SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarih profesörü mübarek!

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2020 20:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 20:25

Amacı Ak Parti’ye kara çalmak. Amacı Sayın Başkanımızın yaptıklarını küçümsemek. Karadeniz’de bulunan doğalgazla ilgili tek kelime etmeyen Kemal konuşuyor da konuşuyor. Çıkmış korona önlemlerini 30 Ağustos yasağı olarak göstermeye çalışıyor. Utanmadan “Öyle yasaklarla olmaz bu.” diye bir cümle kuruyor. Efendi, efendi virüs var biliyorsun değil mi? Önlem falan, sosyal mesafe, maske… Millet zaten önlemlere uymayarak her şeyi riske atıyor. Bari sen yapma.

Ama adam akıl ile değil içgüdü ile konuşuyor. Bilmeden, zahmet edip öğrenmeden, işine gelen yalanı fütursuzca savurarak, iftiralar atarak. Atatürk ismi üzerinden nemalanacak aklı sıra. Yok, bununki Yılmaz gibi cukkayı götürme işi değil. Bu siyaset falan yaptığını zannediyor o kadar. Ya da Paganların talimatı öyle. Hal böyle olunca da saçmaladığının farkına bile varamıyor garibim. Şecaat arz etmek istiyor;

“Hepimizin oturup düşünmemiz lazım, tarihimizi yeniden okumamız lazım… Onlar biliyorlar mı acaba 1940’lı yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden birisiydi. Onlar biliyorlar mı bunu acaba?”

Unutmayalım ki bu cümleleri kuran CHP’nin genel başkanı. Hani o uçak ihraç eden beş memleketten biri dediği Türkiye’de 15 Mart 1950 tarihinde o uçak fabrikasının ABD baskısı üzerine kapatıldığını ve kapatanın da İsmet olduğunu. Hangi İsmet mi? İsmet İnönü efendim. Partisi’nin değiştirilemez Genel Başkanı. Yani “Milli Şef”

Ne yaptın Kemal? Şecaat arz ederken üstelik. Çıktın sirkatini söyledin be adam! Biz de bunu diyorduk zaten. Bu CHP zihniyeti nasıl teslim etmiş memleketi ABD’ye? Kendi ağzınla söyledin be Kemal! Daha neler neler yaptılar da, onları anlatmaya bu sütunlar yetmez. Bak ne güzel demişsin; “Hepimizin oturup düşünmemiz lazım, tarihimizi yeniden okumamız lazım…” Oku Kemal. Oku da öğren. Şimdi sen Şemsettin Günaltay’ı da bilmezsin.

Bak o dönemde yani uçak fabrikalarının kapatıldığı zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin 18. Hükümeti baştaydı ve CHP Sivas Milletvekili Şemsettin Günaltay hükümetin başbakanıydı.

Tabi ben bunları boşuna söylüyorum. Sen koskoca ABD Başkan adayının desteğini almış adamsın. O iktidara gelirse seni destekleyecek ve sen de seçileceksin ya, iktidara geldiğinde çıkan doğalgazı onlara verirsin. Belli mi olur belki de Ege’de bir şehrimizin adını Simirni diye bile değiştirirler o zaman…

Bir dakika unuttum. Sen yapamazsın çünkü aday bile olmayacaksın. Artık kimi çatı aday yaparsan o verir. Sen de parlamenter sisteme geçip başbakan olma hayaliyle yaşarsın. Olur musun bilmem ama sen CHP’deki koltuğunu sağlam tut.

O da elden gitmesin.

Bu arada Akdeniz’deki gerginlik için ne düşünüyorsun Kemal?

Söyle bakalım Yunanistan kıta sahanlığını kaç mile çıkartsın? 100 mil yeter mi yoksa şöyle Hint o6kyanusuna kadar uzanan bir kıta sahanlığı daha mı iyi olur?

Bir konuş bakalım, ne dersin Kemal?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.