SON DAKİKA
Hava Durumu

Perinçek'i dolandırmışlar...

Vatan Partisi üyesi Hasan Basri Özbey'in partiye ait 900 bin TL'yi kendi servetine kattığı ortaya çıktı. Skandal dolandırıcılık sonrası

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2018 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Perinçek'i dolandırmışlar...
Vatan Partisi üyesi Hasan Basri Özbey'in partiye ait 900 bin TL'yi kendi servetine kattığı ortaya çıktı. Skandal dolandırıcılık sonrasında Vatan Partisi resmi internet sitesi üzerinden Hasan Basri Özbey'in Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Partimizin üyesi Hasan Basri Özbey, 900 bin TL tutarındaki Partiye ait mali kaynağı kişisel servetine kattığı, Parti’den bilgi gizlediği için Merkez Karar Kurulumuzun 30 Haziran 2018 tarih ve 10/22 kararıyla kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkedilmiştir.


Disiplin kuruluna sevk öncesi yaklaşık 6 ay boyunca Genel Sekreter Utku Reyhan, Genel Sayman Mehmet Bedri Gültekin, Genel Başkan Yardımcıları Serhan Bolluk ve Mehmet Cengiz farklı zamanlarda kendisiyle yüz yüze ve telefonla görüşerek söz konusu miktarı Partiye aktarması yönünde gerekli ahlâkî ve hukukî uyarılarda bulunmuşlardır. Hasan Basri Özbey, bu görüşmelerin kimisinde ödeme yapacağını beyan ettiyse de ilerleyen süreçte ödemeyeceğini kesin bir dille belirtmiştir. Olay disiplin kuruluna gittikten sonra yapılan görüşmelerde ise Özbey, Partiye ait kaynağın tamamını değil, kendisinin belirleyeceği cüz’i bir miktarı verebileceğini sözlü olarak beyan etmiştir.
Özbey, Genel Başkan'ın telefonlarına ise çıkamamıştır.
2014 yılından bu yana görev yapan bütün Genel Merkez yöneticileri, Merkez İşçi-Sendika Bürosu Üyeleri ve Merkez Hukuk Bürosu üyeleri kesin ve tereddütsüz bir biçimde aynı konuda tanıklık etmektedir. Kanıtlar açık ve kesindir.

Hasan Basri Özbey’in, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ibret vericidir. Ülkede yolsuzluğu bitirmek için mücadele eden Vatan Partisi, kendi içinde de benzer olaylara izin vermeyecektir. Vatan Partisi’nin idealleri ve kültürü açısından bu tür davranışlar kabul edilemez.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.