SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk sağı ile Türk solu tarihi bir hesaplaşmaya yürüyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2023 22:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 22:49

Düne kadar sırf siyasi hesaplarına alet etmek için övgüler dizdikleri İYİP’i daha masadan ayrılır ayrılmaz yerin dibine sokmak için harekete geçecekler demiyorum daha ilk dakikada geçtiler.


 Hani siyasi tahammül diyorlar ya solaklarda bunun olmadığını bu deneyimle İYİP de yaşayarak görmüş olacak. 


Sizin kolunuza milliyetçi muhafazakar bir adayı cumhurbaşkanı yapmak için girmediler. Sizin kolunuza devlet daha iyi idare edilsin, milletin hukuku üstün olsun diye de girmediler. 
Yıllardır millette tek kuruşluk itibarları yok bunların sırtından bir yere varırmıyız diye girdiler. 


İYİP’teki milliyetçi muhafazakar kesim yine saf saf bunca zaman kandırıldı hiç kuşkusuz.
 İYİP tabanını ayrı tutarak söylüyorum, zaten koltuk mevki makam kapma teşkilatından başka bir durumu yoktur bir çoğunun. Onlar da mevki makam ve koltuğa kavuşuruz diye  ittifaka sarılıp durdular. Sonunun hüsran olacağını görmeden. 


Şimdi gerçekleri yaşayacaklar. Düne kadar sadece HDP hakaret ediyordu bugünden sonra o cephede kim varsa hakaretlerine ve iftiralarına maruz kalacaklar.
Bugüne kadar sustuklarının bedelini bugünden sonra bu şekilde ödeyecekler. Daha ilk dakikada mecliste HDP’li kadının dönüp ettiği hakareti ona yedirdiklerine bin pişman olacaklar. 


İYİP’te siyaset yapanlar yine de genel başkanlarına dua etsinler, susmaya devam etse ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına evet deseydi yarın sokakta HDP’lilerle birlikte Kılıçdaroğlu’na oy istemek zorunda kalacaklardı.


 Hem milliyetçi hem de HDP ile kol kola oy talep eden bir garabet haline geleceklerdi. En azından ömürlerince sürecek bir utançtan kendilerini Akşener sayesinde kurtarmış olacaklar. 


İYİP tabanı da bu süreçte önemli bir şeyi anlamış olacak. Recep Tayyip Erdoğan üzerine kurulmuş bir düşmanlık hikayesinin adının siyaset olamayacağını. Bir kişi üzerine kin ve nefretle siyaset kurulduğunda sonucu kuranın hüsranı olarak ortaya çıkar. 


Şimdi bakın düne kadar İYİP’e Meral Akşener’e övgüler dizenler şimdi Sarayın entrikası mı diyorlar. Hazmedebilir misiniz bilmem. Edemezseniz Kızılay’ın sodaları var. 


Uzun süredir HDP konusunda salak yerine koyuyorlar İYİP tabanını. Bugün gelinen noktada İYİP oynamıyorum deyince kirli ittifakları da açık ittifak haline geldi. İYİP’i masadan ayrılmaya zorlayıp, HDP’yi yani asıl patronu masaya davet ettiler. 


Bu saatten sonra olacaklar belli.

Saadet Partisi yakında kepenk kapatacak. Yeniden Refah o tabanın hepsine sahip olacak. Babacan, gelecek seçimlerin adayı olacağı için topa girmeyecek asla. Davutoğlu zaten ölü doğmuş bir partinin genel başkanıydı. Masanın enkazında ruhunu verecek. 


Demokrat Parti’nin durumu ise çok vahim. Özellikle genel başkan yardımcısı Cemal Enginyurt ağabey nasıl Kemal Kılıçdaroğlu'na oy isteyecek gerçekten meraktayım.


 Ömrünü ülkücülükle geçirmiş bir isim nasıl olacak HDP ittifakında milletin yüzüne bakabilecek gerçekten meraktayım. 


Son olarak, masadan yeni ayrılıklar beklenebilir. Masaya Sol Parti, TKP, TİP, HDP gelmek üzere. Onların olduğu masada SP, DP, DEVA ve Gelecek’in tek kelime etmeye fırsatı olmaz çünkü. 


Meselenin en can alıcı noktası ise Türk sağı ile Türk solu tarihi bir hesaplaşmaya doğru yürüyor. Tarafımız belli olsun. 


Her zaman olduğu gibi Turan’dan yana olacağız. 


Türk devletini ve Türk milletini ancak imanla inançla kuşanmış kızıl elma ve Turan sevdasını hissedenler yüceltebilir. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.