SON DAKİKA
Hava Durumu

Ünüvar: 'Kılıçdaroğlu iktidarı falan düşünmüyor'

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, halkın, boş vaatlerle kafasını

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2015 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2015 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ünüvar: 'Kılıçdaroğlu iktidarı falan düşünmüyor'
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, halkın, boş vaatlerle kafasını karıştırmaya çalışanlara inat, yeniden istikrarı ve güçlü hükümeti seçeceğinden şüphesi olmadığını söyledi.
Bir radyoda canlı yayınlanan “Türkiye’nin Seçimi” isimli programa konuk olan Ünüvar, AK Parti hükümetlerinin, 13 yılda neredeyse yüz yıllık hizmet yaptığını belirtti.
7 Haziran Pazar günü, 13 yıllık AK Parti iktidarında elde edilen kazanımların yeniden oylanacağı tarihi bir seçimin yaşanacağını vurgulayan Ünüvar, “Boş vaatlerle halkımızın kafasını karıştırmaya çalışanlara inat, halkımızın yeniden istikrarı ve daha güçlü bir hükümeti, daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağını ve sandıktan yine AK Parti’nin çıkacağını rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.
Katıldığı programlarda, hangi icraatın hangi bölümünü anlatacağını şaşırdığını ifade eden Ünüvar, bugün hizmet etme anlayışının değiştiği bir Türkiye’nin olduğunu herkesin rahatlıkla gördüğünü belirtti. Ünüvar, tarihi seçimin arifesinde, halkın engin feraseti ve sağduyusuyla 7 Haziran’da sandıktan yeniden AK Parti’nin çıkacağı noktasında hiç ama hiç tereddüdü olmadığını dile getirdi.
Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sunucunun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “17 milyon yoksul oluşturdular” şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine, şunları söyledi:
“Sayın Kılıçdaroğlu kendisini ekonomist olarak, 8 yıl SSK Genel Müdürlüğü yapmış birisi olarak takdim ediyor. Hakikaten hayret ediyorum. ‘17 milyon yoksul oluşturuldu’ derken neyi kastediyor, anlayamıyorum. Net rakamlar söylüyorum. 2002’de günde 4.3 doların altında bir rakamla geçinenlerin oranı yüzde 30’du, bugün bu oran yüzde 3. Günde 2.15 dolarla geçinenlerin oranı yüzde 2.1’di, bugün bu oran sıfır. Günde 1 doların altında gelirle geçinenlerin oranı yüzde 0.2’ydi bugün bu oran sıfır. Sayın Kılıçdaroğlu neye istinaden böyle bir şey söylüyor. Ben 5 yıl sağlık müsteşarlığı yaptım. 10 milyon yeşil kartlı vatandaşımıza ilaç veriyoruz, protez veriyoruz, diş tedavisi yapıyoruz. En zengin yüzde 10 ile en fakir yüzde 10 arasında, 2002’de 18.3 kat fark vardı, bugün bu oran 11.7’ye düştü. Eğitim, sağlık ve sosyal harcamalarda bütçenin yüzde 13.7’si bunlara harcanıyordu, bugün yüzde 18.1’i harcanıyor. Sadece Adana’da 15 bin tane evde bakım hastası var. Ve onlar evinde sağlık hizmeti alıyor. 20 bin civarında engelli vatandaşımıza asgari ücretin üzerinde ücret ödeniyor. Onlar gidip rehabilitasyon hizmeti alıyorlar. Hangi Türkiye’den bahsediyor. Kılıçdaroğlu’nun her iddiası; ‘Beştepe Kampüsünde klozetler altın kaplama’ dediği kadar gerçek. Kılıçdaroğlu iktidarı falan düşünmüyor, sadece insanların kafasını karıştırmayı düşünüyor.”

