SON DAKİKA
Hava Durumu

TASArruf ETmelisin ‼

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2023 21:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2023 21:38

Sadece Türkiye değil tüm dünya kuraklığın pençesinde. Bu durum ülkemizde de her geçen gün tehlike çanları çalmasına neden oluyor. 
Tarım alanlarından sonra şimdide şehirlere su veren barajlardaki seviyenin hızla düşüyor olması panik değil ama herkesin önlem almasını gerektiren bir durum. O nedenle bireyler olarak hepimiz suyu çok daha dikkatli kullanmak zorundayız.


Bursa’nın içme suyunu karşılayan iki ana baraj var malum. Doğancı ve Nilüfer Barajları. Nilüfer Barajı, Doğancı Barajı’nı beslemek amacıyla inşa edilmiş bir baraj.

Yedek akçe yani. 


Kuraklık nedeniyle barajlar beslenemeyince Nilüfer’in suyu Doğancı’ya aktarılıyordu bir süredir. İşte yıllar sonra ilk kez Nilüfer Barajı tamamen sıfırlanmış oldu.

Barajda su kalmadı. 


Doğancı Barajı’nda ise doluluk oranı sadece yüzde 24. Tasa etme vaktinin geldiğini gösteren bir istatistik bu. Tasa ederek suyumuzu idareli ve tasarruflu kullanma vaktidir. Tabi su her zaman tasarruflu kullanılmak durumunda olan bir kaynak ama şimdi çok daha önemli. 


Barajdaki suyumuzu tasarruflu kullanırsak çok büyük problem yaşamayabiliriz. Çınarcık Barajı’nın aktarımı içir çalışmalar sürüyor. Ancak o süreçte bu suyu idareli kullanmalıyız. Kaynaklarımızı gereksiz kullanıp sonra dara düşmenin bir alemi yok. Bugünü tasarruflu kullanım gelecekte sıkıntıların önüne geçecek. 
Bu nokta devletin ve milletin el birliği ile çözüme ulaştıracağı bir alan. Devlet imkanlarını ve kabiliyetlerini kullanarak rezerv alandan su getirecek millette birey birey kullandığı suya dikkat edecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.