SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarih Efkan Ala’yı yazar!

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2022 20:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2022 20:23

Siyasi ikbal ve ben merkezli siyasetten çok uzak, millete devlete hizmet etme çabasından taviz vermeyen AK Parti Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, dirayetli duruşunu ve devlet adamı yapısını her yerde gösteriyor. Devlet, Efkan Ala gibi ömrünü milletine devletine vakfeden, millete hizmet etmek için nefes tüketen adamların sırtında yükseliyor. 


Efkan Ala Bey’i algı siyasetinin içinde, hizmeti olmayan siyasetin kenarında köşesinde, devletten yana olmayan adımların hiçbir yerinde görmedik görmüyoruz. İnanılmaz bir yoğunlukla kendisi ülke içinde ve ülke dışında adeta mekik dokuyor. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm yurtdışı temaslarında yanından ayırmadığı Ala, uluslararası alanda Türk toplumu için ve Türk devleti için çok ciddi çalışmalar yapıyor. 


Bursa’da çok görünmediği için eleştirilse de, Efkan Ala Bey Bursa’ya çok şey katıyor. Bir kere Bursa’yı talan etmek isteyenlerin önünü kesiyor. Bursa için bir şey yapılıyorsa iki saatliğine bile olsa atlayıp gelip orada oluyor. Hizmetlere destek verirken. Ankara’da Bursa’nın haklarını sonuna kadar savunuyor. 


Daha dün Orhangazi’de Gençlik ve Kültür Merkezi’nin hizmete alınması ile ilgili törenlere katıldı. Efkan Ala Bey’in temel özelliklerinden birisi reklama, kendini öne çıkarmaya, bunlardan bir siyasi beklenti içinde olmaya yönelmiyor. 


Devlet adamı sorumluluğu ile polemiklere girmiyor, algı operasyonları içinde olmuyor. Bursa’ya gelip her kesimle buluşuyor, onları dinliyor, kendisi anlatıyor. Temas kurduğu her kesimde ona olan ilgi ziyadesiyle artıyor. 


Evet Efkan Ala Bey, kimseye merdiven olmuyor, kimsenin ihalesiyle, kimsenin rant işi ile ilgilenmiyor. Devletin doğru ve adaletli çalışması için mücadele veriyor. 
Ayırmıyor, bölgecilik adamcılık bilmem necilik yapmıyor. Yıllarca üst düzey bürokratlık ve bakanlık yapmış olmamın ve bu görevleri sindirmiş olmanın vakurluğu ile kişisel hikayesine değil bütün olarak Türk devletinin hikayesine ne katabilirimin mücadelesini veriyor. 


Mesela birkaç gün önce düzenlenen uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP) yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bu ilişkilerin kurulup buraya getirilmesinde büyük emeği var Ala’nın. 


Türkiye güç merkezi olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yük değil yoldaş olan ve omuz veren isimlerden biri olmasına rağmen ne hamasi nutuk attığını ne de kişisel dava seçtiğini görmezsiniz. 


Efkan Ala, siyasi kişiliğinin önünde devlet adamı kimliği olan ve bunun hakkını veren bir isim olarak devletine hizmet etmeyi sürdürüyor. 
Efkan Ala gibi isimlerin ve kişiliklerin çoğalması, kişisel ikbal peşinde koşan isimlerin de azalmasıyla Türk siyaseti ve Türk devleti çok daha iyi yerlere gelir. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından en fazla enerji harcayan isimlerden biri olan Efkan Ala, sadece bir milletvekili ya da parti yöneticisi olarak değerlendirilemeyeceği gibi, Ala’nın hizmetlerini de göz ardı etmek mümkün değil. 


O nedenle tarih Efkan Ala’yı mutlak suretle yazar. Devlet Adamı diye kayda alır. Keşke daha çok Efkan Ala olsa.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.