SON DAKİKA
Hava Durumu

Vekillerin karne zamanı

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vekillerin karne zamanı
hüseyin şahinHÜSEYİN ŞAHİN

Faruk Çelik’in siyasi dehasını örnek bir olay üzerinden açıklamamız istense sanırım Hüseyin Şahin’in 2011 seçimlerinde vekil yapılması tam da bunu karşılayan bir örnek olur. Hüseyin Şahin bir Faruk Çelik projesidir ve öyle bir projedir ki bir taşla bir kaç kuş vurulmuştur. Rahmetli Hikmet Şahin’in sağlığında onun yanından hiç ayrılmayan nerede durmasını söylemişse orada duran, hangi kurumda Şahin ailesini temsil et demişse orada temsil eden Hüseyin Şahin, nasıl oluyor da Hikmet Şahin’in siyasi rakibi olan ve Büyükşehir Belediye başkanlığını kaybetmesinde en büyük rolü oynayan Faruk Çelik’in projesi oluyor dediğinizi duyar gibiyiz… İzah edelim efendim: Hikmet Şahin vurulup Acıbadem Hastanesinde yattığı ve durumunun gittikçe ağırlaştığı günlerde Faruk Çelik, Rahmetliyi odasında ziyaret etmek ister konu Hüseyin Şahin tarafından ailesine iletilir. Aile bunu şiddetle reddeder. Hikmet Şahin'in bugün orada  o hastane odasında ecelle boğuşuyor olmasının baş müsebbiblerinden saydıkları ve sağlığında hakkında her türlü tezviratı yapan şahsın günah çıkarırcasına gelmesini ve bu olay üzerinden pirim yapmasına izin vermeyeceklerini söylerler ve Hüseyin Şahin’in bu konuda aracılık etmesine ise bir anlam veremezler… Ancak Hüseyin Şahin ailenin bu tavrına rağmen bir gece “Amcamın başında ben durmak istiyorum, siz evlerinize gidebilirsiniz” diyerek aileyi hastaneden uzaklaştırmak ister. Amacı, gizlice Faruk Çelik’i hastaneye davet etmektir... Hikmet Şahin’in eşi Neriman Hanım, konudan haberdar olur ve olaya derhal el koyar, Bakan’ın ziyareti iptal edilir… Ve aile ile Hüseyin Şahin arasında o gece tüm köprüler atılır!

Faruk Bey, Acıbadem Hastanesinde Bursa Kamuoyuna yapacağı bu vefa(?) gösterisinde kendisine yardım etmek için ailesi ile kötü olmayı göze alan Hüseyin Şahin’in bu hareketini unutmaz… 2011 Seçimleri gelip çattığında Vekillik başvurusu yapmasını ister. Listeler oluşturulurken de Başbakan’a çıkarak Şahin Ailesine vefa anlamında aileden birinin milletvekili yapılmasını ister. Başbakan bu isteği çok yerinde bulur ve Hüseyin Şahin sanki rahmetlinin eşi Neriman Hanım başta olmak üzere Şahin ailesine bir jest yapılıyormuşçasına TBMM’ye taşınır…

Hüseyin Şahin’in vekilliği skandal bir sözle başlar… “Başbakan'a dokunmak ibadettir.’’ Bu söz mizah dergilerine ve muhalif mahfillere bir hayli malzeme olur ve olmaya devam eder. Paralel yapı ile mücade konusunda da işleri epey ağırdan alır Hüseyin Şahin , 17/25 Aralık sonrası RTE’nin “Çocuklarınızı bu okullardan derhal alın” talimatına rağmen sene sonu beklenir ve işin en ilginci ustaca kullandığı bilinen sosyal medya hesaplarından uzunca bir süre paralel yapı hakkında tek bir söz edilmez...

Bizim için Hüseyin Şahin portresini siyasi entrikalar tarihine geçirecek ve sözün bittiği yer anlamına gelen vakıa ise; bir araştırma şirketinin İnegöl Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş için yaptığı araştırmanın sonuçlarını, Bursa gazetelerinden birine ters yüz ettirerek kendi partisinden bir Belediye Başkanına kumpas kurmasıdır. Aşağıda haberi tekrar yayınlıyor ve hafızanızı tazeliyoruz.

 

unnamedBATSIN BÖYLE ÇİRKİN SİYASET!

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı başarısız göstermek maksadıyla yerel bir gazetede anket yayımlattı. Şahin anket sonuçları yayımlandığı gün şoförü Sedat Yaşar’a Kestel’deki bir bayiden 5 bin gazete satın aldırdı ve bu gazeteleri İnegöl’de halka ücretsiz dağıttırdı. Gazetemize ulaşan belgeler, siyaset arenasında  var olabilmek için ‘her yol mubahtır’ mantığı ile hareket edenlerin çıkar hesapları uğruna başvurdukları çirkin hamleleri gösteriyordu. Yerel seçim arifesinde düzenlenen ankette İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halkın her hizmetinden memnun olduğu ancak yine de yeniden seçmek istemediği bir aday olarak gösteriliyordu. Nasıl olur da bir milletvekili (Hüseyin Şahin), kendi partisinden bir belediye başkanını yerel gazetede sayfa sayfa yayınlattığı spekülatif anket sonuçlarıyla hedef haline getirir?

