SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye için hayalleri yok!

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2023 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2023 21:48

CHP’yi bilmem ancak Ortak Mutabakat Metni masanın diğğer 5 partisini ciddi sıkıntıya sokacak o net. Metnin açıklanmasının ardından yaşanan tartışmalar ve bazı partilerin sessizliğe gömülmesi, bunun birgöstergesi adeta. 


Buradan sonra artık HDP ile işimiz olmaz diyebilecek bir masa ortağı yok. Çünkü HDP masada olmasa da ruhu metinde o kadar açık. Sadece HDP de değil tabi. FETÖ konusundaki maddelerinde uzun süre gnüdemden düşmeseyeceği muhakkak. 


Örneğin metnin açıklanmasının ardından Halk TV’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, altılı masanın hazırladığı Ortak Mutabakat Metni'ndeki bazı maddelerin özellikle HDP için eklendiğini itiraf etti. Taşkın, bu maddelerden bazılarının 'dokunulmazlıkların kaldırılmasının zorlaştırılması, parti kapatılmasının zorlaştırılması, barajın yüzde 3'e düşürülmesi ve kayyum meselesinin çözülmesi' olduğunu belirtti.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında hem metne hem masanın ortaklarına çok sert sözler söyledi. Bahçeli, "Yıkım beyannamesidir. Bölücülüğe verilmiş güvence, milletin güvenliğine kast eden ucube bir dayatmadır" dedi.


Ve çok daha sert tepkilerden biri Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi açıkçası. “Mutabakat metni devleti FETÖ’ye geri verilecek demektedir” ifadelerini kullanan Özdağ’ın ibretlik tespitleri şöyle;
Zafer Partisi ile Altılı Masa arasındaki bir diğer fark da KHK’lılar hususudur. Biz Zafer Partisi olarak, FETÖ’yü açık ve net şekilde SON HAÇLI SEFERİ olarak görüyoruz. Zafer Partisi, ihraç edilen FETÖ’cüleri getirmek şöyle dursun, devletin içinde kalan FETÖ artıklarını da teker teker tespit edip derhal ihraç edeceğiz. FETÖ, PKK’dan daha tehlikelidir. PKK’lıların kim olduğunu biliyoruz. Karşımızdalar, onlarla nasıl savaşacağımızı gayet net yıllardan beri biliyoruz ve terörle mücadele ederek gerekeni yapıyoruz. FETÖ, terör örgütü olmanın ötesinde bir casusluk örgütü. Bir casusluk örgütü olarak bize içeriden ihanet etti ve ihanet etmeye devam ediyor. FETÖ son haçlı seferidir. 
FETÖ ve FETÖ’cüler Müslüman değildir. FETÖ, Hristiyan dünyasının Türklüğe karşı son bin senede ortaya koymuş olduğu en güçlü ve en etkili araçtır. En büyük ihanet şebekesidir. Ancak Altılı Masa’nın mutabakat metninde “KHK’dan kaynaklanan mağduriyetlere son vereceğiz” denilerek açıkça Devletin FETÖ’ye geri verileceğini söylemektedir. Yeter artık! Türk milleti bir daha Ergenekon’lara, Bolyoz’lara, casusluk operasyonlarına, 15 Temmuz’lara müsaade etmeyecek. Siz, FETÖ’ye teslim olabilirsiniz Altılı Masa’dakiler. Biz, Türk milletini ve Türk devletini FETÖ’ye asla teslim etmeyeceğiz.


Tekrar edelim CHP’yi bilemem ama dğer partiler bumetni sahada bu arızalarıyla nasıl vatandaşa anlatmayı düşünüyor? Hepsi muhafazakar ve milliyetçi söylemlere sarılmalarına rağmen adeta ülkeyi darmadağın ettirmeye yemin etmişçesine böyle bir metnin altına nasıl imza atıyorlar?

Anlamak mümkün değil. 


Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı öylğe gözlerin kör etmiş ki, ne söylediklerini neye imza attıklarını bilemez konuma geldiler adeta. Düşünün İYİ Parti’de Musavvat Dervişoğlu, Koray Aydın gibi isimler, Gelecek Partisi’nde Selçuk Özbağ örneğin nasıl hazmedecekler? Onlara dönüp hakaret eden HDP’li milletvekillerinin istediklerinin mutabakat metnine konmasına İYİ Partili milletvekilleri ve parti teşkilatları nasıl eyvallah edecek?


Altını çizerek söyleyelim. Ülkenin geleceğini, gelişimini, yarınlarını hedef alan hiçbir siyaset bu topraklarda karşılıkbulmaz bulmuyor. 


Üstüne ne koyarız ya da niye daha az yaptınız daha fazlasını yaparız,daha ileri projeler işte şunları yaparız demek yerine ülkeyi öne çıkaran projeleri hedef alarak ancak muhalefette kalmayı başarabilir masanın ortakları. Buradan bakılınca çok da hayale kapılmalarının anlamı olduğunu düşünmüyoruz. Bu saatte sonra çıkaracakları adayın da bir iddiasının olacağına ihtimal vermiyoruz. 


Muhalefet ne yazık ki itici güç olmak yerine Türkiye’de aşağıya çekmeye yarayan bir aparat durumundan kurtulamıyor. Türkiye için hayalleri, Türk milleti için gerçek anlamda hedefleri yok. Bu da zaten olmayacak duaya amin demelerinden belli. 


 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.