SON DAKİKA
Hava Durumu

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2022 20:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2022 20:55

Halk adamı olmak halktan yana olmak ve bunu popülizm değil içten gelerek yapmak bambaşka bir şey. Her gününü bir yandan yönettiğin ilçe için daha fazlasını nasıl yaparımın derdindeyken bir yandan da halk için sosyal projeler geliştirmek, bunları öyle bir süreliğine göstermelik ortaya koymaktan öteye geçirmek gerçekten bir zihniyet ve bir duruş meselesi. 


Bunu başarabilen isimlerin başında hiç şüphesiz Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır geliyor. İyi bir mimar, parlak bir yönetici olmasının dışında duyguları, inançları, idealleri net olan bir isim aynı zamanda. Yaptığı hiçbir şeyi laf olsun diye yapmadığını sadece son 3,5 yılda Kestel’de bile gösterdi hem bize hem Kestel’e. Her işini ince eleyip sık dokuyan, söz verdi mi mutlaka yerine getiren bir isim aynı zamanda. 


İşte o Önder Tanır, Kestel Belediye Başkanlığı’na aday olduğunda özellikle dar gelirli vatandaşların ekmeğe kolay ulaşabilmeleri için fiyatını indirip dönem sonuna kadar da 1 liradan satma sözü vermişti. Göreve geldikten sonra ekmek fiyatını söz verdiği gibi 1 lira 25 kuruştan 1 liraya çekti. 5 bin olan üretim kapasitesi 6 bine çıkarılırken, daha faz insana ulaşmak için de gereken tedbirleri almıştı. 


Aslolan bunun sürdürülebilir olmasıydı. Ve aradan geçen 3,5 yılda bu süreç taviz vermeden sürdü. Kimse bunun gerçekleşeceğini tahmin etmiyordu. 
Ekmek son iki yılda 1.50 liradan ki 200 gram olan ekmek için söylüyoruz bunu 5 liraya geldi. Ancak Kestel Belediyesi, bu ekmeği zaten ticaret yapmak için değil dar gelirlilere nefes aldırmak için üretiyor. Yani ekmek fabrikası bir ticari müessese değil fakir fukaraya destek olan bir imaret aslında.


Kestel Belediyesi, sosyal projeler yani dar gelirli vatandaşlara yönelik onlarca iş yapıyor. Hepsi birbirinden değerli. Kimseyi aç açıkta bırakmıyor ve bunları sistematik bir şekilde sürdürüyor. Yani sadece Ramazan’da bayram da değil yılın her günü kimsesizin kimsesi olmaya özen gösteriyor. 


Tekrar ekmek konusuna gelirsek. Kestel Belediyesi ekmek maliyetini düşürüp en azından kafa kafaya getirmek için önemli bir çalışma başlattı bir süre. Boş olan arazilere buğday ekip ununu kendi üretmeye karar veren Kestel Belediyesi, bin 300 dönem arazi ekilmesi durumunda tüm ihtiyacının karşılanacağı hesabı üzerinden çalışmaya başladı. 


Geçtiğimiz hafta görüştüğümüz Önder Tanır, bin dönüm arazi toparlandığını ve ekim aşamasına gelindiğini söylemişti. Bu hafta cumartesi günü buğday taneleri toprakla buluşacak dar gelirlinin ucuz ekmeği için. Ne mutlu Önder Tanır ve ekibine. Bu arada yeni tarla arayışı da sürüyor. 


Gelelim bir güzel projeye daha.

Kestel Genelinde eğitim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerine her hafta toplam 5 bin 500 bardak ballı süt dağıtılıyor ve bu sürekli yapılıyor. Her gün farklı okullarda olmak üzere yapılan dağıtımla her hafta her öğrenci bir bardak ballı süt içiyor.


 Proje gelişmeye de devam ediyor. Bir süre sonra belki rakam artacak ancak bunun düşünülüp uygulamaya başlanması bile çok güzel. Bir yerden besmele çekip başlayınca, samimiyet ve gayret olunca sonuçlar da çok güzel oluyor açıkçası.


Bir belde de adil yöneticiler varsa ki Kestel’de var, halk için gayret var, çaba var, samimiyetle mücadele var demektir.  İşte bu nedenle belki de Kestel en iyi dönemini yaşıyor. Boş geçen yılların eksiğini tamamlıyor, umutları filizleniyor, yaşam konforu artıyor. Kestel’de yerel yönetimler açısından örnek alınacak çok şey var. Tanır ve ekibi samimiyetle çalışıyor ve bunun sonuçları da gerçekten gözlere yansıyan ışıltı oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.