SON DAKİKA
Hava Durumu

Trafik kazası!

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2019 21:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 21:10

Rahmi Turan yarattığı gazetecilik faciasının gereğini yaptı! Özür dileyip, utanç içinde olduğunu söyleyerek mesleği bıraktığını açıklamadı. Sadece kuru bir özür diledi. Köşesinden şu açıklamayı yaptı:

“Doğru olmadığı anlaşılan haberde adı geçen:

– Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'dan…

– CHP eski Yalova milletvekili ve Cumhur başkanı adayı Muharrem İnce'den…

– Ve tüm siz sevgili okurlarımdan özür diliyorum.

Bunu bir “trafik kazası” gibi kabul etmek gerekiyor.

Kasıtlı olmadan, dikkatsiz lik sonucu ortaya çıkan bir hatadır bu!”

Ardından CHP’ye de bir tavsiye verdi: “Araştırma komisyonu kurulsun”

Cumhurbaşkanı kelimesi gazetenin internet sitesinden aynen iktibas edilmiş olup, kelimenin hatalı yazılışı ya editörün ya da Rahmi Turan’ın hatasıdır. Benim dahlim yoktur. Anlaşılan kelimenin yazılışında da bir trafik kazası olmuştur.

Böyle yankı getiren, büyük kargaşaya neden olan ve birilerinin ekmeğine yağ sürmek, birisini parlatmak amacı güttüğü aşikâr olan bir asparagası piyasaya sürmek bir “Trafik kazasıymış” meğer. Rahmi işi pişkinliğe vurup bir özürle paçayı kurtarma peşinde.

Rahmi hiç olmazsa özür diledi. Kılıçdaroğlu hâlâ algı yönetimi peşinde. Adam gibi o da çıkıp özür dilemelidir.

Her ne ise, bu konu artık kabak tadı vermeye başladı. Onlar birbirlerine düştü. Bize ne…

Söylenecek son sözü söyleyip artık çok önemli bir gelişme olmadıkça bu minvalde yazmayacağım.

Son söz şudur: Talat Atilla bu tezgâhın kilit adamı olduğuna göre onun açıklama yapması gerekir. Tehdit edildiğini söyleyip susmamalıdır. Bu yalanı ya kendi ortaya atmıştır ya da birileri bunu kullanmıştır. Gerçek onda gizlidir. Bunu itiraf yükümlülüğü vardır.

                   ********     ********     ********

Bakın memlekette başka şeyler de oluyor. Usta tiyatro sanatçısı Haluk Bilginer mesela. Bilginer 47. Uluslararası Emmy Ödüllerinde Şahsiyet dizisinde “Agâh Beyoğlu” karakteri ile sergilediği performansıyla “En iyi erkek oyuncu” seçildi. Bilginer, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde İngiltere'den Christopher Eccleston (BBC- Come Home), Brezilya'dan Raphael Logam (Barry Company – Impuros) ve Almanya'dan Jannis Niewöhner (Amazon- Beat) ile birlikte finale kalmıştı.

Bilginer “Kendimden çok Türkiye'ye bu ödül gittiği için çok mutluyum.” Dedi.

Kelime anlamı "Evrensel" olan Emmy, Televizyon endüstrisinde mükemmelliği öne çıkartıyor. Yıllık olarak çeşitle dallarda veriliyor ve çok prestijli bir ödül. Hatta İngilizler burada pek ödül kazanamadıklarından ya da iyi aktörleri Amerika'da çalıştığından kendi başlarına sadece İngiliz dizi ve filmleri için BAFTA'yı icat etmişti.

Uluslararası Emmy Ödülleri'nde adaylar bu yıl Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Kolombiya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, Hindistan, İsrail, Hollanda, Portekiz, Katar, Singapur, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD'den seçildi.

                   ********     ********     ********

Bakın size eğlenceli ve ilginç bir haber de vereyim;

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki bir çiftlikte ineklerin süt kalitesini artırmak için sıra dışı bir yönteme uygulanmış. Sanal gerçeklik (VR) gözlüğü takılan ineklere yaz aylarında çekilen bir çimenliğin görüntüleri izlettirilmiş. Duygusal düzeyde iyileşme gösteren ineklerin süt verimi ve kalitesinde artış gözlenmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.