İl-İlçe delegesi seçilen Birkan, AK Parti’de İl Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 28 Şubat sürecinde sosyal ve sivil hayattaki hukuksuzluklara karşı yürütülen mücadelede, avukat olarak aktif bir biçimde yer aldı. 1992 yılında Bursa Barosu’na kaydını yaptıran Birkan, halen Bursa’da avukatlık yapmaktadır.

Bennur Karaburun: 1973 Bursa doğumlu. 7 yaşından 23 yaşına kadar profesyonel olarak yüzme sporuyla ilgilendi. Uludağ Üniversitesi Tekstil bölümünü bitirdikten sonra çeşitli fabrikalarda yetkili olarak çalışmaya başladı. 1995-1996 yıllarında İstanbul Firmasında çalışırken tahsis edilen araçla şehir dışına çıkıp trafik kazası geçirerek omurilik felçlisi olarak kalan Karaburun, Türkiye’de kök hücre ameliyatı olanlardan. Karaburun’un Amerika ve Çin ile bilgi paylaştığı kök hücre tedavisi araştırmaları bulunuyor.

CHP BURSA MİLLETVEKİLLERİ

Lale Karabıyık: 1965 yılında Bilecik'te doğdu. 1982 yılından bu yana Bursa'da yaşamaktadır. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. 1999'da doçentlik unvanını aldı. 2005'te ise UÜ İşletme Bölümü Finans Anabilim Dalına profesör olarak atandı. UÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekan yardımcılığı, bölüm başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Senato Üyeliği, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Genel Koordinatörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Üyeliği gibi birçok idari görevde bulundu.

Ceyhun İrgil: 1988 yılında Uludağ üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1994'te genel cerrahi uzmanı oldu. İngiltere, Almanya, ABD'de eğitim amacıyla bulundu. 1997'de Bursa Onkoloji Hastanesi'nde başhekim yardımcısı oldu. Hastane Oteli ve Medikal Onkoloji Hastanesi oluşumunu sağladı. KETEM ve Sağlık Müzesi projelerini gerçekleştirdi. 2006'da Avrupa Onkoloji Enstitüsü'nde Onkoplastik Cerrahi eğitimi aldı. Kanser alanında uluslararası literatürde kabul edilen yeni ameliyat yöntemleri geliştirdi.

Orhan Sarıbal: 1966 yılında Erzincan’ın Refahiye ilçesinde doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. 1989 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’ye (SHP) üye oldu. 1989 yılları arasında SHP Gürsu İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, 2003-2007 yılları arasında CHP Gürsu İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptı. 2005-2007 yılları arasında CHP Bursa İl Delegesi oldu. 1988 yılında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne üye oldu.

Erkan Aydın: 1974 yılında Bursa Orhaneli'de doğdu. 1992 yılında Anadolu Lisesi'nden, 1997 yılında Hacettepe Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. 17 yıldır serbest eczacı olarak görev yapıyor. Bugüne kadar akademik odalar, çeşitli STK'lar, dernekler, federasyon ve konfederasyonlarda aktif görevler yürüttü. 6 yıl süresince DAĞDER'in genel başkanı olarak görev yaptı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ön seçim ile CHP Osmangazi Belediyesi başkan adayı oldu.

Nurhayat Altaca Kayışoğlu: 1978'de Pertek'te doğdu. 16 yaşında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 2001 yılında Bursa Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlığa başladı. 2005 yılında SHP İl Yönetim Kurulu üyesi seçildi. 2011 yılında CHP Genel Merkezi eğitimcisi sıfatıyla Türkiye'nin birçok ilinde sandık eğitimcisi olarak görev aldı. 2011 genel seçimlerinde Bursa 16. sıra milletvekili adayı oldu. Gazeteci Yazar Yusuf Kayışoğlu ile evli ve bir çocuk annesi.

MHP BURSA MİLLETVEKİLLERİ:

İsmet Büyükataman: 22 Aralık 1953'te Amasya Merzifon'da doğdu. İnşaat Müteahhidi; Bursa Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İdari Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Öğretmen olarak çalıştı. Bursa Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı. MİSK Genel Merkezi Eğitim Dairesinde çalıştı. Mayaş Yayınevini kurdu. Bursa MİSK Bölge Temsilciliği görevini yürüttü. Serbest olarak inşaat müteahhitliği yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Büyükataman, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 Kadir Koçdemir: 1964 yılında Bursa'nın Orhaneli ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni (1985) bitirdi. Lisan öğrenmek ve kamu yönetimi stajı için Almanya'da (1987/88) bulundu. Mülki idare amirliği mesleğine Ağrı Kaymakam Adayı olarak başladı. Eskipazar , Kulp , Afşin  kaymakamlıkları, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı , Genel Müdür Yardımcılığı ile Burdur valiliği , merkez valiliği ve Eskişehir vali vekilliği ve Elazığ Valiliği görevlerinde bulundu.

 Tevfik Topçu:  Batı Trakya’nın İskeçe kentinde 1958’de doğan Tevfik Topçu, öğrenim hayatını Bursa’da tamamladı. 1977 yılında ülkü ocakları yöneticiliği yapan Topçu, 1994’ten itibaren üç dönem MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı, 2007- 2011 arasında Bursa İl Başkan Yardımcılığı, 2011 – 2012 döneminde İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev alan Topçu, amatör spor kulüplerinde başkanlık yaptı. 1992 ticari faaliyetlerine başlayan Topçu, iş hayatına bu sektörde devam ediyor. İngilizce bilen Topçu, evli ve İki çocuk babası.

HDP BURSA MİLLETVEKİLLERİ:

Asiye Kolçak: 1964 Elazığ Karakoçan doğumlu. Evli 2 çocuk annesi. Lise mezunu. HEP'den bugüne 25 yıllık mücadele hayatında çeşitli görevlerde bulundu. İlçe ve il başkanlıkları ile PM üyeliği yaptı. Çeşitli dönemlerde belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylıkları oldu. İstanbul'da ikamet etmektedir.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.