SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP'li Vural'a mahkemeden ret

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın TBMM Başkanlığı’nın dört eski bakanla ilgili fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine izin vermemes

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2014 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MHP'li Vural'a mahkemeden ret
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın TBMM Başkanlığı’nın dört eski bakanla ilgili fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine izin vermemesi üzerine açtığı dava mahkeme tarafından reddedildi.

 

Ankara 11.İdare Mahkemesi Vural'ın açtığı davayı, "uygulamanın idari bir işlem olarak kabul edilemeyeceğine" karar verdi, incelemeksizin reddetti. Mahkeme, Meclis soruşturmasının parlamenter denetim yolları arasında yer aldığını hatırlattı ve bunun "yasama işlemi" olduğunu vurguladı. Mahkeme, Meclis Başkanlığı'nın fezlekeleri okutmaması ve incelemeye açmamasını da yasama işlemi içinde değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin incelemeye açılması için Meclis Başkanlığı'na başvurmuş, talebi kabul edilmeyince Ankara 11.İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Vural, Meclis Başkanlığı’nın fezlekelerin incelemeye açılmaması yönündeki kararından şikayetçi olmuştu.

'Fezlekeler gizleniyor' tartışması bitmedi 

17 Aralık soruşturması kapsamında adı geçen dört eski bakan hakkındaki iddialarla ilgili TBMM'de 5 Mayıs'ta bir soruşturma komisyonu kuruldu. Bakanlar hakkındaki fezlekeler ise TBMM'ye daha önce ulaştı ancak Meclis Başkanlığı 'soruşturmanın gizlliği' gerekçesiyle fezlekeleri milletvekillerinin incelemesine açmadı.

Meclis Başkanı Çiçek daha önce yaptığı açıklamalarda fezlekeleri inceleme ve soruşturma yetkisinin komisyonda olacağını ifade etti. Dört eski bakan hakkındaki soruşturma komisyonu karardan yaklaşık iki ay sonra kuruldu, muhalefet partileri AK Parti'yi komisyona isim bildirmeyerek çalışmaları engellemeye çalışmakla suçladı.

AK Parti'nin komisyona isim bildirmesinin ve genel kurulda üyelikler için kura çekilmesinin ardından soruşturma komisyonu şekillendi. Ancak Meclis'te 'fezlekeler gizleniyor' tartışması bitmedi.

Soruşturma Komisyonu'nun AK Partili Başkanı Hakkı Köylü'nün bakanlar hakkındaki fezlekelerin sıralı bir şekilde düzenlenip Meclis'e gönderilmesi için savcılığa geri göndermesi muhalefet partilerinin tepkisine neden oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.