SON DAKİKA
Hava Durumu

Söz vermek kolay

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2023 22:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2023 22:39

Bağış kampanyası rekor bir rakamla sonuçlandı. 


Gazetelere göre 115 milyarı aşkın para toplandı. Ne güzel değil mi? İş adamları telefonla bağlanıp ne kadar bağışlayacaklarını açıkladı gururla. Takdir edilesi bir durum. Kemal de katıldı “Bir maaş daha bağışlıyorum” dedi. Abla da öyle… Bazı diğer siyasetçiler de katıldı. Devlet bankalarını gördük de özelleri göremedik. Bir de KOÇ Holding yoktu. Yoksa ben mi kaçırdım? Mutlaka gözümden kaçmıştır canım! Koskoca Koç kallavi bir miktar bağışlamıştır. Aksini düşünmek hakaret olur. 
İyi hoş da, Kemal ve Abla Halk TV’nin öncülüğünde İzmir Belediyesi’ne mi yaptı bağışları yoksa AFAD veya KIZILAY’a mı? Orası biraz muallakta kaldı. Bağış yaptılar da nereye yaptılar. Bilmek isterim. Bir açıklık getirilir mi acaba? Çünkü Halk tv alternatif kampanya da yürütüyor bilindiği gibi.


Diğer bir mesele ise bağış sözü verenlerin bu bağışları yapıp yapmadıklarını takip etme konusu. Gazetecilikte haberi takip vardır. Verilen sözler yerine getirildi mi? Bakmak gerek. Bazı isimlerin bu bağışı yaptıklarına veya yapacaklarına zerre şüphem yok da tanımadığım kişilerin bağışı gerçekten yaptığını bilme hakkım var.
Öyle ya, ben de yayına bağlanıp “10 milyon bağışlıyorum.” Diyebilirdim. 10 milyonu bir arada görmüşlüğüm var da o eskiden Merkez Bankası’nda bir haber yaptığım sıradaydı. Bir de resimlerde gördüm elbet. Eh ben çıkıp “10 milyon bağış yapıyorum.” Desem kim kontrol edecek. Benden dekont mu istiyorlar. Gecenin o vakti EFT falan da olmaz.


Her şeye rağmen müthiş bir kampanyaydı.


Bakmayın Halk TV’nin karalama çabalarına. Onların inandırıcılığı yok zaten.
Ben sadece haberi takip amacıyla söylüyorum.
Burada çok ilginç olan bölüm SMS bağışlarıdır. 
9 milyondan fazla SMS gönderilmiş dün gece. Bir SMS 50 lira bağış demek. Kaba hesapla 450 milyon lira eder. Bu arada bir kişinin birden fazla SMS göndermiş olma ihtimalini de hesaba katıyorum elbet ama 9 milyona yakın kişi kalbi olarak katılmış telefonlarına sarılıp.
İngiltere’den biliyorum, bu SMS bağışları orada da var. Bizdeki rakam rekor rakamdır.
Sıkıntı var ama milletimizde birlik beraberlik ve yardım severlik de var. 
En azından büyük çoğunluğunda…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.