SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkyılmaz için suç duyurusu!

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2022 23:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 23:57

Sahil kesimindeki garip gurabanın barakalarını başlarına yıkma noktasında kararlılık gösterileri yapan ve kepçesini dozerini derme çatma kulübelerin önüne göndererek şov yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, konu müteahhitler ve kodamanlar oldu mu duymuyor görmüyor bilmiyor. 


Mesela Güzelyalı Göynüklü Çağrışan planları defaten mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen özellikle Güzelyalı’da yüzlerce hatta binlerce konut tamamlandı. Bu süreçte Türkyılmaz ve ekibi imarı olmayan bölgede bu inşaatların devam ettirilmesine oralı bile olmadı. Olmadı mı olmak mı istemedi o da başka bir tartışma konusu tabi. 


Gelelim asıl konumuza. Bademli’de bizim de gündeme getirdiğimiz ve basında yer alan bir kaçak restoran meselesine. Konu bize ortak bir dostumuzdan geldi.  Prof. Dr. Ömerul Faruk Bilgen’in konutunun hemen bitişiğinde ruhsatsız bir inşaatın devam ettiği ifade edildi. 


Dahası defalarca Mudanya Belediyesi’ne yazı yazılmasına ve şikayette bulunulmasına rağmen Mudanya Belediyesi çok da oralı olmamış. İnşaat göz göre göre tamamlanmış. Mudanya Belediyesi, mühürlediği inşaatın devam etmesine ses çıkarmamış. Dahası bu binayı şimdi bir de işletme ruhsatı vermiş iyi mi?
Belediye başkanları ve kamu kurumlarının yöneticileri yapmadıkları, müdahale etmedikleri konularda sorumlu tutulmalı ve mutlak suretle hesabını verip çıkan faturayı ödemeli. Restoran 7 Ekim’de açılıyormuş. Kaçak restoranın kurdelasını kesmek de Hayri Türkyılmaz’a yakışır. 


İl Başkanı İsmet Karaca’yı da alıp açılış kurdelasını kesmeli. Ya da Kemal Kılıçdaroğlu’nu çağırmalı açılışı ona yaptırmalı. Ne de olsa hak hukuk adalet sloganları atıp arkadan her türlü kanunsuzluğa yol vermek CHP’nin mevcut yönetiminin en tipik özelliği. 


Neyse; Dr. Ömerul Faruk Bilgen hoca, avukatları aracılığı ile sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Geniş bir dilekçe ile işlenen suçların madde madde yer aldığı dilekçede, tüm sorumluların belirlenerek ilgili kanunlar çerçevesinde cezalandırılması talep edildi. 


Dahası Büyükşehir Belediyene de şikayet ve başvuru yapıldı avukatlar aracılığıyla. Vatandaş kanun uygulansın diye çaba harcıyor, kamu idaresi kanunun uygulanmaması için adeta savaş veriyor. Bu nasıl bir zihniyet? Kanunun arkasında dolanmak için mi o koltuklarda oturuyor bu zihniyetin sahipleri? 
Şu durumdan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz zerre utanmıyor mu acaba? Ya CHP Meclis üyeleri. O makamlarda milletin hakkı hukuku çiğnensin, gücü olan kayrılsın, olmayanın çatısı başına yıkılsın diye mi seçmenden oy istediler acaba. Mudanya’da sokakta vatandaşın yüzüne nasıl bakıyorlar?
Her gün bir yerde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı İsmet Karaca, bu kaçak restoranın önünde de basın açıklaması yapar mı acaba? Ya da İYİP İl Başkanlığı bu kaçak konusunda da hukukun ve kanunların uygulanmasını ister mi? 


Burada devreye Büyükşehir Belediyesi’nin bir kez daha girmesinde fayda var. Zaten Mudanya Belediyesi’nin elini attığı her yeri düzeltmek için Büyükşehir Belediyesi mesai harcıyor. Bu kaçak restoran konusunda Çevre Şehircilik, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi gereğini yapıp, Türkyılmaz yönetimiyle ilgili de atılması gereken adımları atmalı. Mudanya ve Mudanyalı kaderine terk edilmemeli. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.