SABAHIN KÖRÜNDE BİNLERCE GAZETE ALINDI

Milletvekili Hüseyin Şahin’in adı böylesine basit bir komploya nasıl karıştı sorusunun cevabını belgeleri ile aktaralım. 4 Mayıs 2013 günü sabahın erken saatlerinde Kestel’de bir bayiden, vekil Hüseyin Şahin’in özel şoförü Sedat Yaşar 5 bin adet gazete alıyor. Yayınlanan bu ankete göre Hüseyin Şahin, AK Parti’yi İnegöl’de vekillik düzeyinde taktir görür gösterirken, belediye başkanlığında başarısız olunduğuna vurgu yapıyor. Anket, 3. Dönem başkanlık yapan Alinur Aktaş’ı başarısız gösteriyor ve halk tarafından tekrar seçilmeyeceğini ima ediyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilgili çok sayıda olumsuz veriyi bir bir sıralayan manipüle değerleri  içeren bu anketin  amacı çok geçmedi Şehir Gazetesi’ne ulaşan fotoğraf kareleri ve akıl almaz bilgilerle ortaya çıktı. Ne de kolay değil mi? Görevin  vekil  olarak halka hizmet. Olsun varsın işi gücü bırak, her nedense vatandaşın gözünde başarısız göstermek istediğin,  üstelik  mensubu olduğun partiden seçilen belediye başkanını  pasif, yetersiz göstermek için bir anket yaptır, yerel gazetede boy boy yayınlattır, sonra o gazeteyi satın al, binlerce dağıttır, seçmenin ta gözünün içine kondur. Şimdi bu olayda’ siyaset ya olur mu olur’ denilebilecek bir durumdan çok daha öte, vahim bir tablo yok mu sizce de? Aynı siyasi düşünceleri, aynı dünya görüşünü, iktidar partisinin iki etkin siyasi kimliği olarak paylaşıyorsun. Ama bir vekil vizyonu ve misyonuna yakışmayan çirkinlikte harekat ederek  yalan yanlış verilerle yüklü bir anket ortaya atıyorsun. Çamur at izi kalsın mantığı. Sonra o iz dönsün dolaşsın bir başkanı seçmenin bilinçaltında değersiz , etkisiz kılsın…Ama  bazen evdeki hesap çarşıya uymaz ve de gerçek er yada geç  gün yüzüne çıkar. Nitekim öyle de oldu . Şehir bu olayla ilgili  de perde arkası bilinmeyenleri  en yalın haliyle gözler önüne serdi. Bakalım  yazdıklarımıza kimler ne derece duyarlı olacak ?

Bekleyip göreceğiz…

 

 

 

ismail aydınİSMAİL AYDIN

 

MİLLETVEKİLİ OLMA SÜRECİNDE OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?

Ak Parti kuruluşundan beri Altan Karapaşaoğlu’nun milletvekili listesinde olması dolayısı ile Gemlik, Orhangazi, İznik bölgesinden listeye başka ismin girmesi mümkün olmuyordu. 2011 seçimlerine Altan Karapaşaoğlu’nun boşalttığı yere  bu defa Orhangazi İlçe Başkanlığı görevini yürütmekte olan Avukat İsmail Aydın uygun görüldü. Bu dönemde Anayasa değişikliği yapılmasının gündeme gelmesi Avukat Milletvekillerine olan temayülün ağırlık kazanması da İsmail Aydın’ın adaylığında etkili oldu. Bütün bunların yanı sıra genç bir milletvekili adayı olarak da görüldü. Tüm bunlara Faruk Çelik’in ekibinden olmasının da  adaylığı için büyük etki  olduğu kulislerde her zaman konuşuldu.

NASIL BİR MİLLETVEKİLİ PROFİLİNE SAHİP?

Daha aday oluşundan itibaren Bursa’nın bir beklenti içinde olduğu vekillerden olmadı.  Sayın vekilimiz İsmail Aydın’ın Avukat kimliğine sahip olması yanlışları dahi kendi çıkarları doğrultusunda savunan bir meslek hastalığına dönüştüğü kanısındayız. Zaten vekillik sürecinde de bu net olarak görüldü. Genç olmasına rağmen çalışma performansı düşük bir vekil olarak gözlendi.  Bursa’nın sorunlarının götürüldüğü ve o sorunlara çözüm arayan bir vekil olamadı. Devamlı gölgede kaldı.  Bursa ile ilgili hiçbir ciddi çalışma, proje ve yatırımın öncüsü veya programlayıcısı olamadı. Bu dönemde Gemlik, Orhangazi, İznik bölgesinde yapılan tüm yatırımlar daha önce planlanmış ve devam etmekte olan yatırımlar oldu. İlçe Başkanlıkları seçiminde tarafsızlığını koruyamaması teşkilat içinde çalkantılara yol açtı. Seçmenin bir bölümünün tepkisini üzerine aldı. Dürüstlüğünün yanı sıra içine kapanık, pasif bir görünüme sahiptir. Halkla ilişkileri zayıf, daha önce Avukat olması ve bölge insanının avukatlığını üstlenmesi halk arasında önceden gelen bir takım ön yargılarında oluşmasına neden olmaktadır. Zaten özellikle Av. Vekillerin çoğunda bu gözlenmektedir, nedense avukatlık mesleği kişilere ulaşılmasını engeller bir ön yargı oluşturmaktadır. Gezi sürecinde ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinde yeterince tepki vermediği gözlendi. Bu süreçleri sadece sıradan cümlelerle kınamakla yetindi. Açıktan açığa Pensilvanya ya karşı olduğunun görüntüsünü veremedi. Dört bakanın Yüce Divan oylamasında hangi oyu verdiği merak konusu.

