SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor'dan dev proje

Bursaspor'da altyapı destekli müthiş bir proje hayata geçiriliyor. Teknik Direktör Hikmet Karaman, ekibiyle beraber mesaisinin bir bölümünü alt

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor'da altyapı destekli müthiş bir proje hayata geçiriliyor. Teknik Direktör Hikmet Karaman, ekibiyle beraber mesaisinin bir bölümünü altyapı için harcayarak yeni starlar keşfediyor.



İlk etapta 24 kişilik grup tespit ettiklerini anlatan Hikmet Karaman, "Sezon sonunda 6-7 futbolcuyu A takıma monte ederek futbol konusunda şehri ayağa kaldıracağız. Yabancı futbolcuya belki de ihtiyaç duymayacağız. Starları başka yerde aramaya gerek yok. Starlar içimizde "dedi.
Bursaspor Teknik Direktörü hikmet Karaman, yerli yetenekler için sorumluluk aldıklarını, başarı için taşın altına bütün vücutlarını koyduklarını belirterek, "Biz bu taşı tek başımıza belki kaldıramayız. Ama şehirdeki futbol otoritelerinden, medyadan ve taraftardan desteğe ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreçte A takımı ile altyapıdaki gençlerimiz görkemli bir maç yapacak. Burada starları keşfetme konusunda kamuoyundan da destek bekliyoruz" dedi.
Teknik ekip olarak 2 haftadır ayrı antrenman saatleri koyarak altyapıdaki futbolcularla çalıştıklarını kaydeden Hikmet Karaman, "Bizler A takımın haricinde bütün mesaimizi orada geçirerek sezon sonuna kadar 6-7 tane oyuncuyu A takıma monte etme peşindeyiz. 2 hafta sonra bütün Bursa kentini, bütün Bursa şehrini Beşiktaş maçında taraftar nasıl stadı doldurmuşsa öyle bir katılım bekleyerek bu gençleri A takıma karşı maç yaptıracağız. 5 haftalık periyotta hazırlayarak daha sonra A takımına karşı bir maç oynatıp buradaki oyuncuların gelişimini tespit edeceğiz. Hem şehir hem taraftar hem Bursaspor'un ileri gelenleri elimizdeki yetenekleri görürse daha iyi olacak" dedi.

STARLARI BAŞKA YERDE ARAMAYA GEREK YOK
Dünyanın üst düzey oyuncularına benzeyen stilde oyunculara sahip olduklarını kaydeden Karaman, "Messi, İniesta gibi oyuncularımız var. Altyapılarda çalışılırken hocalar gelişmekte olan genç oyunculara büyük futbolcuları örnek verirler. Büyük takımlar kendi büyük oyuncularını altyapıya gönderip onlarla antrenmana çıkartıp onları örnek almasında katkı koyarlar. Değişik yerlerden genç yetenekleri bulup getiren tüm emekçi hocalara teşekkür ediyorum. A takıma 5-6 futbolcuyu takıma katarsak yönetimimiz buradaki hocaları ödüllendirir. Bu projeyi uygulamaya geçirdik. Bursa'da büyük bir potansiyel var. "Altyapıdaki oyuncuyu çağır görelim, sonra geri gönderelim"anlayışında değilim. Böyle yapmıyorum. Ben geçmiş kulüplerde bunları hayata geçirmeye çalıştım. Her seferinde 6-7 oyuncuyu aldım, A takıma hazırladım. Yaptığımız proje Bursaspor'un altyapısına da hareket getirecek. Dünyanın önemli turnuvalarında Bursaspor'un 4 oyuncusu oynuyor, İngiltere'ye 2 gol atıyor oyuncumuz. Şampiyon oluyoruz. Starları başka yerde aramaya gerek yok. Starlar içimizde. Bunları alıp olgun hale getirmek gerekiyor. Biz bir yandan kulübümüzü Avrupa kupalarına sokma gayreti gösterirken, diğer yandan şartlar ne olursa olsun kulübe Bursaspor'u en iyi şekilde temsil edecek ruhların canlılıkların katılmasını istiyoruz. Bu proje; takım yarışma durumunda olduğu için göz önüne gelmiyor. Sabrettim ama artık kamuoyunun bilmesinde fayda var. Artık hem hocalar, hem tüm taraftarlarımız, hem şehrin ileri gelenleri bilsin. Bu önemli bir projedir. Türk Futbolu'nun sistemi yok. Hala daha söylüyorum. Bursa şehri, futbolu yaşayan ve destekleyen bir şehir. Şampiyonluk var, lig 3'ncülüğü var. Buraya bir sürü yabancı oyuncu gelmiş, gitmiş. Bir bütünlük sağlayamamışız. Altyapı fabrikasından oyuncu üretememişiz. Kamuoyundan destek istiyorum. Ben bunu bugün söylüyorum. Yarın burada olmayız ama yapılacak çok önemli işler var. Biz taşın altına bütün vücudumuzu soktuk. Tek başına kaldırmak için birlikteliğe ihtiyaç var. Ben Ozan'ı banko oynatırım. Dün maçtan sonra soyunma odasında altyapıdan 10 tane oyuncu vardı. Ağbilerini tebrik etmeye geldiler. Bu takım bütünleşmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

“BENİ YERDEN YERE VURUN FUTBOLCULARIMI ELEŞTİRMEYİN”
2 tane üst üste deplasmanda oynayacaklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, “Sakat futbolcularımız oldu. Bazen 4 eksikle mücadele ettik. Onların yerine gelen arkadaşlarımız iyi performans sergiledi. Ferhat sakatlıktan yeni kurtuldu bu hafta gol attı. Serdar’a ağır eleştiriler olmuş. Biz takımız takım halinde kazanacağız. Şuanda mevcut kadro içindeki her futbolcuya ihtiyacımız var. Beni eleştirin yerden yere vurun ama oyuncularımı eleştirmeyin. Onlara ihtiyacım var. Birileri çıkıp skoru değiştirecek maçın önüne geçecek. Medyadan rica ediyorum bunları yapmayın. Bana sallayın ama adaletli olun. Pinto gol attığı zaman bana geliyor. Niye? Ben adaletliyim. Biz sonuçta takımız ve sonucu almak istiyoruz. Bitmiş hiçbir şey yok. Aynı ciddiyeti koruyacağız” dedi.

“PİNTO’NUN BİR YERDE PATLAMA YAPMASI GEREKİYORDU”
Pinto’nun bir yerde patlaması gerektiğini belirten Karaman, “Uzun süre sakatlık dönemi yaşadı. Ondan bunu bekliyorduk. Bu hafta Basser’i de oynatamadık. Yabancı kontenjanımıza takıldı. Maç 0-0 gitse 2. santraforu oyuna alamayacaksınız.Beşiktaş maçında her şey olabilirdi. Ama biz bazı şeyleri riske atarak verdiğimiz sözümüzün arkasında duracağız” şeklinde konuştu.

“BEN CESARETLİ ADAMIM KELLEMİ ORTAYA KOYARIM”
Bursaspor’un bu sene Avrupa kupalarına gideceğini tekrarlayan Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben cesaretli adamım. Kellemi ortaya koyarım çıkarım. Öyle atmıyoruz. Mutlaka bin sonuç alacak. Mağlubiyetten sonra özellikle söyledim. Bizim potansiyelimiz. Bunu birlikte yapabiliriz. Eksik ve iyi olan taraflarımızı biliyoruz. Burada oyuncuyu yerden yere vurmayın. Bursaspor bir takım. Takım bütünlüğünü bozmadan devam etmeliyiz. Oynadığımız oyunu devam ettirmeliyiz”.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.