MİT TIR’LARINA YÖNELİK OPERASYON
Adana’da MİT TIR’larına yapılan operasyonun, devletin ve milletin geleceğine yönelik bir operasyon olduğunu kaydeden Ünüvar, “Bu operasyon bilinçli bir operasyondur. Ben Adana’da yaşadığım için Adana’daki hadiseyi de biliyorum. Adana’da jandarma bölgesinde özel seçilmiş mekanda ve özel seçilmiş saatte Ankara’dan bir telefon geliyor, anında Adana’da hazır kıta bekleyenler oraya koşa koşa gidiyor. Eliyle koymuş gibi bir yerleri açıyorlar. Ve Sayın Başbakanımız açıkladı, Türkmenlere gönderilen yardımları adeta uluslararası kamuoyuna aktarılacak bir operasyon şeklinde video görüntüsü ve haber vs. servis ediyorlar. Geçmişte Zaman gazetesinin yaptığını bugün Cumhuriyet gazetesi aynı şekilde yapıyor. Tam seçime bir hafta kala böyle bir operasyonu yapıyor. Ve ertesi gün Cumhuriyet gazetesinin manşetini hatırlayınız. Türkiye Lahey’e gider gibi. Bu, operasyonun asıl amacını da ortaya koyuyor. Ama halkımız bu gerçekleri görüyor. Halkımız milli bir kuruluş olan MİT üzerinden devletimizi ve devletimizi yönetenleri, ülkemizi ve ülkemizin geleceğini itibarsızlaştırma operasyonu olduğunu görüyor, biliyor. Bunu yapanlar da biliyor aslında. Bir başka gazete de 'yüzde 52 ile idam kararı' diye Sayın Cumhurbaşkanımıza göndermede bulunuyor. Aynı gazete hatırlayın geçmişte, ‘muhtar bile olamaz’ manşetini attı, ‘411 el kaosa kalktı’ manşetini attı. Yani ayıplı manşetler için kitap yapabilecek kadar bir külliyat sahibi oldu. Halkımızı bunlar bilinçlendiriyor. Bu manşetler, halkımızın; Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, AK Parti kadrolarının kendisi gibi düşünen, kendisi gibi yaşayan insanlar olduğunun farkına varmasını sağlıyor” diye konuştu.
AK Parti’nin 13 yıl boyunca çok önemli işler yaptığını, daha da önemli işler yapacağını kaydeden Ünüvar, şöyle devam etti:
“AK Parti 13 yıl boyunca demokratik haklarda kararlı ve cesur davrandı. Bugün olağanüstü hal yok, Devlet Güvenlik Mahkemesi yok, faili meçhul cinayetler yok, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru var, başörtüsü yasağı yok, Kürtçe konuşma yasağı yok. Bunları unutmasınlar. Sosyal politikalarda adil ve cömert bir ülke var. Sağlıkta devrim yaptık. Yoksul kitle azaldı. Engelli, evde bakım ve mağdur kitlenin, yeşil kartlı vatandaşlarımızın mükemmel sağlık, eğitim ve diğer hizmetleri aldıklarını unutmasınlar. Ekonomide tutarlı ve şeffaf bir yönetimin olduğunu unutmasınlar. Paradan altı sıfır atıldığını, yatırımları, enflasyon canavarının hiç konuşulmadığını asla unutmasınlar. İcracı konularda çok üretken olduğumuzu; tarımda, eğitimde, sağlıkta, dış politikada çok cesur ve kararlı olduğumuzu unutmasınlar, Teknoloji konularında çok yenilikçi olduğumuzu, Ar-Ge’ye ayrılan bütçenin iki kat arttığını ama daha da fazla artması gerektiğini, bütün dünyada ve mazlum ve mağdurların hep yanında müşfik bir şekilde duran devleti ve hükümeti unutmasınlar. En önemlisi çok önemli konularda elini taşın altına koyan hükümetin varlığını unutmasınlar. Çözüm süreci bu hükümetin zamanında, HDP falan da ortada yokken başlayan ve inşallah anaların gözyaşını tamamen ortadan kaldıracak şekilde sonlanacak bir politikadır. Onun için yeni bir anayasaya ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Türkiye koalisyon dönemlerini asla özlemedi, onları unutmak istiyor. Ve inşallah 7 Haziran’da anayasayı değiştirecek çoğunlukla AK Parti’ye oy verirlerse o koalisyon dönemlerini tamamen tarihe gömeceğiz ve artık istikrarsız hükümetler asla işbaşına gelemeyecek.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.