SON DAKİKA
Hava Durumu

Faşist kafaya Memur-Sen dur dedi!

Bursa’nın Kestel ilçesinde bulunan Musa Amca İlkokulunda 23 Nisan etkinlikleri başlangıcında  öğrencilere 10. Yıl marşı okutmak isteyen öğretmen

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2015 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2015 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Faşist kafaya Memur-Sen dur dedi!
Bursa’nın Kestel ilçesinde bulunan Musa Amca İlkokulunda 23 Nisan etkinlikleri başlangıcında  öğrencilere 10. Yıl marşı okutmak isteyen öğretmene ‘seviye üstü’ diyerek karşı çıkan okul müdürü Eğitim-iş ve Türk Eğitim-Sen tarafından hedef alındı.

 

Öğrencilerine 10. Yıl marşını okutmak isteyen öğretmene anasınıfı öğrencilerinin yaş seviyesine uygun olmayacağını belirterek izin vermeyen okul müdürünü arayarak tehdit eden ve olayı önce Milli eğitim Müdürlüğü’ne sonra Ankara’ya taşıyan sendikaların tutumu akıllara 28 Şubat döneminde yapılan toplum mühendisliği propagandalarını getirdi.

 

Yaptıkları tehdit ve şikâyetlerle kalmayan sendikalar şu açıklamalarda bulundu: “10. Yıl marşını engelleyemeyeceksiniz, aksi halde 23 Nisan’da okul önüne ses sistemi kurarak 10.yıl marşını çalacağız. Boşa heveslenmeyin beyler 10. Yıl marşını biz yazdık,100. yıl marşını da biz yazacağız.”

Bursa il genelinde Söz konusu okul müdürünün itibarını zedelemeye yönelik girişimlerde bulundukları öğrenilen sendikalara tepki gösteren Bursa Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Sarıgül “10. Yıl marşına kutsallık yüklenerek, gerici bir anlayışla çocukların ruh dünyasının esir alınmaya çalışılıyor. Üretilen sahte kutsallıklar üzerinden gerilim çıkartarak, çocuklara zorla ideoloji yüklenmeye çaba sarf ediliyor.” dedi.

Bu dayatmaya karşı çıkan okul müdürünün hedef alınmasının ise kabul edilemez olduğunu vurgulayan Sarıgül, 10. Yıl marşının bir siyasi simge haline getirilerek, çocukların simgeler üzerinden tartışmanın içerisine çekilmesini kınadıklarını ifade etti.

Militarist yaklaşımlarla toplumun kamplara bölünmek istendiğini de vurgulayan Sarıgül, 28 Şubat sürecinde de bu sendikaların 10. Yıl Marşı üzerinden toplum mühendisliğine soyunduğunu hatırlattı.

Kaynak: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.haber10.com%2Fhaber%2F611339%2F%23.VTiy3q3tlHw&h=6AQELOrQp

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.