SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Trump'a tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "ABD Başkanı Trump ve ekibinin ülkemize yönelik tehdi

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2018 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2018 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kılıçdaroğlu'ndan Trump'a tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "ABD Başkanı Trump ve ekibinin ülkemize yönelik tehdit içeren sosyal medya mesajları, müttefiklik hukukuna aykırıdır. Bu mesajlar asla kabul edilemez." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump ve ekibinin, Türkiye'ye yönelik tehdit içeren sosyal medya mesajlarının, müttefiklik hukukuna aykırı olduğunu belirterek, "Milli Kurtuluş Savaşı sonunda bağımsızlığını kazanmış bir ülkenin vatandaşları için bu mesajlar asla kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.  Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın, papaz Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde "Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı" şeklindeki tehdidine ilişkin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklamalarda bulundu.


Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı: "ABD Başkanı Trump ve ekibinin, ülkemize yönelik tehdit içeren sosyal medya mesajları, müttefiklik hukukuna aykırıdır. Milli Kurtuluş Savaşı sonunda bağımsızlığını kazanmış bir ülkenin vatandaşları için bu mesajlar asla kabul edilemez. Ancak üzülerek belirtmeliyim ki tek adam rejiminin ülkemizde yarattığı hukuksuzluk ve yargının siyasallaşması, Trump ve ekibine böyle bir tutum alma cesareti verebiliyor. Yazık." (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.