SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüksek Askeri Şura toplanıyor

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Genelkurmay karargahında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. YAŞ öncesi Erdoğan ve komutanlar

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2014 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2014 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yüksek Askeri Şura toplanıyor
Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Genelkurmay karargahında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. YAŞ öncesi Erdoğan ve komutanlar Anıtkabir'i ziyaret etti. 

 

Erdoğan, Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajda, "Dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde istikrarımızı koruyarak, gücümüzü artırarak, bölgemizde barışı, huzuru ve refahı kalıcı hale getirmenin gayreti içindeyiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, akşam da resmi konutta YAŞ üyelerine yemek verecek. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, YAŞ sebebiyle seçim çalışmalarına ara vermiş olacak.

Şura'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik gibi nedenlerle ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek. Büyük bir sürpriz olmazsa ordunun komuta kademesinde bir değişiklik beklenmiyor.

YAŞ'ın Ağustos toplantısı, Aralık ayındaki dershanelerin kapatılması ve hemen ardından gelen yolsuzluk soruşturmalarıyla Gülen Cemaati ve AK Parti hükümeti arasında başlayan ve emniyetteki operasyonla derinleşen kavga sonrası ilk toplantı.

Kavganın ardından, Başbakan ve kurmayları Ergenekon ve Balyoz gibi darbe girişimi davalarında sanıklara 'kumpas' kurulduğu iddialarını dile getirilmiş ve bundan Gülen Cemaati'ni sorumlu tutmuşlardı.

Anayasa Mahkemesi'nin 'adil yargılama kararı ihlal edildi' kararından sonra da, başta eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olmak üzere, Ergenekon ve Balyoz davasının asker sanıkları tahliye edilmişlerdi. Tahliye olan askerlerin şimdi dönüş ve terfi talepleri var. Bu konunun Şura'da gündeme gelip gelmeyeceği net değil.

Son olarak, 22 Temmuz'da yasa dışı dinlemeler gerekçesiyle başlatılan ve Gülen Cemaati'ne yakın olduğu iddia edilen polisleri hedef alan soruşturma gelmişti.

Başbakan'ın 'paralel yapı' olarak nitelediği Gülen Cemaati dolayısıyla, TSK'da da bir uygulamanın olup olmayacağının YAŞ sonrası netleşmesi bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.