TBMM performansı: Yazılı veya sözlü soru önergesi yok. İlk imza koyduğu kanun teklifi yok. 12 adet kanun teklifine ve 9 adet meclis araştırma önergesine diğer milletvekilleri ile beraber imza koymuş. 4 defa meclis kürsüsünden konuşma yapabilmiş.  Bunlardan en kısası 1 dakika, en uzunu  10 dakikayı geçmiyor. 4 Bakanın soruşturma önergesinde 76 milletvekili ile beraber İsmail Aydın’ın da imzası bulunuyor.

Siyaseten Etkinlik: İsmail Aydın mecliste de silik bir görünüm sergiliyor. Teşkilatlarda ağırlığı yok. Bu dönem, bölgedeki anti patisi daha da fazla.

Halka iç içe olması, Halkla ilişkiler: Sanki öyle bir görünüm sergilemek istese de davranışları halka samimi gözükmüyor. Halkla ilişkilerinde de son derece etkili bir iletişim becerisine sahip olmadığı aşikar. Etnik bir gurubu temsil ettiği düşünülerek vekil adayı gösterilen fakat mensubu olduğu etnik gurupta dahi karşılığı olmayan bir isim. Siyaseti kendi etnik kimliği dışına taşıyamayan, toplumsal sorunları çözmek yerine belli zümrelerin kişisel problemlerini çözmeyi kendisine düstur edinen bir yapıya sahip.

Liderlik: Böyle bir özelliği yok, olması da mümkün değil.

Dürüst ve güvenirlik: Dürüst bir görünüm veriyor.

Beklentilere cevap vermesi: Üzerinde durulması gereken en önemli kriter. Listeye konulurken genç olması ve bölgenin yıllar sonra yeni bir vekili olması ondan beklentilerin çok daha fazla olmasını gerektiriyordu.  Ancak sergilediği performans hayal kırıklığı oldu. Tüm beklentileri kısa zamanda yok etti.

Bölge sorunlarını yetkili mercilere taşıması ve çözüm üretmesi: Bunda çaba sergiler bir görünüm vermek istedi. Gelen bölge heyetlerini,  Belediye Başkanlarını, İlçe Başkanlarını ilgili mercilerle, Bakanlarla buluşmasında çaba sarf etti. Önceden beri gelen bölge yatırımlarının takibini yaptı. İznik Doğal Gazı projesinde katkı sağladı. Orhangazi SGK binasının ihale aşamasına gelmesinde katkı sağladı.

Bölgesine yatırım gelmesini sağlaması: Öncü olduğu ve takip ettiği tek yatırım İznik Doğal Gazı projesi oldu. O da zaten İznik’in olmazsa olmazıydı. Geçmiş dönemlerde süregelen yatırımları sahiplenmeye çalıştı. Bölge siyaseti noktasında belli isimlerin parti içinde kurdukları aile şirketi benzeri bir yapıyı sürekli destekleyen, yerel siyaseti parti politikaları çizgisinde değil kendi istikbalinin devamı üzerine inşa eden bir vekil. Orhangazi, Gemlik ve İznik bölgesi seçmenine kendisini kabullendirememiş olması ve performansının Ak Parti vizyonunu bağlamında bakıldığında ziyadesiyle vasatın altında oluşu seçmenin gözünden kaçmamaktadır. Seçim bölgesinin temsili noktasında büyük rol oynayan ve halk nezdinde yer edinmiş birçok kanaat önleri ile fikir alışverişi yapmaktan imtina etmiş hatta bu isimleri itibarsızlaştırma yolunu seçmiştir.

Bursalılık bilinci:  Bursa- Orhangazili avukat olarak hayatını sürdürmesine rağmen Bursa’da tanına n bir Milletvekili olmadı.

2015 SEÇİMLERİNDE İSMAİL AYDIN BEKLENTİSİ: Bu durumda gelecek listede olmasının hiçbir anlamı olmaması gerekir. Paralel yapı ile verilen mücadeledeki sessizliği Akparti içlerine sızan uyuyan hücrelerden biri olduğu hakkında derin şüpheler oluşturmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.