SON DAKİKA
Hava Durumu

Tiktokçu Hocaların Promosyon Dualarını Kimler Niçin Okuyor? 

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2023 21:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 21:28

Geçenlerde Cübbeli namıyla meşhur Ateist tedarikçisi Trol Mehdi’nin Youtube’ta bir videosunu izlemiştim. 2 gün öncesinde yayınlanmıştı. Kendi çıkardığı derginin son sayısını referans gösterdiği bir duadan bahsediyordu. O duayı okuduğunuz zaman sağlıkla ilgili dünyada görülmemiş bir promosyon kazanıyorsunuz.
Duayı kendisi okuyor. Ancak kelimeleri hızlı okuduğu ve yer yer yuvarladığı için çok iyi seçilmiyor. Altında onlarca kişi, birinin, o duanın metnini yorumlara kopyalaması için yalvarıyor. Ancak bunu hiç kimse yapmıyor. Veya yapıyorsa da siliniyordur. ‘Dergiyi al kardeşim’ 
Bol bol: “Allah seni başımızdan almasın, Allah razı olsun” duaları…

Böylesi promosyon duaları izlediğim, beğeni sayılarına baktığım ve de yorumları okuduğum için olacak, yapay zeka, benim ‘promosyon manyağı bir beleşçi’ olduğuma hükmetmiş olmalı ki, bu videoları sürekli karşıma çıkarıyor. Beğeni ve yorum yapmayınca da bazen soruyor: “Bu videoları beğendiniz mi?
Yapay zeka da olsa adamlar haklı. ‘Boşa yorma bizi’ diyorlardır zımnen.

Sadece Cübbeli namlı trol mehdi yapmıyor bu promosyon kampanyalarını…
Birkaç gün önce gördüğüm bir videoda, Kur’an-ı Kerimi Güzel okuma yarışmasında jüri üyesi olan arabesk ilahici hoca da bu kervana katıldı. Tüm bankalar promosyon verirken, onun vermemesi olur mu? Müşteri kaybeder. 
Ancak O’nun duasının sayısı daha az ve de promosyonu daha genel ve üst level. Muhtemelen onun müşterilerinin biti daha kanlı. Misal, Cübbeli gibi ‘Paraları koyacak yer bulamazsınız’ demiyor.
Ne diyor? 


Kimin ne sıkıntısı varsa, sıkıntısından rahatlaması için’ okunacak dua… diyor.
110 bin beğeni ve 828 yorum. Allah bereket versin.

Bir başka çok tane tane konuşan ve bir camide videolarını çeken uzun sakallı ve de tertemiz giyimli bir promosyoncu ise, “Allah’tan başka kimseye muhtaç olmak istemiyorsan ‘Ya Samedü celle celalühü’ ism-i şerifini her gün 134 defa okuyoruz” on binlerce beğeni ve yüzlerce yorum…
Allah’ın yarattığı insan, hayvan ve diğerlerine muhtaç olarak yaratılmıştır. Aksi durum istiğnadır, firavunluktur. Müstağni karakterine sahip olmak için, Allah gibi Samed olmak için ‘Ya Samedü’ çeken insan hangi kafayı yaşıyor, anlamak zor.

Ancak, insan nisyan ile malüldür. Ya unutursak ‘Ya Samedü’ çekmeyi?

Bunun da çözümü var. Bunu da başka bir promosyoncu çözüyor.
Unutkanlığından kurtulmak mı istiyorsun? Günde 150 defa ‘Ya Alimü Celle Celalühü’ çek, kurtul.

Şeytan meşgul ediyor, çekemiyoruz demeyin. Cübbeli sazı eline alıp, ‘Kim Sabah (vakit detayı var) bakara süresinden 10 ayet okursa, şeytan bütün gün yaklaşamıyor’ diyor. Üzerine basa basa tekrar tekrar söylüyor. Allah’ın kıyamete kadar destur verdiği, insan üzerinde çalışma ruhsatına sahip olan şeytanın ayarları bozuluyor ve işini yapamaz oluyor. Binlerce beğeni ve yorum.

16 bin beğenili bir zikir var. Aşırı temiz yüzlü ve temiz sakallı genç bir promosyoncunun bir süpermarkette çektiği videoya göre, çarşıda pazarda çok büyük sevaplar kaçırıyoruz. Her kim çarşıda, pazarda La ilahe illallahü…. (Namaz tesbihatından sonra okunan dua) okursa, ona 1 milyon hasene yazılır. Kısa günün karı.

Vallahi Tallahi Billahi diye başlıyor Cübbeli bir videosuna. Öyle bir teşbih var ki, Bu dünyanın mülkünü sana tapulamalarından daha değerlidir. Hz. Peygamber, miraç gecesinde bütün meleklerin (arş kürs, melei ala daki) bu tesbihi okuduklarına şahit olmuş. Bu teşbihi bir kere okuyorsun. Bu meleklerin kıyamete kadar yaptıkları tesbihatın bir misli sevabı sana yazılır. Hoca bu tesbihleri kitabında/ dergisinde toplamış. 45 bin beğeni. 

Bu promosyoncu hocalardan en şaşırdığım kişi ise, son zamanlarda laiklere laf sokması ile ünlenen Halil Konakçı. O bile bu sektöre girmişse artık promosyonun meşruluğuna hiç kimse laf edemez.  

Daha burada bahsetmediğim yüzlerce promosyoncu, beleşçi sözümona hocanın yeni trendi sanırım bu şekilde devam edecektir.

Ancak bunların arasından hiçbirisi, bakara süresinin 214. Ayetindeki ‘Meta Nasrulah’ ile ilgili bir promosyon kampanyasını düşündüklerini, bununla ilgili video çektiklerini görmedim. 


Misal: “Seher vaktinde, 147 defa ‘Meta Nasrullah’ çekersen, Allah 70 bin meleği sana müstahdem kılar. Bereket olur, kar yağar, enflasyon düşer, banka promosyonun artar. Doların varsa dolar artar, dolar borcun varsa dolar düşer…


Neden olmasın?


Resulüllah ve beraberindekiler öyle daralmışlar ve sıkıntıya uğramışlar ki, Allah’ın yardımı ne zaman diyecek noktaya gelmişlerdi. Resulüllah ve beraberindekiler, ellerine tesbihleri alıp sihirli bir sayıda ‘Meta Nasrullah’ mı çekmişlerdi acaba?

Cübbeli namlı promosyon tüccarı, bu videolara avanaklar ve akılsızların itibar ettiğini söylese de, benim kanaatim farklı.

Fıkraya göre, Temel Fadime’ye, “Ocağa suyu koy” demiş. (Karadenizde bu cümle sevişme teklifidir) Fadime de bıyık altından gülmüş. (Temel’in cinsel gücünün kalmadığını ima etmiş) Temel de cevabı yapıştırmış: “Olmazsa çay demleriz” demiş.

İşte bu bedavadan, beleşten promosyon vaadleri tamamen çay demleme bağlamında değerlendirilmelidir.
Ruhumuza el Fatiha. (6246 defa)


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.