SON DAKİKA
Hava Durumu

Tebrikler Başkan

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2020 18:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2020 18:57

         Biri arayıp sordu; “Evde iki kişiyiz ve tedbirler çerçevesinde ikimizin de dışarıya çıkmaması gerekiyor. Kimimiz kimsemiz yok. Komşular zaten kendi derdinde. Ekmek almak için dışarıya çıksak ceza alır mıyız?” Aklıma takılan bu soruyu araştırdım. Tatminkâr bir cevap alamamıştım ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’ın twitini gördüm. Şöyle diyor başkan;

“60 yaş ve üzerindeyseniz, Alışverişinizi yapacak bir yakınınız yoksa biz varız! Yanınızdayız. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Ekibimize ALO 153, 444 16 00 ve 0224 716 11 55 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz...”

Ne kadar hoş bir şey. Yürekten tebrik ediyorum Sayın Aktaş’ı.

Şimdi belediyelerin görevi bu diyenler de çıkacaktır elbet. Ne var ki, ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni merak ediyorum. Acaba Ekrem İmamoğlu da böyle bir uygulama başlattı mı? diye merak ettim. Araştırıp soruşturdum. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öptüğü videosunda da bu konuda bir laf yok. Ayrıca bu video beni epey endişelendirdi doğrusu. İmamoğlu diyor ki “Şu virüs işi bitsin sizlere çok güzel günler yaşatacağız.” Bu lafı duyunca eyvah dedim işler ne hale gelecek acaba? Çünkü “Her şey çok güzel olacak.” dediğinde gördük de ondan diyorum.

Şimdi kalkıp İmamoğlu’na sorsanız (tabii henüz tatile çıkmadıysa) deseniz ki; “Yaşlılar için alışveriş yapma gibi bir hizmetiniz var mı?” süt dağıtma meselesinde olduğu gibi kalkıp “Var ama reklam olmasın diye duyurmuyoruz.” der mi acaba?

Kaç şehirde, hangi belediyelerde böyle bir hizmet verildiğini cidden merak ediyorum. Bu gerçekten önemli bir mevzu. Biri kalkıp da “Süpermarketlerden ısmarlasınlar, internet üzerinden.” diyecek olursa yemin ediyorum kalbini kırarım. Öncelikler bu yaşta internet kullanıcısı çok az. Diğer bir konu bu marketler iki ekmek, bir kutu süt için zahmet etmiyor. Ayrıca, bir deneyin bakalım kaç gün sonraya randevu veriyorlar. En azından üç veya dört gün üstelik o da aksıyor.

Zor günler yaşıyoruz. Sadece biz değil, dünya zor bir dönemden geçiyor. Bu pandemiğin tüm dünyada birçok şeyi değiştireceği kesin. Ne yönde bir değişiklik olacağını Allah nasip eder, ölmez de sağ kalırsak, hep birlikte izleyip göreceğiz.

Bana sorarsanız insanların bencilliği ön plana çıkacak. Dünya çapında konuşuyorum, alınmayın Türkiye için demiyorum. (Elbet bizde de var öyleleri ama şükür ki azınlıkta) Sadece kendini düşünenler birbirlerini kırma noktasına gelecek. Bakın İngiltere’de başladı bile. İtalya’yı bilmiyorum. İspanya’da nasıldır, Almanya’da neler oluyor?

Aldığımız haberler pek iç açıcı değil.

Batı kültürü yıkılıyor mu dersiniz?

Not: Bu yazı sabah saatlerinde yazıldı. Öğlen öğrendiğime göre bahse konu problemi çözmüş devletimiz. Bir genelge ile bilgi verildi. Yayınlanan genelgede şöyle deniyor; "İhtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci Vefa Koordinasyon Grubu tarafından yönetilecek. Bu grubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştirilmeyecek." Bu konuda şu linkin takip edilmesinde fayda var: https://www.icisleri.gov.tr/acik-kapi-projesi-19-01-2018

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.