SON DAKİKA
Hava Durumu

Trafikle kim ilgilenecek?

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2022 20:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2022 20:23

Şaşırıyorum gördükçe her defasında. Bursa’da özellikle ana yollarda çok ilginç, ilginç olduğu kadar insanın tüylerini diken diken eden görüntüler yansıyor kameralara. 


Daha dün otoyolda dengesiz yüklenen bir TIR’ın dorsesinin, yan yan seyir ettiğini okuduk ajanslarda. İnsan gözlerine inanamıyor. Tek örnek bu değil tabi. 
Ana yolda gezinen atlar, vızır vızır trafikte koşu yapan tipler, bir motosikletin üzerinde 5-6 kişi seyahat edenler, kasası açık araçta yük taşıyan kamyonetler, otobüslere tutunarak paten yapan gençler. 


İyi de bunları gören, bunlara gerekli işlemi yapan bir makam yok mu? 


Yani hepimiz biliriz Almanya için anlatılan otoyol olaylarını. Otoyolda kimsenin olmadığı anda izmarit ya da çöp attığı için ceza kesildiğini. İzliyor demek ki otoyol yönetimi ve o izmarit yere düştüğünde ceza kesilmiş oluyor.

 
Bizim yollarımızda da MOBESE’ler var. Onun dışında kameralar var. Yolların giriş çıkışlarında kontroller var. Eee o zaman neden engellenemiyor bu olaylar. Ve neden insanlar bu kadar kolay ihlal ediyor bu kuralları. 
Yani hız sınırını aşmaktan daha az mı ihlal yan yatmış bir dorse ile trafiği tehlikeye atmak. Daha az mı ihlal 5 kişinin aynı motora binip, üstelik doğru düzgün kurallara uymadan trafikte seyir etmesi?
Özellikle şehiriçi trafikte ve otoyollarda onlarca bu tür görüntüye rastlamak mümkün. Görülenler ajanslara düşünce ceza yazılıyor. Ya haber yapılmayan onlarcası? 
Gerçekten trafikte güvenle seyretmek oldukça güç! Siz her kurala uysanız, onlarcası uymuyor. Sadece radar kontrolü yetmiyor. Başka çözümler de bulmak şart. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.