SON DAKİKA
Hava Durumu

MKYK 'Gezi'yi konuştu

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığınd

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 21:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, partinin Sütlüce'deki İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantı, 4 saat 15 dakika sürdü.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik toplantının ardından açıklama yaptı.

Çelik'in konuşmasından bölümler

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, erken seçim iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. Medyada yer alan haberleri hatırlatan Çelik, “Bu iddianın tamamen mesnetsiz tamamen gereksiz iddia olduğunu beyan etmek isterim. Önümüzde bir seçim var, Mart 2014’de mahalli seçimler yapılacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı seçilecek. 2015’de de genel milletvekili seçimi yapılacak.” dedi.

Hüseyin Çelik, AK Parti MKYK toplantısının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, erken seçim iddialarını yalanladı. Medyada bu yönde haberlerin yayınlandığını hatırlatan Çelik, “Bugün bazı basın yayın organlarında erken seçimden söz edilmektedir. Bu iddianın tamamen mesnetsiz tamamen gereksiz iddia olduğunu beyan etmek isterim. Önümüzde bir seçim var, Mart 2014’de mahalli seçimler yapılacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı seçilecek. 2015’de de genel milletvekili seçimi yapılacak. Türkiye’de siyasi istikrar var. Seçimlerin zamanında yapılması gereken bir dönemdeyiz. Hangi amaçla olursa olsun haberi ortaya yayanların amacı ne olursa olsun bunların doğru olmadığını kesin bir dille ifade etmek isterim. Gündemimizde böyle bir düşünce ve eylem yok.” ifadelerini kullandı.

GEZİ PARKI OLAYLARI TOPLANTIDA ETRAFLICA MASAYA YATIRILDI

Gezi Parkı olaylarının toplantıda masaya yatırıldığını ifade eden Çelik, "Gezi Parkı olayları ile ilgili bütünüyle etraflıca masaya yatırılmıştır. Gerek İçişleri Bakanı ve gerekse Beşir Atalay toplantıda bilgi vermişlerdir. Bu süreci değerlendirme faaliyeti Bakanlar Kurulu toplantısında devam edecek. Bu MYK'da da bu değerlendirme yapılacak. Neler yapılması gerekiyor bu değerlendirmeler bize yol ve ışık gösterecektir. Biz faiz lobisine teslim olmayacağız. İstemezükçü lobisine de teslim olmayacağız. Sadece Mayıs ayındaki gelişmeleri paylaşmak istiyorum. Çözüm süreci ile PKK unsurlarını yurt dışına çekti. Milyar dolarlık kaynakların heba olmaması açısından bu önemliydi. Mayıs ayında üçüncü havaalanı ihalesi yapıldı. Milletin bütçesine girecek olan para 70 milyar Türk Lirası’dır. 22 milyar dolarlık nükleer santral ihalesi yapılmıştır. Üçüncü boğaz köprüsünün temeli atılmıştır. IMF’ye borç sıfırlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Gezi Parkı olayları ile Türkiye’deki olumlu algının karartılmaya çalışıldığını dile getiren Çelik, “Türkiye siyasi istikrar olarak yoluna devam ederken bütün dünyayı ekonomik kriz kasıp kavururken Gezi Parkı meselesi ile bu olumlu algı karartılmaya çalışılmıştır.

Gezi Parkı’nda yeşil duyarlılığından dolayı ortaya konulan tepkileri bu tavrı saygıdeğer bulduğumuzu söyledik. Endişesi olan vatandaşlarımızın endişe etmemesi gerektiğini söyledim. AVM yapılması durumunda oraya gidip yatacağımı söyledim. Bu yeşil duyarlılığı olmaktan maalesef çıkarıldı, farklı mecralara sürüklendi. Demokrasi vatandaş memnuniyetine dayanır. Vatandaşın takdiri de bizim için değerlidir. Biz bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilenlerdeniz. Demokratik kurallar çevresinde asla şiddete başvurmadan isteklerini dile getirmelerini saygı değer bulduk.

Şu dükkânı zarar gören insanları, ters çevrilen insanları görmüyor muyuz? Asgarisi ile 70 trilyon zarar meydana gelmiştir. Hayatını kaybeden insanımız olmuştur. Bunlara sebebiyetler veren özellikle masum bir taleple başlayan bir hareketi Vandalizm’e dönüştürenler milletin vicdanında mahkûm olacaktır. Sosyal medyada öfke meydana getirildi. Sosyal medyada ne tür hakaretlerin ortaya atıldığını Bu hareketleri yapanlar özellikle parçalayanlar AK Parti’ye zarar verdiğini zannediyor. Biz bundan sonra talebi olanlar söyleyecek sözü olanlar protesto gösterisi ile beraber terör derecesine başvurursa, haklı olduğu durumda bile haksız duruma düşerler.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Milliyet
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.